تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827739653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد متون علوم اسلامي/ 40آيت‌الله سيدمحسن موسوي‌ تبريزي:عرفان واقعي اسلامي تفسير انفسي قرآن است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نقد متون علوم اسلامي/ 40آيت‌الله سيدمحسن موسوي‌ تبريزي:عرفان واقعي اسلامي تفسير انفسي قرآن است
گروه انديشه: عرفان و كتاب عرفاي اسلامي مستند به قرآن و روايات ائمه اطهار(ع) است؛ در حقيقت عرفان اسلامي و كتاب‌هاي عرفان واقعي اسلامي، تفسير انفسي قرآن هستند.
آيت‌الله «سيدمحسن موسوي‌ تبريزي»، مدرس حوزه علميه قم، نويسنده كتاب «مقدمه عرفان عملي و طهارت نفس» و مصحح تفسير «المحيط الاعظم» در گفت‌و‌گو با سرويس انديشه خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در مورد تأثيرپذيري عرفان اسلامي از قرآن و روايات، با اشاره به اين‌كه عرفان عرفاي اسلامي براساس قرآن و روايات است، گفت: كتاب‌هايي كه عرفاي اسلامي نوشته‌اند، مستند به قرآن است.

وي افزود: در حقيقت عرفان اسلامي و كتاب‌هاي واقعي عرفان اسلامي تفسير انفسي قرآن هستند، نه چيز ديگري. مانند «فتوحات مكيه» و «فصوص‌الحكم» محيي‌الدين بن عربي، خصوصا كتاب دوم كه كتاب رسمي حوزه‌هاي عرفان علمي و مستند به قرآن است.

اين نويسنده در پاسخ به اين سؤال كه فرق عرفاي قبل و بعد از ابن‌عربي را در به كار بردن آيات قرآن چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟، اظهار كرد: كساني كه خيلي قوي و گسترده در عرفان اسلامي، خصوصا در مورد آيات و روايات مطرح شده‌اند، بعد از محيي‌الدين بن عربي هستند، چون عرفاي قبل از ابن‌عربي عرفان اسلامي ضعيفي دارند.

وي در ادامه يادآور شد: عرفاي اسلامي هميشه با قرآن مأنوس بوده‌اند و در نوشته‌هاي خود از آيات قرآن استفاده زيادي مي‌كنند، خصوصا كتاب‌هاي عرفاني درس‌هاي حوزه كه به صورت علمي است، سراسر پر از آيات و سوره‌هاي مختلف قرآن است. نوشته‌هاي بن عربي مانند «فتوحات مكيه» و «فصوص‌الحكم» پر از آيات قرآن است. منظور ما از عرفان اسلامي واقعي و آن‌‌چه حقيقتا عرفان اسلامي است، دراويش منحرفي كه فاقد علم و عمل عرفاني هستند و در هر زماني وجود دارند، نيستند.

موسوي تبريزي تصريح كرد: آن‌چه كه ما آن‌را عرفان واقعي اسلامي مي‌دانيم، عرفاني است كه شأن و وجودش منزه از لهوياتي است كه دراويش بيان مي‌كنند. آن‌چه مدنظر ماست، عرفايي مانند ابن‌عربي، «ملاعبدالرزاق كاشاني» و امثال «سيدحيدر آملي» و در سال‌هاي نزديك‌ به خودمان، آخوند «ملاحسينقلي همداني» و شاگردانش، حضرت امام خميني(ره) و علامه طباطبايي و ... كه مقام معنوي بالايي دارند، هستند، نه دراويش منحرف. اين عرفاي واقعي اسلامي، كتاب‌هايي كه نوشته‌اند مستند به قرآن است.

اين مدرس حوزه تأكيد كرد: بنده در درس‌ها به طلاب سفارش مي‌كنم كه اگر بخواهيد قرآن، روايات، سخنان ائمه اطهار(ع)، صحيفه سجاديه، نهج‌البلاغه و اصول كافي را تا حدي بفهميد و درست درك كنيد، يكي از مقدماتش اين است كه فلسفه اسلامي (مانند حكمت متعاليه ملاصدرا) و عرفان اسلامي را خوب درك كنيد. اين دو مي‌تواند مقدمه خوبي باشد تا ما معارف قرآن و اهل‌بيت(ع) را بهتر درك كنيد؛ يعني كساني كه در عرفان اسلامي و فلسفه واقعي اسلامي مانند فلسفه ملاصدرا وارد نشده‌ و تبحر كافي ندارند، در شناخت معارف قرآن و معارف ائمه اطهار(ع) كارشان دشوار است.

مصحح «تفسير المحيط الاعظم» افزود: زماني فقط مي‌خواهيد فقه اسلامي، معارف كلي اسلامي، روايات و احكام عبادت را به صورت ساده بفهميد، مانند كتاب «وسايل‌الشيعه» شيخ حر عاملي، پس احتياجي نيست به دنبال اين علوم باشيم. اما اگر بخواهيم صحيفه سجاديه، نهج‌البلاغه و قرآن و امثال اين‌ها را تا حدي بفهميم، بايد عرفان اسلامي و حكمت متعاليه ملاصدرا را درك كنيم. اين‌ها خود وسيله رسيدن به معارف قرآن است، نه اين‌كه جداي از قرآن باشد، زيرا در كتاب‌هاي اين‌ عرفا انبوهي از آيات قرآن بيان شده و در حقيقت اين كتاب‌ها به عنوان تفسير قرآن به حساب مي‌آيند.

نويسنده كتاب «مقدمه عرفان عملي و طهارت نفس» در پاسخ اين سؤال كه آيا عرفا از قرآن براي تبيين مفاهيم عرفاني خود بهره برده‌اند يا نظر خود را بر قرآن تحميل و تفسير به رأي كرده‌اند؟، خاطرنشان كرد: نمي‌شود گفت كه كسي عمدا مي‌خواهد نظر خود را بر قرآن و اسلام تحميل كند. در بعضي اوقات عارفي پيدا مي‌شود كه ناخودآگاه ذهنيت عرفاني خود را بر آيات قرآن تحميل كرده‌ باشد كه از اين آيات استفاده چنداني نمي‌شود، اما غالبا اين‌طور نيست. عرفان اسلامي‌اي كه عرفا نام مي‌برند، عرفاني است كه در آن از آيات قرآن و معارف اسلام استفاده مي‌كنند نه اين‌كه چيزي داشته باشند و به قرآن تحميل كنند.
 دوشنبه 24 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن