واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: كاهش تخلفات اداري با آموزش نيروي انساني
هيئت عالي نظارت هم پنج عضو دارد كه رياست آن به عهده معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري است.
هموطن آنلاين _رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: هر قدر براي آموزش نيروي انساني و به روز كردن برنامه هاي اجرايي يك قانون بيشتر سرمايه گذاري كنيم، به همان نسبت از ميزان تخلفات كاسته مي شود و بهره وري در كشور افزايش مي يابد.
علي لاريجاني در جلسه مسئولان هماهنگي هيئت هاي رسيدگي به تخلفات اداري و اعضاي هيئت عالي نظارت افزود: استقرار هيئت هاي رسيدگي به تخلفات بر اجراي قانون يك فضيلت در جامعه است و به ايجاد فضاي عادل كمك مي كند.
وي اضافه كرد: برخي تصور مي كنند اگر مصداقي با قانون تطابق نداشته باشد، آنها حق دخالت و تغيير قانون را دارند ولي اجراي قانون از هر چيزي براي سلامت كشور و تحقق عدالت مهم تر است.
لاريجاني گفت: اجراي قانون رسيدگي به تخلفات اداري كساني را كه به فكر خدمت به كشورند به كارشان علاقه مندتر مي كند و كساني كه به فكر سوء استفاده از امكانات و قدرت و موقعيتشان هستند با اجراي اين قانون، محدود مي شوند و برايشان تنگ گرفته مي شود.
وي يكي ديگر از كاركردهاي هيئت هاي رسيدگي به تخلفات اداري را ارزيابي نقاط ضعف و قوت قوانين دانست و گفت: نبايد فكر كنيم قوانين، وحي مُنزَل هستند؛ بالعكس با بازخوردي كه شما مي توانيد از نتيجه اجراي يك قانون به ما بدهيد مي توانيم براي بهبود قوانين در آنها بازنگري كنيم.
لاريجاني از هيئت عالي نظارت خواست ارزيابي از اجراي هر قانون را به مجلس بدهد چرا كه ميزان تخلف از اجراي هر قانون تا حدي نشان دهنده نقص داشتن يا كامل بودن آن قانون است.
وي افزود: اين اقدام مي تواند به بهتر شدن قوانين در كشور كمك كند.
لاريجاني با اشاره به اينكه شرايطي از جمله وضع اقتصادي و تطابق با شرايط فرهنگي بر روند اجراي قانون در جامعه مؤثر است، گفت: سهم هر كدام از اين عوامل در شرايط مختلف، متفاوت است ولي مهم اين است كه ملزومات سالم سازي و آداب عمومي اجراي قوانين رعايت شود.
وي افزود: تصور مي كنيم اگر كسي كارمند دولت شود با همه مطالب آشنايي دارد ولي واقعيت غير از اين است و بايد بپذيريم كه در زمينه آموزش نيروي انساني، كم سرمايه گذاري كرده ايم.
لاريجاني با تاكيد بر لزوم تدوين منشور اخلاقي عام براي امور كلي اداري كشور و نيز تدوين منشور اخلاقي خاص براي هر دستگاه اجرايي گفت: مايه تاسف است كه فردي به دستگاهي اداري رجوع كند و حرفي بي ربط بشنود؛ اين مشكل تقصير آن كارمند هم نيست چرا كه به او آموزش لازم داده نشده است.
وي با تاكيد بر اينكه براي كاهش تخلفات اداري بايد پله پله جلو رفت، افزود: اول بايد به نيروي انساني آموزش بدهيم و بعد با تخلفات كه قطعا كمتر هستند برخورد كنيم.
رييس مجلس گفت: براي تحقق اين امر مجلس نيز آماده است خلاء هاي قانوني را بررسي و برطرف كند.
وي اضافه كرد: در شرايطي كه اجراي قوانين آموزش داده و منشور اخلاقي تدوين شود و شرايط مساعد باشد، بهره وري كار بسيار بيشتر از زماني خواهد بود كه فاقد چنين امكاناتي باشيم.
لاريجاني علاوه بر آموزش، بر تأثيرگذاري تشويق بيش از تنبيه تاكيد كرد و گفت: تشويق بايد علني و بزرگ باشد تا نيروي انساني را به سمت خوب كار كردن سوق دهد و بر آنها تأثير بگذارد.
طاهريان دبير هيئت عالي نظارت نيز در اين نشست در سخناني گفت: 560 هيئت رسيدگي به تخلفات اداري در سراسر كشور وجود دارد كه 2300 نفر عضو اين هيئت ها هستند.
وي افزود: هيئت عالي نظارت هم پنج عضو دارد كه رياست آن به عهده معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري است.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]