واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: شيطنت رسانههاي آمريكايي آشكار شد توتال اخبار خروج از ايران را تكذيب كرد
جام جم آنلاين: تنها 3 روز پس از اعلام خبر خروج شركت نفتي توتال فرانسه از ميدان گازي پارس جنوبي ايران، مدير عامل اين شركت با ارسال نامهاي براي وزير نفت كشورمان اين خبر را تكذيب كرد و اين اقدام را نوعي شيطنت رسانهاي خواند.
به گزارش خبرنگار جام جم جمعه گذشته رسانههاي غربي و بويژه آمريكايي در يك اقدام هماهنگ، خبر خروج شركت توتال از پروژههاي نفت و گاز ايران را در سراسر جهان مخابره كردند.
ميزان اثرگذاري اين خبر كذب به گونهاي بود كه حتي ارزش سهام اين شركت را نيز تحت تاثير قرار داد و منجر به كاهش 8/2 درصدي آن شد.
در ادامه اين جنجال رسانهاي، روزنامه نيويوركتايمز آمريكا روز جمعه به نقل از خبرنگار خود در پاريس نوشت: توتال به دليل بياعتمادي سياسي از سرمايهگذاري در ايران منصرف شده است.
اين روزنامه همچنين به نقل از سخنگوي توتال مدعي شد: در شرايط كنوني حضور در ايران امكانپذير نيست. با اين حال، وي در همان جلسه هم اذعان كرده بود كه توتال نگاهي بلندمدت به اهميت استراتژيك سرمايهگذاري در ايران دارد و ايران همچنان گزينه مطلوب سرمايهگذاري براي اين شركت بزرگ نفتي است.
روزنامه انگليسي فايننشيالتايمز يك روز قبل از نيويوركتايمز به نقل از كريستف دومارگري ، مدير اجرايي توتال نوشته بود: «امروز ما براي سرمايهگذاري در ايران ريسك سياسي سنگيني را متحمل ميشويم، چرا كه مردم ميگويند توتال به خاطر پول هركاري انجام ميدهد.»
نيويوركتايمز حتي تلاش كرده خروج توتال را به آزمايش موشكي ايران نيز نسبت دهد. اما در هر صورت اين اخبار بلافاصله اثرگذار شد و حتي واكنش ايران را نيز در پي داشت.
غلامحسين نوذري، وزير نفت كشورمان در واكنش به اين خبر اعلام كرد: اعلام كردهايم هر كس علاقهمند است براي سرمايهگذاري به ايران بيايد و اصراري نداريم و ميتوانيم طرحهاي خودمان را اجرا كنيم.
اما كمتر از 3 روز پس از انتشار اين اخبار، توتال در نامهاي رسمي به وزارت نفت ايران اعلام كرد: برخلاف آنچه در مطبوعات غربي منتشر شده است در تعهد توتال براي مشاركت در توسعه صنعت نفت و گاز ايران هيچگونه خللي وارد نشده است.
سيفالله جشنساز، معاون وزير نفت در مصاحبه با واحد مركزي خبر ضمن بيان جزئيات بيشتري از نامه مدير توتال به وزير نفت گفت: البته وزارت نفت در بدو انتشار شايعه اعلام انصراف توتال نيز عكسالعمل خاصي انجام نداد و آن را مساله مهمي تلقي نكرد.
جشنساز اضافه كرد: هم اينك كارهاي بسيار بزرگتر از اقدامي كه قرار بود شركت توتال انجام دهد، در فاز 12حوزه گازي پارس جنوبي به عنوان بزرگترين فاز توليدي اين مخزن به دست شركتي ايراني در حال انجام است.
مدير عامل شركت ملي نفت ايران گفت: همچنين بزودي اسناد مناقصه فازهاي 19، 20 و 21 پارس جنوبي باز ميشود كه همه شركتكنندگان آن را شركتهاي ايراني تشكيل ميدهند و با برنده شدن يكي از آنها بسرعت اقدامات توسعهاي آن آغاز ميشود.
وي گفت: بنابراين اصل، موضوع آمدن يا نيامدن توتال هيچگاه در شركت ملي نفت ايران به عنوان يك موضوع مهم تلقي نشده است هر چند كه ما با اين شركت از گذشته ارتباطات خوبي داشتهايم و شركت فرانسوي تاكنون طرحهاي بزرگي شامل توسعه بخشي از پارس جنوبي و برخي از حوزههاي نفتي را اجرا كرده است.
جشنساز تاكيد كرد: رسانههاي غربي در حالي مساله كنارهگيري توتال از صنعت نفت ايران را مطرح كردند كه ما با اين شركت قرارداد هم منعقد نكردهايم و فقط تفاهمنامهاي براي توسعه يكي از فازهاي ميدان پارس جنوبي كه مشابه آن را در 3 تا 4 فاز با شركتهاي ايراني در حال انجام دارند، امضا كرده و قرار است بر اساس آن قراردادي در آينده امضا شود.
وي تصريح كرد: طبق تكليف برنامههاي سوم و چهارم عمراني كشور كه بايد سهمي از سرمايهگذاري به عنوان سرمايههاي خارجي اختصاص داده شود، ما به همكاري با شركتهاي خارجي علاقهمند هستيم و آنها هم در زمينه جذب سرمايه و مشاركت در سرمايهگذاري در ايران شركت ميكنند و اينگونه نيست كه اگر نيايند كار ما تعطيل شود.
معاون وزير نفت درباره علت قوت گرفتن شايعه كنارهگيري توتال از طرحهاي توسعهاي صنعت نفت ايران گفت: چندي پيش در حاشيه كنفرانس جهاني نفت در مادريد، مديرعامل شركت توتال در ملاقاتي با وزير نفت كشورمان براي حضور پررنگتر در حوزههاي مختلف گازي و نفتي ايران قولهايي داد، بر همين اساس نيز احتمال ميرود اين شايعه براي مقابله با اين وعدههاست كه با اين شيطنت رسانهاي انجام شد.
توتال پيشتر فازهاي يك و 2 ميدان عظيم گازي پارس جنوبي را با ظرفيت توليد روزانه 50 ميليون مترمكعب بهرهبرداري و وارد مدار كرده است. ارزش اين قرارداد كه در سال 1998 منعقد شد 2 ميليارد دلار بود.
پنجشنبه 27 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]