واضح آرشیو وب فارسی:قدس: گشتي در اردوي تيم ملي وزنه برداري ؛ وزنه آرزوها بر دستان فولادي
سرويس ورزشي
مردم ايران براساس سابقه و ذهنيت تاريخي كه نسبت به وزنه برداري دارند، از اين رشته پرافتخار ورزش ايران بار ديگر در بازيهاي
المپيك پكن هم توقع كسب افتخاري مجدد دارند. كسب افتخاري كه بيشتر فشار آن بر روي دوش قويترين مرد جهان و بخشي ديگر از آن بر روي دو وزنه بردار ديگر تيم، كادر فني و فدراسيون وزنه برداري است كه مي خواهند پاسخگوي انتظارهاي مردم باشند و براي اين كار از وجودشان مايه مي گذارند.
بشر در طول تاريخ علاقه خاصي به بلند كردن اجسام سنگين داشته تا جايي كه اين ويژگي را حتي در مراسمها و برنامه هاي خاص به معرض نمايش مي گذارده است. همين قدمت تاريخي بلند كردن اجسام سنگين بوده كه اين حركت در اواخر قرن هجدهم به يكي از رشته هاي ورزشي با عنوان «وزنه برداري» موسوم شده و از سال 1891 نيز اين ورزش داراي فدراسيون بين المللي شده است.
وزنه برداري از جمله معدود رشته هايي است كه از نخستين دوره بازيها در رقابتهاي المپيك حضور داشته و به تبع آن پس از آن كه در سال 1318 فدراسيون وزنه برداري ايران تشكيل شد، در بازيهاي 1948 لندن كه نخستين كاروان ورزشي ايران به المپيك رفت، تيم وزنه برداري هم حضور داشت و باز هم نخستين مدال كاروان ورزشي ايران در بازيهاي المپيك توسط مرحوم جعفر سلماسي كه يك مدال برنز بود، كسب شد.
پس از آن تاريخ تاكنون تيم وزنه برداري ايران در ده دوره بازيهاي المپيك حضور يافته كه به غير از بازيهاي 1964 توكيو، تيم ايران در ساير بازيها بدون كسب مدال به وطن بازنگشته است. همين تاريخچه كه 4 مدال طلا، 3 نقره و 5 برنز را در خود جاي داده، وزنه برداري ايران را پس از رشته كشتي، پرافتخارترين ورزش كشور كرده است.
لازم به ذكر است كه تيم وزنه برداري ايران پس از بازيهاي 1976 مونترال كه طي آن محمد نصيري به مدال برنز رسيد در هيچ كدام از بازيهاي المپيك شركت نكرده تا نوبت به بازيهاي المپيك 2000 سيدني رسيد. از سوي ديگر تيم وزنه برداري ايران پس از انقلاب اسلامي يعني در 30سال اخير به سه مدال المپيك دست يافته كه هر سه آنها طلا بوده است.
** دوپينگ، سه سهميه پكن را پراند
پس از بازيهاي المپيك روش كسب سهميه در وزنه برداري تغيير كرد، به طوري كه تيمهاي خواستار حضور در بازيها بايد در دور رقابت جهاني گردهم مي آمدند و با امتيازهاي كسب شده، سهميه هاي حضور در بازيهاي المپيك پكن را كسب كنند.
در اين ميان تيم وزنه برداري ايران يك دوره از رقابتهاي انتخابي را در سال 2006 به علت دوپينگ دسته جمعي از دست داد و تنها امتياز مسابقه هاي جهاني 2007 به علاوه امتياز طلاي رضازاده در سال 2006 باعث شد تا وزنه برداري ايران جواز حضور سه وزنه بردار در المپيك داشته باشد. البته اين اختيار با تيم ايران بود كه چه كساني را براي اين سه سهميه انتخاب كند كه در نهايت پس از چيزي حدود 9 ماه تمرين، حسين رضازاده در 105+ كيلوگرم، محسن بيرانوند در 105 كيلوگرم و اصغر ابراهيمي در 94 كيلوگرم براي حضور در بازيهاي المپيك پكن انتخاب شدند كه هر سه آنها شانس بسيار خوبي براي موفقيت در پكن دارند.
** زير چندين تن پولاد
وقتي تمرين سنگين مي كنند، علاقه اي ندارند كسي در محل تمرين آنها باشد. شايد وزنه برداران از منزوي ترين ورزشكاران باشند. مربيان هم علاقه اي به ميهمان ندارند. در اين بين مربيان چيني حتي از حضور غريبه ها در اردو ناراحت هم شده و اخمهايشان را در هم مي كشند.
اما، چاره اي نيست. آنها بايد حداقل هر از چندگاه حضور نمايندگان رسانه هاي گروهي كه پل ارتباطي بين مردم و قهرمانانشان هستند را تحمل كنند. البته به حق اين كار را انجام مي دهند.
اين روزها كه تيم وزنه برداري ايران پس از اردويي موفق در اردبيل به تهران آمده، در روزهاي زوج صبح و بعدازظهر و در روزهاي فرد تنها بعدازظهر تمرين مي كنند. در اردو هم 5 وزنه بردار بيشتر نيستند. رضازاده، شريفي و صالحي در فوق سنگين و بيرانوند و ابراهيمي در اوزان ديگر. هر كدام روي تخته هاي خاص وزنه مي زنند و رو بروي آنها رضازاده قرار دارد كه وزنه هاي سنگين را نعره كشان بالاي سر مي برد.
بهمن زارع (سرمربي تيم) به همراه دو مربي چيني و مسعود قاسمي (مدير تيمهاي ملي) هم از نزديك تمرينها را زير نظر دارند تا وزنه برداران به اوج برسند. در اين ميان بيشتر حساسيتها روي رضازاده است تا در حالي كه روز به روز سنش افزايش مي يابد، بتواند آمادگي مناسبي براي او در المپيك به وجود آورند. حتي يك ناشناس نسبت به وزنه برداري هم پس از مشاهده تمرينهاي او مي فهمد كه«حاج حسين» در فاصله يك ماه مانده تا (شايد) آخرين المپيك عمرش از جان مايه مي گذارد. زيرا او در حال پيوستن به تاريخ ورزش دنياست.
اما، در كنار او دو جوان ديگر حضور دارند كه با اميدهاي فراوان خود را براي المپيك آماده كرده اند. هر دو مدعي كسب مدال هستند و براي اين مسأله از هيچ تلاشي فروگذار نكرده اند. ابراهيمي كه در روزهاي اوجش است، تنها نگران اين است كه تا روز مسابقه اش آسيب نبيند و بيرانوند در پي رفع آسيب ديدگيهاي جزئي به وجود آمده و رسيدن به نقطه اوج در المپيك. به هر حال ذهن آنها اين است كه بايد پاسخگوي انتظارهاي مردم باشند.
** برنامه رقابتهاي وزنه برداري ايران
بنابر جدول برنامه بازيها، اصغر ابراهيمي نخستين وزنه بردار ايران است كه در روز 27 مردادماه يعني در روز نهم بازيها و ساعت 19 به وقت محلي با حريفان رقابتش را آغاز و در پايان همان رقابت تكليف نفرات برتر مشخص مي شود.
روز دهم رقابت هم اختصاص به دسته A وزن 105 كيلوگرم و محسن بيرانوند از ايران دارد و حسين رضازاده به عنوان قويترين مرد جهان ساعت 19 روز يازدهم رقابتها يعني 29 مرداد ماه براي دفاع از حيثيتش وزنه ها را بالاي سر مي برد.
عملكرد وزنه برداران ايران در المپيك:
بازيهاي 1948 لندن - جعفر سلماسي، برنز
بازيهاي 1952 هلسينكي - محمود نامجو، نقره - علي ميرزايي، برنز
بازيهاي 1956 ملبورن - محمود نامجو، برنز
بازيهاي 1960 رم - اسماعيل علم خواه، برنز
بازيهاي 1968 مكزيكوسيتي - محمد نصيري، طلا - پرويز جلايي، نقره
بازيهاي 1972 مونيخ - محمد نصيري، نقره
بازيهاي 1976 مونترال - محمد نصيري، برنز
بازيهاي 2000 سيدني - حسين رضازاده، طلا - حسين توكلي، طلا
بازيهاي 2004 آتن - حسين رضازاده، طلا
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]