واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: از سوي دفتر جنبش نرمافزاري دفتر تبليغات اسلامي: آسيبشناسي نقد كتاب ديني برگزار شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:نشست «آسيبشناسي نقد كتاب ديني» از سوي دفتر جنبش نرمافزاري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، در سالن همايش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.
به گزارش گروه دين و انديشه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" دفتر جنبش نرمافزاري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم اولين جلسه خود را از سلسله نشستهاي نقد كتاب با موضوع «آسيبشناسي نقد كتاب ديني» دوشنبه، 24 تيرماه ساعت 11 صبح در سالن همايش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار كرد.
در اين نشست حجج اسلام سيد حسن اسلامي و احمد عابدي به عنوان اساتيد به بيان ديدگاههاي خود پرداختند و حجتالاسلام عالمزاده نوري دبير علمي نشست بود.
در ابتداي اين نشست، حجتالاسلام سيد حسن اسلامي نقد را پژواك و بازتاب نوشته دانست و گفت: نوشته فراتر از سخن و زمان حركت ميكند اما نميتوان رو در رو با او سخن گفت و فضاي معنوي سخن از بين ميرود.
حجتالاسلام اسلامي اظهار داشت: براي رهايي از اين مشكل و رهيدن از اين قيودات بايد با بهره بردن از نشانهها و علائم نوشتاري منظور واقعي خود را برساند.
وي داوري و نقد را بازتاب و پژواك نوشته ارزيابي كرد و گفت: مهمترين روش براي اينكه نويسنده ارزيابي خوبي از نوشتهاش داشته باشد، دريافت انعكاس آن در جامعه است.
پژوهشگر حوزه علميه تصريح كرد: هر جا نقد نيرومند ديني وجود داشته باشد، آثار نيرومند ديني به وجود آمده است.
حجتالاسلام اسلامي عدم وجود ناقد حرفهاي در عرصه دين را يك آسيب خواند و گفت: در زمينههاي فيلم و عرصههاي هنري ناقدان ماهري وجود دارد اما در عرصه كتاب ديني اين امر وجود ندارد.
وي خاطرنشان ساخت: نقدها از ادبيات پخته و پيراستهاي برخوردار نيست در حاليكه ميتوان با زبان پخته منظور را رساند.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، اين پژوهشگر و نويسنده حوزه علميه گفت: نقد بايد در همان جايي بيايد كه اصل نوشته آمده است و از سويي سروكار ناقد بايد با متن باشد نه نويسنده.
در ادامه حجتالاسلام عابدي نقد را ارزشمند و سودمند توصيف كرد و گفت: بزرگاني مانند ابن ادريس با همه اشكالاتي كه به شيخ طوسي (ره) كردند، خدمات زيادي به حوزه علميه روا داشتند.
پژوهشگر حوزه علميه نقد را ابزار برقراري عدل و انصاف خواند و گفت: در قرآن كريم امر شده است كه عدل را برپا داريد و نقد هم از نمونههاي بارز نزديك شدن به عدل است.
اين پژوهشگر حوزه علميه گفت: يكي از راهكارهاي رفع آسيب نقد اين است كه به خواننده القا كنيم كه هدف ناقد، خدمت به خواننده است.
حجتالاسلام عابدي آشنايي با ادبيات اوليه ديني و نگارشي را از اصول نقد خواند.
وي اخلاص در عمل را از عوامل مهم در نقد ديني خواند و گفت: اگر در نقد ديني اخلاق و توجه به معنويت وجود نداشته باشد، نقد منصفانه نخواهد بود.
در پايان نشست، به پرسشهاي حاضران پاسخ داده شد.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]