واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /وقتي مرگ ميگويد : سلام...
مرگ در پيامك، واكنش به حكم ديوان عدالت اداري، توقف يا ادامه "ماه در حوض"، انتقاد از شبه تئاتر، قضاوت رئيس جمهوري از رسانه ملي و ... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، جمعه صبح وقتي پيامكهاي مرگ خسرو شكيبايي شروع به گردش در تلفنهاي همراه كرد، كمتر كسي بود كه آن را جدي بگيرد. شايد بايد اين خوشخيالي را مديون آدمهاي غيرمسئول و بيتعهد باشيم كه چند سالي است تفريح آنها شده انتشار پيامكهاي مرگ هنرمندان و بخصوص بازيگراني كه مورد توجه عموم مردم هستند.
همين هفته گذشته بود كه پيامك كذب تصادف اكبر عبدي و به كما رفتن او تلفن همراه به تلفن همراه چرخيد تا اينكه در نهايت خود عبدي با تماس مستقيم اين خبر را تكذيب كرد و گفت: من اصلاً به مسافرت نرفتهام و تصادف هم نكردهام. در صحت كامل به سر ميبرم. نميدانم چرا هر چند وقت يكبار اخباري با اين مضامين درباره هنرمندان شايع ميشود و خانواده آنها را به وحشت مياندازند؟
اما كاش اين يكبار نيز همه چيز يك شوخي بود، يك شوخي بيرحمانه ... ولي يك شوخي. وقتي خبر از سوي خانواده شكيبايي تأييد شد تازه افتاديم به صرافت شمارش سالها و روزها و ساعتها و ثانيهها تا بهانهاي بياوريم براي اينكه بگوييم زود بود، بيموقع بود، بيخبر بود و انتظارش را نداشتيم ...
اما مگر هر وقت ديگري هم بود ميشد انتظارش را داشت، كسي كه تحمل يك قهر كوچك، حرف نزدن و سكوت و سكون را نداشت، خودش عهدشكني كند و حتي بدون قهر و حرف و كلامي بگذارد و برود! شايد هم او به همان روش خود قهر كرده بود، وقتي در جشن انجمن منتقدان در دهم تيرماه 87 براي آخرين بار روي سن رفت و زمين را بوسيد و جايزهاش را گرفت و ... به جاي هر حرفي، حركت آشنا و هميشگي خود را انجام داد و با انگشت اشاره به بالا اشاره كرد. ياد و نامش جاويد ...
* معاونت سينمايي ارشاد به حكم ديوان عدالت اداري در خصوص فيلم "سنتوري" واكنش نشان داد. در بيانيه روابط عمومي معاونت سينمايي آمده: متأسفيم كه پس از مدتها جار و جنجال مطبوعاتي و رسانهاي و به ميدان كشاندن همه امكانات در موقعيتي قرار گرفتهايم كه يك سال پيش مسئولان اين معاونت دلسوزانه ارائه كرده بودند، يعني پيشنهاد جبران خسارت "سنتوري" و كمك به توليد فيلم جديد آقاي مهرجويي و ...
* برنامه راديويي "ماه در حوض" هفته گذشته حاشيه هايي خاص داشت. شهاب شهرزاد كارشناس و مجري برنامه با اشاره به توقف برنامه به علت نقد صريح فرهنگي گفت: هيچكس به طور علني و آشكار به ما نگفت برنامه را متوقف كنيم، اما شواهد نشان ميداد كه به دليل نقدهاي تند كه در برنامه مطرح شد، فشارهايي روي مديران شبكه جهاني صداي آشنا وارد آمده است. برآيند اين دخالتها و فشارها به تدريج جو برنامه را به تشنج هدايت كرد و تشخيص ما اين بود كه بايد از مخاطبان برنامه خداحافظي كنيم.
اما امير نصيبيپور مدير شبكه راديويي صداي آشنا با اعلام اينكه اين برنامه متوقف نشده گفت: عوامل اين برنامه به سمت و سوي غيرحرفهاي گام برميداشتند و از سوي ما چندين تذكر آييننامهاي دريافت كردند كه بيشتر مربوط به شيوه اجرا، سردبيري و ادبيات مورد استفاده بود و ربطي هم به نقد صريح و فضاي چند رسانهاي نداشت.
* مهدي كلهر مشاور فرهنگي رئيس جمهور از رشد شبهتئاتر در كشور انتقاد كرد. وي ادامه داد: حرفي كه انقلاب اسلامي براي دنيا دارد هنوز در تئاتر به معناي عميق فلسفي متولد نشده است. بايد شبه تئاترها را كنار بگذاريم و مانند فلاسفه غرب كه به توليد انديشه در نمايشنامهها ميپردازند در ايران نيز به توليد انديشه انقلابي و اسلامي در نمايشنامهها بپردازيم. پيشنهاد ميدهم دولت با حمايت خود بودجه ساخت يك فيلم سينمايي را در اختيار توليد يك تئاتر انديشمند و به معناي واقعي اسلامي و فلسفي قرار دهد.
* رئيس سازمان صدا و سيما در ديدار از پروژههاي مركز گيلان قضاوت رئيس جمهور درباره رسانه ملي را منصفانه دانست. وي گفت: شفافسازي امور و ايجاد فرصت براي طرح انتقادات سازنده و پاسخ شايسته و متعهدانه از سوي مسئولان اجرايي كشور در صدر سياستهاي راهبردي رسانه ملي است كه اميدوارم با تداوم حمايت آقاي رئيس جمهور اين سياستها در رسانه ملي نهادينه شود.
* دو فيلمساز از دو نسل مختلف سينماي ايران هفته گذشته با پروژههايي نامعمول در پرونده كاري خود مورد توجه قرار گرفتند. محمد نوريزاد كه يك مستندساز و مطبوعاتي است و فيلم تاريخي "پرچمهاي قلعه كاوه" و "انتظار" و مجموعه تاريخي "چهل سرباز" را در كارنامه دارد، در حال نگارش يك فيلمنامه اجتماعي موزيكال است تا به عنوان فيلم جديدش بسازد.
مهدي كرمپور هم كه دو فيلم نامتعارف "جايي ديگر" و "چه كسي امير را كشت؟" و مستندهايي درباره روسيه، نفت و ... را در كارنامه دارد، ميخواهد فيلمي درباره ورزش كشتي با نام "بارانداز" بسازد. اين فيلم به تهيهكنندگي منوچهر پيرهادي به سفارش سيمافيلم ساخته ميشود و قرار بود مرحوم خسرو شكيبايي در آن نقش يك مربي كشتي را بازي كند.
* جواد شمقدري مشاور هنري رئيس جمهوري در نامهاي خطاب به رئيس رسانه ملي به انيميشن "دستهاي كوچك، قلبهاي بزرگ" با موضوع حمله ناو آمريكايي به ايرباس ايراني انتقاد كرد. در بخشي از اين نامه آمده: اگر چه اين اقدام يعني پرداختن به يكي از جنايات شيطان بزرگ در خور تقدير است و اتفاقاً فيلم نمايش داده شده در استاندارد هنري و زيباشناسي از يك سطح مطلوب برخوردار است، اما آنچه اين زحمات و تلاشها را به باد داد، رويكرد و نگاه سازنده اين اثر و نوع روايت او از اين حادثه دردناك بود".
علي صميميزاد و ميترا عبدي كارگردانان انيميشن "دستهاي كوچك، قلبهاي بزرگ" نيز در نامه خود خطاب به شمقدري نوشتند: آمادگي كامل داريم متن نوشته شده شما را به همراه متن نوشته شده خودمان به هيئت داوري كانون فيلمنامهنويسان سينماي ايران يا خانه سينما بدهيم و راي آن هيئت را هر چه باشد، بپذيريم. فقط به اين شرط كه محكوم اين هيئت داوري براي هميشه قلم را ببوسد و كنار بگذارد يا حداقل بيمهابا به داوري آثار ديگران نپردازد.
* مسعود رسام كارگردان مجموعه "بزرگمرد كوچك" به زمان در نظر گرفته شده براي پخش اين مجموعه اعتراض كرد. وي با اعلام اينكه در حق اين مجموعه با پخش در ساعت 11 صبح روزهاي فرد بيمهري شده گفت: در اين ساعت بچهها اكثراً در كلاسهاي آموزشي و تفريحي به سر ميبرند و يا مشغول بازي در كوچه و خيابان هستند و سريال ديده نميشود.
وي در ادامه با انتقاد از جرح و تعديلهاي غيركارشناسي اين مجموعه گفت: سانسور بيرويه و غيرهوشمندانهاي در "بزرگمرد كوچك" اعمال شده و به نظر ميرسد كسي كه مميزي را بر عهده داشته به طور كامل تمامي قسمتها را نديده تا درباره آن اعمال نظر كند. در حال حاضر مجموعههاي ضعيفتر در باكسهاي بهتر پخش ميشوند و تكرار هم دارند.
* هفته گذشته قطع برق هم در اجراي نمايشهاي مجموعه تئاترشهر اختلال ايجاد كرد و هم مراسم افتتاحيه جشنواره فيلمهاي ورزشي را نيمهتمام گذاشت. نمايشهاي "بيژن و منيژه" محمود عزيزي در سالن اصلي و "يادگار زريران" قطبالدين صادقي در سالن چهارسو از كارهايي هستند كه با قطع برق مواجه شدند.
قطع برق باعث شد گروه بازيگري "بيژن و منيژه" بخشهاي باقيمانده نمايش را در تاريكي حاكم در سالن اصلي ادامه دهند و نمايش "يادگار زريران" نيز نيمه دوم اجراي خود را در تاريكي پشت سر بگذارد. عوامل و بازيگران اين نمايش براي رفع اين معضل از چراغ قوههايي براي روشن كردن صحنه و ادامه اجرا استفاده كردند.
نكته قابل توجه اينكه تماشاگران حاضر در سالن چهارسو عليرغم نبود شرايط مناسب سالن را ترك نكرده و با وجود هواي نامطلوب سالن و نداشتن ديد كافي و مناسب به تماشاي نمايش ادامه دادند. اما در مراسم افتتاحيه هفتمين جشنواره بينالمللي فيلمهاي ورزشي و تلويزيوني قطع برق منجر به نيمهكاره ماندن برنامه شد. هنگام سخنراني رئيس كميته ملي المپيك برق مجموعه ورزشي انقلاب قطع شد و مراسم نيمهتمام ماند. در زمان قطع برق گروه موسيقي سنتي مسيحا به اجراي برنامه پرداختند.
* علي واجدسميعي تهيهكننده سينما نقش صدا و سيما بر سينماي ايران را مخرب توصيف كرد و گفت: وزارت ارشاد متولي مهمترين مديريت در عرصه سينماست اما ساير بخشهاي دولتي نظير صدا و سيما نيز در اين ميان وظيفه دارند كه در بخش مسائل فرهنگي و عمراني سينما حركت كنند و منشأ اثر باشند. هر چند صدا و سيما نقشي مخرب در اين ميان داشته و بدون برنامه فيلم نود دقيقهاي توليد كرده كه باعث آسيب به بدنه سينما شده است.
* بهروز رضوي در مراسم تجليل خود درباره رويكرد جديد به اين حرفه گفت: اين تصميم اشتباه است كه اگر يك گوينده در تلويزيون اجرا كرد ديگر در راديو نباشد يا اگر در راديو بود ديگر به تلويزيون نيايد. اين تصميم منجر شده كه برخي از تهيهكنندگان فاميلهاي خود را كه هيچ سنخيتي با اجرا ندارند مجري كنند. من در اين چهل سال چندين مدير و مسئول عوض كردهام اما به دليل رضايت مردم است كه تا به حال ماندگار شدهام.
* فرزند دكتر محمد معين از شهرداري به دليل كاربري خانه استاد انتقاد كرد. مهدخت معين در مراسم بزرگداشت دكتر معين گفت: قرار بود خانههاي اميرجاهد و دكتر معين در اختيار شهرداري قرار گيرند تا تبديل به موزه شوند. اما شهرداري در ابتداي كار بدون نامي بر سر در خانه آنها را افتتاح كرد و بدون توجه به اهداف واگذاري آنها را در اهدافي ديگر مورد استفاده قرار داد.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]