واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: المپياد ملي ورزش دانشجويي برگزار ميشود طالبپور در نشست خبري: المپياد نهم منطبق بر اصول علمي است جشنوارهي ورزشي دانشجويان نخبه را برگزار خواهيم كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: المپياد ورزشي دانشجويان
مهدي طالبپور گفت: براي نخستين بار در بهمن ماه امسال المپياد ملي را بين قهرمانان برگزيدهي المپيادهاي ورزشي وزارتخانههاي علوم و بهداشت و دانشگاههاي آزاد و پيام نور برگزار خواهيم كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مديركل تربيت بدني وزارت علوم در نشست خبري در جريان نهمين المپياد دانشجويان دختر سراسر كشور در همدان با تشكر از دانشگاه ميزبان و ارباب رسانه گفت:
سعي داريم المپياد دانشجويي را به المپياد ملي تبديل كنيم. در حال حاضر وزارت علوم، دانشگاه آزاد، علوم پزشكي و... هر كدام به صورت جداگانه المپياد برگزار ميكنند. نمايندگان و منتخبين در فدراسيون ملي ورزش دانشجويي ثبت نام ميشوند و در بهمن ماه مصادف با سيامين سالگرد انقلاب اسلامي المپياد ملي ورزش دانشجويي را بين اين منتخبين برگزار ميكنيم و اميدواريم بتوانيم از آن تيمهاي منتخب ملي را بيرون بكشيم.
طالبپور تاكيد كرد: طبق برنامهي چهارم توسعه وزارت علوم مكلف است سرانهي فضاي ورزشي را به هفت دهم مترمربع برساند كه با يك شتاب خيلي خوب و با حمايت وزير توانستهايم در حال حاضر اين سرانه را به 65 سانتيمتر مربع برسانيم و با توجه به اينكه يك سال و اندي فرصت داريم، پيشبيني ميشود بتوان جلوتر از تكليف بود.
وي ادامه داد: سرانهي فضاي ورزشي روباز چيزي حدود يك و نيم متر مربع است و فكر ميكنم دانشگاه در برنامهي پنجم خوب عمل كرده و دغدغهي فضا نداشته و فقط دغدغهي نحوهي استفاده داريم. پيشبيني فراتر از نياز است.
مدير كل تربيت بدني وزارت علوم تاكيد كرد: شايد به ساخت و ساز نياز نداشته باشيم. در حال حاضر از فضاي ورزشي خوب بهرهبرداري نميشود و بايد از فضاهاي موجود خوب استفاده كنيم. به لحاظ مديريتي و افزايش بهرهوري بايد تجديدنظر كنيم.
طالب پور افزود: مركز توسعهي ورزش دانشگاهي در دو بخش برون دانشگاهي و درون دانشگاهي فعاليت دارد. در بخش درون دانشگاهي از طريق برنامههاي مختلف مثل جام رمضان، برنامههاي بهاره و زمستانه فعاليت ميكند. برگزاري برنامههاي مناسبتهاي مختلف در هفتهي تربيت بدني، هفتهي خوابگاهها و ... از ديگر برنامههاي درون دانشگاهي است.
وي ادامه داد: در سطح بين دانشگاهي تحت عنوان ورزش قهرماني اين مركز در بيش از 40 رشتهي دختران و پسران در سطوح مختلف دستهي برتر، دستهي يك و حتي دستهي دو فعاليت دارد. در همين راستا سالانه بيش از 60 دانشگاه فعاليت ميزباني مسابقات مختلف را به عهده دارند. بعد از مسابقات قهرماني المپيادهاي ورزش دانشجويي را داريم كه با تمركز بيشتر هر دو سال يكبار برگزار ميشود.
طالبپور بيان كرد: در سال نوآوري براي نخستين بار جشنوارهي ورزشي دانشجويان نخبه را برگزار خواهيم كرد. در اين برنامه استعدادهاي درخشان وممتاز از نظر علمي كه هيچ كدام ورزشكار حرفهاي نيستند، حضور دارند. اين افراد بعدها به بدنهي مديريت كشور وارد ميشوند. اگر مديران روزي كه دانشجو بودهاند با ورزش آشنا شوند بهتر ميتوانند به توسعهي ورزش كمك كنند. اين جشنواره نيم سال اول سال تحصيلي جديد در دانشگاه اروميه برگزار خواهد شد.
وي به ديگر برنامههاي سال نوآوري اشاره و تصريح كرد: در سال جاري رويكرد ورزش دانشجويي را به ورزش دانشگاهي تبديل كردهايم و در نظر داريم ورزش را علاوه بر دانشجويان براي اساتيد وكارمندان هم توسعه دهيم. در همين راستا تنيس روي ميز را براي خواهران و فوتسال را براي برادران پيشبيني كردهايم.
طالب پور در ارتباط با امر استعداديابي المپيادهاي ورزشي گفت: نسبت به اين موضوع حساس هستيم، در تمام رشتهها كميتههاي فني كه تركيبي از پيشكسوتان هر رشتهاند، مسابقات را زير نظر دارند و استعدادها را شناسايي ميكنند. فدراسيون ورزش دانشجويي در اين حوزه كاملا فرابخشي عمل ميكند. ورزشكاران دانشگاه آزاد، پيام نور و وزارت علوم در يك دوره اردوي تداركاتي به تيم ملي دانشجويان معرفي ميشوند. براي هر اعزام تركيبي از تمام مجموعهي آموزش عالي را داريم.
رييس مركز توسعهي ورزش دانشجويي در ادامه خاطرنشان كرد: با هفده فدراسيون تفاهم نامهي رسمي امضا كردهايم. در اين مبادله ما از امكانات فني و تجهيزات استاندارد آنها استفاده كرده و در عوض به آنها براي برگزاري كارگاهها، سمينارها و غيره كمك ميكنيم. ارتباط متقابل ميان ما و آنها وجود دارد. فدراسيونها در صف ارتباط با دانشگاهها هستند و جايي رسيدهايم كه مسوولين نميتوانند بدون علم، ورزش را توسعه دهند و فدراسيونها به ما نياز دارند.
وي ادامه داد: در حال حاضر دانشگاهيان در كنار تيمهاي المپيكي و جهاني قرار دارند، ديگر جزيرهاي كار نميكنيم.
وي دربارهي مقايسهي المپيادهاي هشتم و نهم دختران گفت: در اين المپياد تقريبا يك بهرهوري حداكثر داريم و هزينهها را به حداقل رساندهايم. جمعيت كل شركت كننده از 1220 نفر به 1578 نفر ارتقا يافتهاند. در تعداد ورزشكارن، مربيان، داوران و كادرفني رشتهها، تيمهاي ورزشي و دانشگاهها افزايش داشته و در عوض نيروهاي ستادي را كاهش دادهايم.
طالبپور دربارهي علت ورزش نكردن مردم گفت: شناخت مردم كشور ما از ورزش پايين است. در اين راستا براي پر كردن خلاء يك سري مراكز مشاورهي ورزشي دانشگاه را ايجاد كردهايم. وقتي مردم مطلع ميشوند كه ورزش به دردشان ميخورد، ورزش ميكنند. ما دانشگاهيان ميتوانيم نقش مهمي در ورزش كردن مردم داشته باشيم. ولي متاسفانه خوب عمل نكردهايم.
"قائمي" سرپرست كل المپياد در ادامهي نشست خبري دربارهي روند آمادهسازي دانشگاه همدان گفت: از يك سال قبل كار خود را آغاز كردهايم. وزارتخانه هم پشتيبان ما بوده و در تجهيز دانشگاه كمك كرده است.
وي ادامه داد: برگزاري المپياد تجهيز بيشتر، افزايش سرانهي ورزشي و تقويت انگيزهي دانشجويان براي ورزش كردن را به دنبال دارد و همين امر باعث استقبال دانشگاهها از ميزباني المپيادهاي ورزشي ميشود. ورزش دهها دستاورد را به ارزاني در اختيار ما قرار ميدهد.
طالبپور همچنين در اين باره گفت: براي وزارت علوم ساده است كه از بين هفت، هشت دانشگاه توانمند يك ميزبان را انتخاب كند. اما، ما يك سري شاخصها تدوين كردهايم. نو بودن دانشگاه براي تقويت زيرساختهاي دانشگاهي يكي از اين شاخصها بود. ميزباني باعث تكميل پروژههاي نيمه ساخت بسياري از دانشگاهها شده است. به طوري كه در همدان زمين دووميداني مناسبي وجود نداشت. حالا به يك پيست هشت خط استاندارد مجهز شده است.
وي در پايان گفت: در المپياد كرمان متوجه تجهيز اين دانشگاه به واسطهي ميزباني المپياد هشتم شديم، به همين لحاظ تصميم گرفتيم المپياد نهم را در دو شهر برگزار كنيم كه دو دانشگاه تجهيز شوند. در همين راستا اميدوارم بتوانيم المپياد بعدي را در چهار دانشگاه برگزار كنيم تا به اين وسيله دانشگاههاي بيشتري مشاركت كرده و تجهيز شوند.
انتهاي پيام
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]