واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل بازسازي و حوادث غيرمترقبه خوزستان: ابزار معمولي براي مقابله با پديده گرد و غبار كافي نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
مديركل بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان خوزستان گفت: مردم در مقابله با پديده گرد و غبار، از ابزار معمولي استفاده ميكنند، در حالي كه اين گرد و غبار، پديدهاي معمولي نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خوزستان، شاپور رستمي در كارگروه آموزشي ويژه "بررسي علل و عوامل وقوع گرد و غبارهاي اخير، خاستگاه و منشاء اثر آن" كه در مركز تحقيقات هواشناسي كاربردي خوزستان برگزار شد، اظهار كرد: از ابتداي سال زراعي 87-86 ، ميزان ذرات گرد و غبار در استان خوزستان نسبت به 10 سال گذشته بيشتر مشاهده شد، به گونهاي كه طبق گزارش اداره كل هواشناسي و اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان، در نيمه دوم ارديبهشت ماه، 30 بار ميزان ذرات گرد و غبار موجود در هوا بيش از حد استاندارد بود.
وي افزود: روند وقوع پديده گرد و غبار در استان خوزستان، با خشكسالي واقع شده در استان، منطقه و كشور مرتبط است. در زمينه وقوع پديده گرد و غبارهاي اخير، نظريههايي ارايه ميشود كه چندان كارشناسي نيست، زيرا خوزستان پيش از اين نيز در معرض گرد و غبار بوده است.
رستمي خاطرنشان كرد: نخستين گام براي مواجهه با پديده گرد و غبار در استان، تقويت تجهيزات و نيروي انساني براي پيشبيني وضعيت آب و هوا و زمان وقوع پديده است. تجهيزات سازمان حفاظت محيط زيست نيز بايد در سطح استان پراكنده باشد و تنها در اهواز متمركز نشود.
وي گفت: در حال حاضر مردم در مقابله با پديده گرد و غبار، از ابزار معمولي استفاده ميكنند، در حالي كه اين پديده گرد و غبار، پديدهاي معمولي نيست. مراكز بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي اهواز با توجه به نوع پديده گرد و غبار استان خوزستان، تجهيزات و ادوات پزشكي خاصي نياز دارند كه تجهيزاتي معمولي نيستند.
مديركل بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان خوزستان يادآور شد: در حال حاضر در زمان وقوع پديده گرد و غبار، از سوي مسوولان ميزان گرد و غبار نسبت به حد استانداردها اعلام ميشود. زماني ميتوان اين مقايسه را انجام داد كه ميزان استاندارد دقيقا مشخص باشد. اين در حاليست كه حد استاندارد آلودگي هوا در مناطق مختلف، متفاوت است. ميزان استاندارد ذرات موجود گرد و غبار در هوا به ذائقه ساكنان هر منطقه بستگي دارد و حد استاندارد آن با افراد هر منطقه متناسب است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر حد استانداردي كه پديده گرد و غبارهاي خوزستان با آن سنجيده ميشود، مربوط به كل كشور و در زمينه آلودگيهاي ناشي از ماشينآلات، كارخانجات و ساير موارد است و زماني كه ميزان گرد و غبار با چنين استانداردي مقايسه ميشود، رقمي بيش از 10 تا 20 برابر به دست ميآيد.
رستمي عنوان كرد: اين مقايسه تا زماني كه حد استاندارد گرد و غبار خوزستان با كار علمي مشخص نشده به هيچ عنوان نبايد انجام شود. كار در اين زمينه، در كميته آلودگي هوا مصوب و سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان رييس اين كارگروه مشخص شده است.
وي بيان كرد: بايد براي اندازهگيري ميزان آلودگي هوا در خوزستان، تحقيقات علمي انجام شود؛ هر چند استانداردها در سطح ملي موجود است، ولي در سطح منطقه خوزستان نيز بايد رقم استاندارد مشخص شود. پديده آلودگي هوا در استان خوزستان با ديگر استانها متفاوت است و بايد استانداردها، متناسب با منطقه تعيين شود.
مديركل بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان خوزستان ادامه داد: با توجه به اين كه جو رسانهاي و افكار مردم، آماده پذيرش اخبار در زمينه پديده گرد و غبار است، كارشناسان مربوط نبايد فكر مردم را منحرف كرده و مردم را نااميد كنند، به گونهاي كه سرمايهها بدلايل مختلف از استان خوزستان خارج شوند.
وي اضافه كرد: اصحاب رسانه نيز بايد واقعيات را به مردم منتقل كنند. نظرات گوناگوني كه در زمينه ذرات موجود در گرد و غبارهاي خوزستان داده ميشود، پايه و اساس علمي، منطقي و بهداشتي ندارند.
رستمي اظهار كرد: هر چند اميدواريم با آغاز فصل پاييز، مانند ساير نقاط كشور در خوزستان نيز باران ببارد ولي اين احتمال نيز داده ميشود كه تا سه سال آينده با خشكسالي روبهرو باشيم و ا گر غافل شويم، كم و زياد شدن بارندگي، مشكلات بسياري مانند پديدههاي گرد و غبار را براي مردم به وجود ميآورد.
انتهاي پيام
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]