واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استقبال ملت ايران از تبادل ارتباطات مردمي با آمريكا
سياسي. آمريكا. مذاكره . ايران
پس از آنكه وزير امورخارجه آمريكا پيشنهاد افتتاح كنسولگري اين كشور در تهران به منظور تبادل ارتباطات مردمي با ايران را ارايه داد، رييس جمهوري اسلامي ايران اظهار كرد، درصورتي كه اين درخواست رسمي دريافت شود با ديد مثبت بررسي خواهد شد.
اين درحالي است كه ايالات متحده از سال ۱۹۸۱و پس از آزادي گروگانهاي اين كشور كه در سفارتخانه آمريكا در ايران مشغول جاسوسي و خرابكاري عليه انقلاب نوپاي ايران بودند، روابط خود را با تهران قطع كرد و اكنون قريب به ۳۰سال از آن تاريخ، براي برقراري روابط دوجانبه تلاش ميكند.
همچنين بايد به ياد داشت كه در زمان رياست جمهوري رونالد ريگان نيز اين كشور به شكلي ناشيانه و با مامور كردن مك فارلين به همراه انجيل، كيك و كلت كمري خواهان برقراري روابط با تهران شد اما كارشناسان سياسي در آن زمان اين حركت ايالات متحده را توطئهاي عليه ايران ارزيابي كردند، زيرا در آن زمان شرايط سياسي و اجتماعي ايران بگونهاي بود كه آمادگي پذيرش اين روابط وجود نداشت و چه بسا در ميز شطرنجي كه چيده ميشد، مهرههاي سفيد قرباني مهرههاي سياه ميشدند.
اما اينك شرايط و تحولات جهاني به گونهاي است كه آمريكا هم اكنون در باتلاق عراق و افغانستان و همچنين برخي چالشهاي خاورميانه گرفتار شده و براي خروج از اين شرايط ، دست ياري به سوي ايران دراز كرده و تهران نيز تاكنون سه دور مذاكره با واشنگتن درباره تقويت امنيت در عراق انجام داده است.
همچنين به گفته دكتر احمدي نژاد، آمريكا درخواست مذاكره در خصوص چند بخش ديگر را نيز داده كه هم اكنون ايران در حال بررسي آنهاست.
ذكر اين نكته ضروري است كه ملتهاي ايران و آمريكا سالهاست مراودات فرهنگي و تاريخي با هم داشتهاند و بسياري از ايرانيان براي تحصيل و تجارت و بسياري از امور ديگر به ايالات مختلف آمريكا سفر كرده و بسياري از ملت آمريكا نيز علاقه مند به ديدار از آثار تاريخي ايران و فروش محصولات خود به كشورمان هستند.
محسن جواهريان ۵۰ساله كه تاجر فرش است، در همين رابطه گفت: خانواده ما سالهاست در امر تجارت فرش به كشورهاي اروپا و آمريكا هستند و من نيز بواسطه ترددهاي فراواني كه به آمريكا دارم در اين كشور ساكن شده ام.
وي افزود: فرشهاي ايراني در كل جهان شهره عام و خاص هستند و از اينرو من فرشهاي مرغوب كاشان، تبريز و مشهد را خريداري و به شهرهاي مختلف اروپا و آمريكا صادر ميكنم كه اين كار هم به اقتصاد ايران كمك ميكند و هم نياز شهروندان اروپا و آمريكا را تامين ميكند.
جواهريان به مشكلات كاري خود به عنوان نمونهاي ازكساني كه در امر تجارت ميان ايران و آمريكا هستند اشاره كرد و در ادامه به مرور تاثير فراز و نشيبهاي روابط آمريكا و ايران در طول ۳۰ساله گذشته بر كسب و كار خود پرداخت و گفت: هرگاه فضاي سياسي ايران و آمريكا به شكل تعامل در اموري خاص قرار ميگيرد، تسهيلات كاري ما افزايش مييابد و هرگاه فضاي سياسي طرفين متشنج ميشود، سختگيري ها بر بازرگانان و تجار در هر دو كشور افزايش مييابد و از اينرو اگر روابط و تعامل مردم دو كشور قانونمند شود، طبيعي است كه شناخت مردم دو كشور پس از سه دهه دوري از يكديگر، نسبت به هم افزايش يافته و تهديدها به فرصتها تبديل خواهد شد.
علي پور محمدي ۲۵ساله دانشجوي رشته كامپيوتر نيز گفت: با تحقيقات فراواني كه از طريق اينترنت داشتم بسيار علاقمند شدم كه براي تحصيلات تكميلي به آمريكا سفر كنم ولي از مواضع خصمانهاي كه دولت آمريكا در موضوعات مختلف عليه ايران داشته، نميدانم كه اگر به اين كشور سفر كنم با من چگونه رفتار خواهد شد.
وي گفت: شنيده ام كه بعضي از مقامات آن كشور از سفر ايرانيان به آمريكا استقبال كردهاند ولي مواضع يك بام و دو هواي اين كشور من را نگران كرده است.
اين دانشجوي ايراني تاكيد كرد: اگر ادعاهاي وزير خارجه آمريكا درباره تاسيس كنسولگري اين كشور در تهران صحت داشته باشد، ميتوانم از نزديك اطلاعات بيشتري از اين كشور دريافت كرده و آنگاه تصميم نهايي خود را بگيرم يك روزنامه نگار هم كه مايل نبود نام خود را بگويد، در واكنش به طرح تاسيس كنسولگري آمريكا در تهران اظهار داشت: در سالهاي گذشته كه فضاي سياسي دو كشور سنگين و عليه يكديگر بود سخن از رفتن به آمريكا اذهان را به اعمال توطئه گرايانه هدايت ميكرد كه اين محصول رفتار واشنگتن عليه ملت ايران بود ولي اگر شرايط بگونهاي تغيير كند كه تردد مردم دو كشور عادي شود، اين فضا نيز از بين خواهد رفت.
در اين ميان اظهار نظر يك شهروند مسيحي نيز قابل توجه است كه گفت: برخي از بستگان ما كه در اروپا و آمريكا سكونت دارند تاكنون از سفر به ايران خودداري كردهاند زيرا آنان تحت تاثير فضاي رسانهاي غرب و اسرائيل قرار گرفته و تصور ميكنند كه اگر به ايران بيايند مشكلاتي برايشان بوجود خواهد آمد و از اينرو ما براي ديدار آنها مجبوريم به شهر آنان سفر كنيم كه هزينه سفرمان بسيارسنگين ميشود و اگر شرايط به گونهاي شود كه آنان بتوانند به تهران بيايند، ديگر مجبور نيستيم هزينهاي براي سفر بپردازيم و از اينرو عدالت در سفرهاي ما هم برقرار ميشود.
يك ورزشكار عضو تيمهاي ملي ايران نيز كه حاضر به ذكر نام خود نشد، گفت:
تاكنون برخي تيمهاي ورزشي آمريكا و ايران سفرهاي متقابلي داشتند ولي در يكي از سفرها كه من به آمريكا داشتم متاسفانه در فرودگاه اين كشور از ما انگشت نگاري شد و من اين عمل آنان را يك نوع توهين به ملت ايران ميدانم چراكه ما ورزشكار بوديم و به دعوت خودشان به آن كشور سفر كرديم و نبايد اينگونه با ما برخورد ميكردند.
وي ادامه داد: اگر دولت آمريكا به اين نتيجه رسيده باشد كه سياستهاي قبلي آنان ناشايست بوده و بخواهند رويكرد جديدي در قبال ايران ايجاد كند، قطعا ما استقبال ميكنيم و اين امر موجب خواهد شد سفرهاي تيمهاي ورزشي دو كشور تسهيل شده و دو ملت به هم نزديك شوند.
باوجود استقبال برخي از اقشار مردم ايران از برقراري روابط عزتمندانه ميان ملتهاي دو كشور اما بايد توجه داشت كه سياستهاي خصمانه آمريكا در سه دهه گذشته عليه جمهوري اسلامي از جمله تحريم ها، توقيف اموال ايران، مقابله با برنامه صلح آميز هسته اي، به خاك و خون كشيده شدن هزاران تن از مردان و زنان و نيز مجروح و مصدوم شدن هزاران نفر ديگر بواسطه سياستهاي غلط سران كاخ سفيد در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي موضوعاتي است كه به اين زوديها از اذهان مردم غيور ايران پاك نخواهد شد و ميبايست بهاي آنها از سوي دولتمردان آمريكا پرداخت شود.
رييس جمهوري اسلامي ايران هم در سخنان اخير خود با پافشاري بر اصول و موازين انقلاب اسلامي همچون ملت ايران، تحولات سياسي بينالمللي را به گونه اي ارزيابي كرد كه بر اساس سياست فعال جمهوري اسلامي، هر دولتي كه در آمريكا بر سركار بيايد چارهاي ندارد كه دو اقدام اساسي را در سرلوحه كارهاي خود قرار دهد كه نخستين آن جمع كردن دايره دخالتهاي خود از بيرون از مرزهاي آمريكا و بردن آن به داخل اين كشور و دومين كاري كه مجبور به انجام آن ميباشد، ايجاد تعاملي سازنده با ايران است.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]