واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس حوزه علميه ميبد: حوزههاي علميه نقشي بسزا در رشد فكري و هدايت ديني و سياسي جامعه دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: فقه و حقوق - فقه
رييس حوزه علميه ميبد با اشاره به پيشينه تاريخي حوزه علميه در ميبد گفت: اولين مدرسه علميه شناخته شده در ميبد بقاياي ساختماني با قدمت 700 سال در حوالي مسجد جامع ميبد است كه طبق قرائن موجود طلاب زيادي از نقاط مختلف از قبيل كرمان، پاكستان، افغانستان و هند در آن مشغول به تحصيل بودهاند و بعدها به دلايل نامعلوم تعطيل شده بود.
حجتالاسلام محمود كارگر در گفتوگو با خبرنگار ايسنا-منطقه يزد در ميبد اظهار كرد: نخستين مدرسه علميه جديد با حمايت و پشتيباني آيتالله شهيد صدوقي، آيتالله اعرافي و با همت و پشتكار حجتالاسلام حاج سيداسدالله امامي با اخذ مجوز از امام خميني (ره) با نام مقدس حضرت حجت ابنالحسن عسكري (عج) احداث و از سال تحصيلي 54-1353 شروع به پذيرش طلبه كرد.
كارگر با اشاره به فعاليتهاي آموزش و تربيتي حوزه بيان كرد: در حال حاضر بالغ بر 93 طلبه بومي و غيربومي در پايه اول تا دهم در دو سطح 1 و 2 معادل كارشناسي و كارشناسي ارشد در حوزه برادران مشغول به تحصيلند.
وي افزود: كيفيت آموزشي حوزه در حد بسيار مطلوب بوده و از حوزههاي برتر كشور به شمار ميآيد و همه ساله رتبههاي بالاي علمي و درسي را كسب ميكند و در كنار دروس رسمي، جلسات آزاد مباحث فقهي نيز در حوزه برقرار است كه جمع كثيري از روحانيون شهر در آن شركت دارند.
كارگر، برنامه آموزش حوزه را صبح و بعدازظهر و تلفيقي از تدريس استادان، پرسش و پاسخ و تمرين و مباحثه عنوان كرد و افزود: نظام درسي نيز به صورت ترمي واحدي است و هر درس به صورت مستقل تدريس و ارزيابي ميشود.
وي افزود: دروس ادبيات عرب، تجويد، منطق و فلسفه و تفسير و رجال و درايه و نهجالبلاغه و فقه و اصول از دروس اصلي و الزامي حوزه بوده و براي طلاب علاقهمند دروس جنبي اخلاق، خوشنويسي، رايانه، زبان خارجه، مكالمه عربي، آيين سخنوري و روش تبليغ ارائه ميشود.
كارگر بيان كرد: حوزه ميبد داراي دو كتابخانه تخصصي علوم حوزوي با حدود 8000 جلد كتاب است و اطلاعات كتب موجود در كتابخانه از طريق جستوجو در رايانه كتابخانه قابل دسترسي است.
وي با اشاره به تاثير حوزه در زندگي مردم اظهار كرد: حوزههاي علميه با آموزش علمي و پرورش روحانيون آگاه و دردمند نقش بسزايي در رشد فكري و هدايت ديني و اعتقادي و سياسي اقشار مختلف جامعه دارند و آگاهي و شناخت و فهم عميق در دين، طلاب را به عنوان مرجع و راهنماي مردم قرار داده و باعث جذب و مراجعه اقشار مختلف به آنها ميشود.
رييس حوزه علميه ميبد در پايان با اشاره به گزينش حوزههاي علميه گفت: گزينش حوزه علميه به صورت متمركز و هماهنگ و همزمان در سراسر كشور در سه سطح زير ديپلم، ديپلم و بالاتر از ديپلم از طريق آزمون كتبي و مصاحبه حضوري صورت ميگيرد و نتايج نهايي گزينش تا اوايل مردادماه هر سال مشخص ميشود و پذيرفتهشدگان در كلاسهاي آموزش آزمايش 3 ماهه شركت كرده و پس از امتحانات و تستهاي علمي گزينش نهايي شده و طلبه رسمي حوزه به شمار ميآيند.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]