واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: المپياد علمي دانشجويي با حضور شركت كنندگاني از ده كشور خارجي از فردا آغاز مي شود
تهران/ واحد مركزي خبر/ علمي و فرهنگي 1387/04/25
المپياد علمي دانشجويي با حضور حدود چهل شركت كننده خارجي از ده كشور جهان به همراه 753 برگزيده داخلي از فردا آغاز مي شود.
در مراسمي كه عصر امروز در دانشگاه شهيد بهشتي با حضور مسئولان سازمان سنجش آموزش كشور برگزار شد، سيزدهمين المپياد دانشجويي علمي كشور، نهمين المپياد بين المللي رياضي و نخستين المپياد بين المللي شيمي افتتاح شد كه آزمون هاي دانشجويان در 16 رشته طي دو روز، از فردا آغاز مي شود.
عبدالرسول پورعباس، رئيس سازمان سنجش آموزش كشور در مصاحبه با خبرنگار ما برگزاري المپياد را اعتبار علمي هر كشور دانست و گفت: هم اكنون المپياد كشور ما در دنيا شناخته شده و اعتبار خوبي كسب كرده است.
وي افزود: افراد شركت كننده در دو مرحله، يكي به شكل قطبي و با برگزاري آزمون در هر قطب (متشكل از چند استان) از بين حدود 12 تا 15 هزار نفر و با تشكيل گروه هاي پنج نفره انتخاب شده اند و مرحله دوم نيز شامل برگزيدگان آزمون سراسري كارشناسي ارشد است.
پورعباس كشورهاي شركت كننده در المپيادهاي رياضي و شيمي را شامل اوكراين، تاجيكستان، ازبكستان، آذربايجان، عراق، بحرين، افغانستان، ارمنستان، سوريه و عمان بيان كرد و گفت: برگزيدگان اين المپياد به عنوان نخبگان شناسايي و از امتيازات آن برخوردار مي شوند؛ نيازي به دادن آزمون براي ورود به مرحله بعد ندارند و در جهان هم معمولا به اين افراد پذيرش هاي خيلي خوبي براي ادامه تحصيل مي دهند.
در اين مراسم محمدي اقدم، معاون سازمان سنجش نيز تعداد شركت كنندگان سال گذشته را 46 نفر ذكر كرد و گفت: اين تعداد امسال به 753 نفر رسيده است كه افزايش خوبي را در بخش ملي نشان مي دهد.
احمد توكلي، نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز در سخناني علم را موجب توليد ثروت و كسب قدرت ذكر كرد و گفت: شما مي توانيد شكاف بين كشورهاي جهان سوم و كشورهاي پيشرفته را پر كنيد؛ از بين سه سطح فناوري تقليد، اختراع و نوآوري، آنچه مي تواند پركننده باشد يا حتي موجب جهش شود، نوآوري و اختراع است كه كار شما و استادان شماست.
وي افزود: پيش از انقلاب به علت محيط غرب زده، تقليد را به ما توصيه مي كردند و پس از آن جهاني شدن را عرضه مي كردند ولي ملت ما نشان داد كه خودش مي تواند كارهاي كارستان انجام دهد و در مقابل هجمه قدرتمندان كه علم را در دست گرفته اند، بايستد.
توكلي تصريح كرد: در سال هاي اخير آنچه موسسه رويان انجام داد يا در فناوري هسته اي، فناوري نانو و زيست فناوري شاهد بوديم كه مي توانيم محتاج ديگران نباشيم البته اين به معني بستن در كشور نيست بلكه به دنبال بده بستان هستيم، نه اينكه پول نفت برود و محصول بيايد؛ اين امر به دست شما محقق مي شود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ماندن برگزيدگان المپيادهاي علمي را در كشور نيازمند تهيه بستر مناسب و ارتباط دانش و توليد دانست و گفت: آنچه از دوره پهلوي اول پايه گذاري شده بود، دانشگاه و صنعت از هم جدا بودند و دانش آموختگان دانشگاه براي مشاغل دولتي تربيت مي شدند و صنعت هم وارداتي و حداكثر تقليدي بود.
وي بر اهميت هدفمندي كسب علم و دانش به همراه تسلط بر نفس تاكيد كرد.
بر اساس اين گزارش 16 رشته المپياد علمي دانشجويي شامل مهندسي مكانيك، عمران، شيمي و مهندسي شيمي، فيزيك، برق، رايانه، كشاورزي، طراحي صنعتي، زبان و ادبيات فارسي، حقوق، الهيات و معارف اسلامي، زيست شناسي، آمار، رياضي و علوم اقتصادي مي شود.
صدا و تصوير دارد
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]