واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه وخواندني
حافظه در خواب افزايش پيدا مي كند
دانشمندان دريافته اند كه يكي از موثرترين عوامل در افزايش حافظه، خواب شبانه است. به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاري روسيه، كيفيت و عمق خواب شبانه تاثير بسيار زيادي در كاركرد مغز در روز بعد خواهد داشت.بنابراين گزارش، خواب عميق شبانه، ارتباط بين پايانه هاي حسي مغز را محكم كرده و به نوبه خود نقش بزرگي را در روند آموزش و يادآوري بازي مي كند.بر اساس اين گزارش، در اين پژوهش دانشمندان بر روي قوه يادگيري و يادآوري دو گروه از داوطلبان كه گروهي از آنها هفت ساعت خوابيده بودند و گروه ديگر كه اصلا نخوابيده و يا خواب بسيار كوتاهي داشته اند، آزمايشاتي انجام دادند و نتيجه اين آزمايشات نشان داد كه كاركرد مغز آن گروه از داوطلبان كه خواب كامل داشته اند بهتر بوده و قدرت حافظه و برقراري ارتباط بين موضوعات در آنان بيشتر بوده است.
محدوديت روش هاي پيشگيري دردسترس
ازعلل حاملگي هاي ناخواسته است
رييس مركز بهداشت و درمان استان خراسان جنوبي گفت: به دنبال مرگ مادران باردار هر سال حداقل 2/5 ميليون كودك در دنيا از نعمت مادر محروم مي شوند. به گزارش خبرنگار ايسنا، شريف زاده كه در همايش سلامت خانواده در بيرجند سخن مي گفت، با اشاره به اينكه ميزان مرگ و مير شيرخواران از مهمترين شاخص هايي مي باشد كه نشان دهنده توسعه اقتصادي و اجتماعي است، اظهار داشت: دوران بارداري، حين زايمان، ناهنجاري هاي مادرزادي و بيماري هاي ژنتيك از جمله عوامل مرگ و مير شيرخواران مي باشد. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در ادامه افزود: بارداري و زايمان سالم از موارد كاهش دهنده مرگ و مير شيرخواران مي باشد. شريف زاده گفت: تنظيم خانواده از راه هاي مختلف مي تواند به ارتقاي سلامت مادر و كودك و جامعه منجر شود. وي، توانمند كردن جامعه در محدود كردن بارداري ها به بهترين دوره هاي سني براي بارداري، ايجاد توانايي براي تصميم گيري درباره تعداد بارداري ها و زايمان ها و محدود كردن آنها، پيشگيري از اقدام سقط، محدود كردن خطراتي كه بارداري و زايمان مي تواند در پي داشته باشد را از مهمترين راه هاي تاثير تنظيم خانواده در راستاي ارتقاي سلامت مادر و كودك دانست. ميري، با اشاره به اينكه حاملگي هاي ناخواسته يكي از معضلات بهداشتي و اجتماعي در زمينه برنامه هاي تنظيم خانواده مي باشد، گفت: تحقيقات نشان داده كه حدود يك سوم از 200 ميليون حاملگي كه هر ساله در سراسر جهان روي مي دهد، ناخواسته است. وي در ادامه گفت: در كشور ما نيز علي رغم دسترسي آسان به وسايل پيشگيري از حاملگي هر ساله حدود 400 تا 500 هزار حاملگي ناخواسته اتفاق مي افتد. ميري گفت: با برنامه ريزي صحيح و اصلاح روش ها و با استفاده از روش هاي مطمئن مي توان درصد زيادي از حاملگي هاي ناخواسته را كاهش داد. وي، علل اجتماعي، برخي انتظارات خانواده ها، نابرابري حقوق اجتماعي زن و مرد، مخالفت همسران، عدم دسترسي به روش هاي متنوع پيشگيري از بارداري و استفاده كم مردان از وسايل پيشگيري را از جمله علل حاملگي هاي ناخواسته دانست.
سلولهاي بنيادي از دندانهاي شيري
رئيس مركز تحقيقات ترابي نژاد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: ايران سومين كشور در زمينه استخراج سلولهاي بنيادي از پالپ (مغز) دندانهاي شيري بوده و اين كار تنها در كشورهايي چون آمريكا و ژاپن در حال انجام است. دكتر سيد بهروز موسوي استاد بخش اندودنتيكس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در جريان برگزاري يازدهمين كنگره اندودنتيستهاي ايران با بيان اين خبر گفت: سلولهاي بنيادي منابعي كامل جهت ساخت تمام اندامها و بافت هاي بدن به شمار مي روند و پيشرفت در علم استخراج سولهاي بنيادي ما را بر آن داشت تا بتوانيم از اين علم در بازسازي پالپ (مغز) دندان و همين طور تشكيل دندان و نسج هاي اطراف فك و صورت و استخوانها استفاده كنيم. وي در زمينه نحوه عملكرد سلولهاي بنيادي در بازسازي بافتها گفت: براي اين منظور سلولهاي بنيادي از بدن فرد استخراج مي شوند و پس از انجام فرآوريهاي لازم روي آنها دوباره در قسمتهاي مورد نظر پيوند زده مي شوند و موجب بازسازي و ترميم اندام ها مي شوند.
مريخ پر از آب است!
طيف سنج كاوشگر مدارگرد مريخ كشف كرده است كه در انواع مختلف رسوبات معدني سطح سياره سرخ آب وجود دارد. به گزارش مهر، در سال 2005 كاوشگر "امگا" براي اولين بار لايه هايي از "فيلوسيليكات" را در مريخ كشف كرد. فيلوسيليكات نوعي كاني است كه در شرايط با pH بالا تشكيل شده و در آب به وفور يافت مي شود. اكنون محققان 14 موسسه به سرپرستي دانشگاه بروان در آمريكا با كمك طيف سنج كاوشگر مدارگرد Reconnaissance Mars انواع مختلفي از فيلوسيليكاتها را نسبت به مطالعات قبلي كشف كردند. نتايج اين تحقيقات كه در مجله "نيچر" منتشر شده است نشان مي دهد كه انواع فيلوسيليكاتها شامل كائوليتها، كلرويتها، موسكويتها و به خصوص نانترونيتها و ساپونيتها در رسوبات گلي مريخ وجود دارند. اين كانيها هيدروسيليكاتهاي محتوي آهن، آلومينيوم، منگنز، پتاسيم، سديم و فلور هستند.براساس گزارش روزنامه گاردين، اين محققان مطالعات خود را روي بررسي شكل گيري ژئولوژيكي "دلتا" معطوف كردند و در اين تحقيقات هزاران رسوب فيلوسيليكات را در داخل و اطراف حفره هاي مريخي كشف كردند. نتايج اين يافته ها نشان مي دهد كه سياره سرخ ميزبان حوضچه هاي هيدروگرافي و شبكه هاي آبي زيرزميني و سطحي است كه رسوبات اين سياره را بين 3/8 تا 4/6 ميليارد سال قبل تغيير داده اند. به گفته اين محققان، اين كانيهاي آب دوست در دماي پايين بين 100 تا 200 درجه سانتيگراد تشكيل مي شوند.
جمعه 28 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]