واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محرمانه/ نماينده مردم بجنورد مدعي بروز بيماري در برخي روستاهاي منطقه
داخلي. اجتماعي. آب. روستاها. بيماري.
نماينده مردم بجنورد، جاجرم و مانهوسملقان در مجلس شوراي اسلامي مدعي بروز برخي بيماريها در نواحي روستايي اين منطقه بر اثر كمبود آب آشاميدني بهداشتي شد.
موسيالرضا ثروتي روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي اظهار داشت: گزارشهايي از شيوع بيماريهاي رودهاي و سرطان در روستاهاي منطقه ناشي از كمبود آب و استفاده اهالي از آب ناسالم دريافت شده است.
وي افزود: در يكي از روستاها به علت كمبود آب ۲۰نفر به بيماريهاي رودهاي مبتلا شدهاند كه پزشكان كمبود و نبود آب سالم را علت بيماري در اين روستا دانستهاند.
اين نماينده مجلس از اين روستا به عنوان "سلولي" با ۲۵۰۰نفر جمعيت ياد كرد و افزود: گفته ميشود كه ۱۵نفر نيز در اين روستا به سرطان مبتلا هستند.
وي افزود: يك تانكر آبرساني براي پاسخگويي به نياز اين روستا جوابگو نيست و روستاييان بهناچار و بهسختي آب مورد نياز خود را از چاهها كه بعضا آلوده نيز هست، تامين ميكنند.
او گفت: روستاهاي حسنآباد، جعفرآباد، دربند، قلعهمحمدي نيز از ديگر روستاهايي هستند كه با كمبود شديد آب مواجه هستند.
وي افزود: اكنون ۱۰۰روستا در استان خراسان شمالي با تانكر سيار آبرساني ميشوند كه تعداد تانكرهاي موجود آبرساني كافي نيست.
او اظهارداشت : كمبود آب مشكلات بهداشتي در روستاها به دنبال دارد.
ثروتي با بيان اينكه امور آب روستايي آب را از شهر به روستاها انتقال ميدهد، افزود: امور آب استان بايد در مناطق چاههايي براي تانكرها پيشبيني كرده باشد.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي خراسان شمالي تعداد روستاهاي اين استان را كه با تانكر سيار آبرساني ميشوند ۸۰پارچه ذكر كرد و افزود:
اين روستاها با ۳۰تانكر آبرساني ميشوند.
غلامحسن محمودي در گفت وگو با ايرنا افزود: تاكنون هيچ بيماري و يا فوتي در اين روستاها كه ناشي از شرب آب ناسالم باشد گزارش نشده است.
وي گفت: بحث خشكسالي در تمام كشور رخ داده و ميزان بارندگي ۴۸درصد كاهش داشته كه اين يقينا در كمبود آب آشاميدني هم تاثير گذاشته است.
او افزود: استان خراسان شمالي استاني كوهستاني است و منابع آبي آن سطحي است و ميزان آب آن نيز بستگي به بارش برف و باران دارد.
وي اظهارداشت : در مناطقي مانند سنخواست و اسفراين با زدن چاههاي عميق مشكل آب برطرف ميشود اما در مناطق كوهستاني حفر چاه نيز هزينههاي سنگيني در بر دارد.
وي افزود: روستاييان از آب تانكرهاي سيار براي دام خود استفاده ميكنند و كمتر اين آب را به مصرف خود ميرسانند.
اين مسوول افزود: اكنون آب تمامي روستاهاي منطقه كلرسنجي ميشود و مشكلات بهداشتي ندارد.
اين مسوول گفت: اگر طرح انتقال آب سد شيريندره به بحنورد اجرا شود مشكل آبرساني به بسياري از روستاها نيز برطرف ميشود.
وي افزود: بيش از ۵۵روستا كه كمبود آب دارند در مسير اين خط انتقال هستند كه اگر با اجراي اين طرح مشكل آب آنان نيز مرتفع ميشود.
۷۲۰روستاي بالاي ۲۰خانوار با جمعيت ۴۱۰هزار و ۴۵۳نفر زير پوشش آب و فاضلاب روستايي خراسان شمالي قرار دارند.
آب و فاضلاب روستايي خراسان شمالي ۷۱هزار و ۸۱۴مشترك دارد. ك/۲ ۶۵۹/۶۲۶/۷۱۸۴
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]