واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: يادداشت روز كيهان درباره تغيير استراتژي آمريكا
روزنامه كيهان در يادداشت روز به بررسي تغيير استراتژي آمريكا در سياست خارجي خود با توجه به حضور برنز در ژنو پرداخته است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، در اين مطلب آمده است: اعلام خبر حضور ويليام برنز، معاون سياسي امور خارجه آمريكا در مذاكرات ژنو چندان غيرمنتظره نبود و آمريكايي ها سعي كردند در اعلام ناگهاني اين خبر، فضاي ديپلماسي درباره ايران را با يك شوك مواجه كنند.
سرمقاله نويس مي آورد: مجموعه اي از اطلاعات وجود دارد كه نشان مي دهد بوش در حال اجراي برنامه اي خاص در روابط خارجي و سياست هاي امنيتي دولت خود است تا ماه ژانويه 2009 كاخ سفيد را در موقعيتي آبرومندانه ترك كند.
وي مي افزايد: زمان آغاز اجراي اين برنامه ها به دو سال قبل برمي گردد كه بوش استراتژي جديد خود را در عراق اعلام كرد اما بعدها معلوم شد كه مورد عراق فقط تكه اي از يك نقشه استراتژيك بسيار بزرگتر بوده و مجموعه اي از بازنگري ها در حوزه هاي بسيار وسيع در راه است.
نويسنده مي نگارد: درباره علت گرايش دولت بوش به سمت اين بازنگري و پس از اعلام خبر برنز به ژنو، گزارش هايي درباره آن منتشر شد كه در خلاصه ترين بيان ممكن بايد به اين نكته توجه كرد كه استراتژيست هاي دولت بوش از حدود دو سال قبل، در حال پي بردن به اين واقعيت بوده اند كه اگر نتوانند پرونده هايي را كه از سال 2001 به اين سو گشوده اند به نحو آبرومندانه جمع و جور كنند نه فقط انتخابات سال 2008 را باخته اند بلكه جمهوري خواهان احتمالا تا سال هاي بسيار طولاني بايد هزينه پروژه هاي شكست خورده بوش را بپردازند.
وي مي نويسد: در مورد عراق، آمريكايي ها در پي آنند كه با متقاعد كردن دولت شيعه در امضاي توافقنامه جامع سياسي _ امنيتي، مورد عراق را از يك شكست در كارنامه سياسي خود به پيروزي ماندگار بدل كنند، حضور ويليام برنز، معاون كاندوليزا رايس در مذاكرات هسته اي با ايران و چند اتفاق ديگر از جمله بالا گرفتن بحث ها در آمريكا درباره تقاضاي دولت بوش براي اعزام ديپلمات به دفتر حافظ منافع خود در تهران را بايد در ادامه اين روند دانست.
نگارنده در ادامه آورده است: اكنون ظاهرا همه تلاش هاي آمريكا به هم ريخته است و آمريكايي ها دريافته اند كه در تعامل ميان ايران و جامعه جهاني فرآيندي آغاز شده كه به صرف اوقات تلخي آنان متوقف نخواهد شد، در همين راستا آمريكا با اعزام برنز به ژنو در واقع مي خواهد بگويد بخشي از فرآيند تازه آغاز شده با ايران است و در همراهي با بقيه جامعه بين المللي براي پيمودن اين راه جدي است.
سرمقاله نويس مي افزايد: نبايد فراموش كنيم كه تا همين يك هفته پيش مقام هاي كاخ سفيد از عدم مذاكره با ايران تا زمان اعمال تعليق به عنوان يك اصل ياد مي كردند اما در زمان كوتاهي آن را تعديل كردند و نام چرخش خود را هم "انعطاف تاكتيكي" گذاشتند.
اين يادداشت در پايان تاكيد مي كند: حضور برنز در ژنو مستقيما ناشي از نياز دستگاه سياست خارجي بوش و همچنين حاكي از وجود اختلافات مهم در ميان اعضاي گروه شش است، بنابراين بايد مواظب بود كه دوباره ماجراي "جا زدن نياز به مثابه امتياز" كه زماني آمريكايي ها در مورد گفت و گوهاي خود با ايران درباره عراق در صدد انجام آن بودند، تكرار نشود./ني
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]