تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه‏اش مغفرت و پايانش آزادى از آتش جهنم. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844831732




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاسخ به سؤالهاي رايج در رابطه با پوست و مو ؛ آينه درون


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: پاسخ به سؤالهاي رايج در رابطه با پوست و مو ؛ آينه درون
اشاره: بيماريهاي پوستي از شايع ترين و حساس ترين بيماريهاي است كه مي تواند انسان را مبتلا كند؛بيماريهايي كه به سادگي

قابل پيشگيري هستند، اما درمان سخت و پيچيده اي دارند. اين اهميت از آن روست كه بيماريهاي پوستي مي توانند تأثير جدي بر رفتار شخصيت و عواطف آدمي داشته باشند.بديهي است، اين اهميت و توان ما در پيشگيري از اين بيماريها نبايد فرد را به علت ابتلا به اين بيماريها، زمينگير و گوشه نشين كند.پرسشهاي ذيل و در ادامه پاسخهاي مربوط به آن مي تواند گره گشاي مشكلات مبتلايان به اين بيماريها باشد.
***
* من روي بازوهام جوش ميزنه و وقتي چرك رو از توي جوشها درمي آورم، لكه مي شه و جاش ميمونه الان بازوهام پر از لكه است، چيكار كنم كه اين لكه ها برن؟
** جوشهاي جواني علاوه بر صورت روي بازوها، سينه و پشت نيز ديده مي شود و در اين نواحي نيز معمولاً با خارش همراهند. نبايد جوشها را دستكاري كرد و آنها را فشار داد؛ چون باعث تشديد التهاب و احتمال لكه شدن و ماندن جاي آن به صورت فرو رفتگي است. لكه هاي جوش به مرور از بين مي روند. اگر جوشها را درمان كنيد، به مرور زمان اين لكه ها هم از بين خواهند رفت.
* جوش روي سر را بايد چكار كرد؟
** جوش سر قسمتي از بيماري «درماتيت سبوره» مي باشد كه يك بيماري مزمن پوستي است و با استرس و تغيير فصل فعال مي شود. عامل آن را نوعي مخمر مي دانند كه روي پوست همه افراد ديده مي شود و بعضي از افراد به محصولات تخمير اين مخمر حساس هستند. درمان قطعي وجود ندارد، ولي براي از بين بردن ضايعه و خارش همراه از استروئيدهاي موضعي به صورت لوسيون و همچنين شامپوهاي ضد قارچي استفاده مي شود. اين حساسيت به مرور زمان بر طرف مي گردد. البته ممكن است علت جوش روي سر رعايت نكردن بهداشت فردي و شستشو با فاصله زياد سر باشد.
* در ناحيه شرمگاهي من جوشهاي چركين مي زند، چرا؟
** جوشهاي چركي در اين ناحيه بيشتر علت عفوني دارد بخصوص با ميكروبهاي مقاوم، بهتر است توسط يك پزشك متخصص نمونه برداري و كشت ميكروبي از ناحيه انجام شود.
* آيا راهي براي از بين بردن لكه بعد از جوش و زخم وجود دارد؟
** در بعضي افراد لكه هاي جاي جوش و زخم تا مدتي مي ماند و خود به خود از بين مي رود. ناراحت نباشيد و صبر كنيد، خوب مي شود.

* آيا به جز روش ليزر راه ديگري براي از بين بردن جاي جوش وجود دارد و اگر دارويي هست لطفاً آن را معرفي نماييد؟
** راه هاي زيادي براي از بين بردن جاي جوش وجود دارد كه بر حسب نوع پوست و جاي جوش انتخاب مي شود. شما بهتر است توسط يك پزشك متخصص معاينه شويد تا بهترين راه انتخاب شود.
از جمله: لايه برداري، ميكرودرم ابرژن، سالابرژن، ساب سيژن و راه هاي ديگر...
* در مورد جوشهاي صورت مطالبي بنويسيد، يعني اينكه چطور مي شه از شر جوشهاي صورت خلاص شد؟
** با افزايش سن و تنظيم شدن هورمونهاي بدن جوشها فروكش مي كنند. در اين مدت بايد از داروهاي موضعي و خوراكي براي بهبود جوش استفاده كرد تا از عوارض جوش مانند لكه و ماندن جاي جوش در امان بود.
* من هر چه داروي ضد جوش مصرف كردم و به هر دكتري مراجعه نمودم جوشهاي صورتم خوب نشد. يك تا دو هفته بعد از عادت ماهانه صورتم جوشهاي بزرگ و قرمز مي زند. مشكل هورموني هم ندارم؛ چون داروي هورموني هم خوردم، اما خوب نشد. چه كنم؟
** همان طور كه قبلاً نيز گفته شد، جوش صورت مي تواند به علل اثرات هورموني كه باعث افزايش ترشح چربي مي شود - وجود بعضي ميكروبها در سطح پوست - تغيير در پوسته ريزي در منافذ غدد چربي باشد. درمانهاي متنوعي براي جوش وجود دارد كه بسته به علت آن بايد درمان گردد. كساني كه جوش صورت دارند از مصرف هر نوع كرم و يا پمادي كه باعث چرب شدن صورت مي شود اجتناب كنند. همچنين از كرم پودر و پن كك.
* آيا قرص «آكوتان» روي جوشهاي ناشي از استرس مؤثر است؟ روي جوشهاي هورموني چطور؟
** كپسول «راكوتان» باعث كم شدن و گاهي متوقف شدن ترشح چربي مي شود و شايعترين عارضه آن خشكي پوست و مخاط مي باشد و در بيشتر جوشها مؤثر است، ولي چون عارضه زيادي دارد بيشتر در مواقع شديد بودن جوش و در مواردي كه جوش به داروهاي ديگر پاسخ نمي دهد، استفاده مي شود.
* آيا داروي سيپروترون براي درمان آكنه خوب است و عوارض جانبي براي كاهش اسپرم ندارد؟
** داروي سيپروترون را در خانمهايي كه از نظر هورموني اختلال دارند و ريزش مو و جوش دارند، استفاده مي كنند، ولي تا به حال در مصرف اين دارو در آقايان تجربه اي ندارم. اين دارو حاوي 35 ميكرو گرم استروژن است و مي تواند اثرات نامطلوب در آقايان ايجاد كند، از جمله بزرگ شدن سينه و چون يك ضد آندروژن است، مي تواند در توليد اسپرم اختلال ايجاد كند.
* رشد ابرو و موهاي جاهاي ديگر چطور است؟
** رشد مو بستگي به رژيم غذايي و اثرات هورموني در نواحي خاص (موهاي پيشاني سر، زير بغل، نواحي جنسي و...) و همچنين به سرشت افراد و سرعت رشد مو در قسمتهاي مختلف بدن دارد. در مورد رشد مو در ابرو چون اين ناحيه از بدن داراي رشد ضعيفي است و زمان بيشتري نياز دارد تا مو رشد كند پس دلواپس نباشيد. خود را تقويت كنيد و از انواع ميوه ها استفاده كنيد و نيازي به هيچ دارويي نداريد. در ضمن بيماري گواتر باعث تأخير در رشد مو مي شود و باعث شكنندگي مو مي گردد.
* آيا ريزش مو از نوع «آلوپسي» درمان مي شود و تاكنون راهي براي درمان بيماري پيدا شده است؟
** هر نوع ريزش مو را «آلوپسي» مي نامند. دربيشتر موارد درمان لازمه وجود دارد. به گمانم منظور شما «آلوپسي آره آتا» مي باشد، اگر اين طور باشد، اين هم درمان خاص خود را داراست.
* من مدتي است كه از ايران خارج شده ام و در اين مدت ريزش شديد مو دارم و كاهش آن به وضوح ديده مي شود. تار موها نازكتر و شكننده شده، البته من از «رواكوتن» استفاده مي كردم و به مدت دو ماه و بعد قطع كردم. در حال حاضر باردارم. لطفاً من را راهنمايي كنيد، ضمناً شامپوي من «پنتين» است؟
** ريزش مو علل فراواني دارد، در مورد شما هم داروي «راكوتاني» كه قبلاً استفاده مي كرديد و هم حاملگي مي توانند علت ريزش مو باشند. در اوايل حاملگي ريزش مو شديد است، ولي با گذشت چند ماه ريزش كم شده و در بعد از زايمان دوباره شروع مي شود. آهن نياز بدن شما در اين دوران زياد است و از قرص و يا كپسول آهن استفاده كنيد و انواع ميوه ها و سبزيهاي تازه مصرف نماييد. (مسافرت و دوري از اقوام كه باعث دلتنگي مي شود نيز در ريزش مو تأثير دارند).
* چندين سال است كه دچار ريزش مو هستم كه در فصول مختلف شدت آن كم و زياد مي شود، ولي تا به حال هيچ قسمتي از موي سرم خالي نشده و فقط موهايم كم پشت تر شده. آيا درست است كه هر پياز مو توانايي چند بار رشد مو را دارد؛ يعني بعد از اين مدت خواهد مرد. آيا كسي كه دچار ريزش عمومي موي سر مي باشد و علت آن ارثي هم نباشد، مي تواند از قرص «پروپشيا» استفاده كند؟
**ريزش فصلي مو بيشتر به علت تغيير در آب و هوا و رفتار انسان است؛ همچنين كمبود املاح خوني و ويتامين. از موقع تولد تا مرگ پياز مو رشد دارد، ولي زياد نمي شود و با گذشت سن مقداري از آن كم مي شود، ولي زمان معين و رشد محدودي ندارد. داروي «پروپشيا» فقط در موارد ارثي و هورموني مؤثر است.
* مي خواستم بدانم كه چطور مي توان در هنگام شيمي درماني از ريزش شديد مو جلوگيري كرد.
داروهاي شيمي درماني از داروهايي هستند كه روي خيلي از ارگانهاي بدن بخصوص آنها كه رشد سريع دارند، اثر مي گذارند و مو نيز جزو اين گروه مي باشد. داروي خاصي كه جلوي اين اثر را بگيرد به طور اختصاصي وجود ندارد، ولي با قطع دارو اين اميدواري وجود دارد كه موها شروع به رشد كنند و جاي نگراني نيست.
* در چه غذاهايي «روي» هست؟
**«روي» عنصري است كه براي رشد سلولهاي مغزي و عصبي حياتي است همچنين در سالم بودن سيستم ايمني هورمونهاي جنسي و رشد مو و ناخن نياز است.
صدف خوراكي، گوشت قرمز، جگر سياه يا كبد، غذاهاي دريايي، مرغ و خروس، ذرت، دانه هاي روغني، انواع سبزيها، خامه و حبوبات داراي اين عنصر حياتي هستند. همچنين گفتن اين نكته به نظر ضروري مي رسد كه «روي» در شير مادر خيلي بهتر از «روي» داخل شير خشك جذب مي شود.
*كپسول «سولفات روي» براي چه منظوري است. آيا براي ريزش مو خوب است؟ و آيا عوارضي نيز دارد؟
**اين كپسول حاوي روي مي باشد و روي در بدن جزو املاح فلزي كمياب است. روي در رشد و عملكرد سلولهاي عصبي، سلولهاي پوستي، مو و سلولهاي جنسي (اسپرم و تخمك) تأثير دارد. كمبود اين فلز در بدن باعث التهاب، قرمزي و حتي زخم شدن پوست اطراف سوراخهاي پوست (اطراف دهان و مقعد) و نواحي زير بغل و كشاله ران و زير زانو و...مي شود. همچنين باعث كمبود رشد و ريزش مو و تا حدي بر عملكرد سلولهاي عصبي تأثير مي گذارد و در صورت تشديد كمبود حتي مي تواند در ناباروري نقش داشته باشد.
چون اين فلز براي بدن نياز است و در غذا به مقدار كم وجود دارد، خوردن اين دارو اثر سويي ندارد.
بيشتر موهايي تاثير دارد كه وابسته به هورمون باشند و اثر ضد هورموني اعمال مي كند، ولي باعث ضخيم شدن موها ديگر نمي شود.
* درمان ريزش مو آندروژنيك (طاسي مردانه):
**درمانهاي متفاوتي وجود دارد و تمام اينها به استفاده مداوم و طولاني مدت نياز دارند. از زدن «ماينوكسيديل» و مصرف پروژسترون موضعي تا مصرف قرص «فناستريت» همگي بايد به طور مداوم مصرف شوند. داروي جديد در اين زمينه مصرف قرصهاي «پروپشيا» كه «فناستريد» يك ميلي گرمي مي باشد است. اين قرص در يك درصد افرادي كه آن را مصرف مي كنند كاهش تمايل جنسي ايجاد مي كند كه با قطع دارو برگشت پذير مي باشد.
مشكل استفاده آن در وضع كنوني گراني آن مي باشد كه نوع خارجي آن هر قرص حدود 1600 تومان است و چون بايد روزانه يك قرص مصرف شود، به عبارتي حدود 48هزار تومان ماهيانه هزينه دارد. البته نوع داخلي آن نيز توليد شده كه قيمت آن حدود يك دهم نوع خارجي مي باشد، ولي كمياب است.
* آيا قرص «فنستريد» عوارض هورموني براي مردها ندارد؟
**در حقيقت اين قرص يك ضد هورمون است و در يك درصد افراد كاهش ميل جنسي ايجاد مي كند.
* استفاده از «پروپشيا» دائمي است؟
**در ريزش مو كه به علت هورموني مي باشد از اين دارو استفاده مي شود و مصرف آن دائمي است، چون با قطع آن دوباره ريزش شروع مي شود.
* من مدتي است كه ريزش مو دارم، به طوري كه پوست سرم ديده مي شود. البته ريزي موي من ارثي است. من مدت يك سال است كه از «ماينوكسيديل» استفاده مي كنم. ريزش را كند كرد، اما متوقف نشده است. الان از «پروپشيا» استفاده مي كنم و تغيير محسوسي نديدم. آيا هنوز هم مي توانم به دارو اطمينان كنم؟ بهتر نيست كه جراحي پيوند موهاي پشت سر به جلو را انجام دهم؟ هزينه عمل چقدر است؟
**مصرف ماينوكسيديل و پروپشيا طولاني مدت است همين كه جلوي ريزش را گرفته اند، اميدوار كننده است. در مورد پيوند مو هم با پزشك متخصص پوست و مو مشاوره نمائيد.
* موهاي سرم بشدت ريزش دارند. نزد دكتر پوست متخصص هم رفته ام، ولي همگي «لوسين ماينوكسيديل» و قرصهاي كوچكي كه الان اسمش يادم نيست (و خيلي هم گران قيمت هستند و براي بيماريهاي پروستات هم مصرف مي شود) و شامپوهاي سولفور و ... تجويز مي كنند. تا به حال در اثر مصرف اين داروها بهبودي حاصل نشده و حتي موهاي اطراف (شقيقه ها) زياد خالي شده اند. در ضمن پدرم هم ريزش مو نداشته و حالا در سن جواني موهايش شروع به ريختن كرده است. فقط در خانواده ما دائي بنده كاملا طاس شده، ولي در سنين جواني كاملا مو داشته است. از شما تقاضا دارم بنده را راهنمايي كنيد كه آيا داروها موثرند يا نه؟ و آيا اين بيماري زمينه ژنتيكي دارد يا نه؟ چه بايد بكنم؟
**ريزش مو در ناحيه جلوي سر بدون ريزش در نواحي ديگر سر به علت هورمون مي باشد و زمينه ژنتيكي دارد و براي هر كس ژنتيك تعيين مي كند كه در چه سني اين ريزش شروع شود يكي زود و ديگري ديرتر. با توصيفي كه كرده ايد شما هم جزو اين افراد هستيد. از داروهاي ذكر شده استفاده كنيد و در طولاني مدت جواب بگيريد. اگر در هر مرحله اي دارو را قطع كنيد دوباره ريزش شروع مي شود. البته قرصي را كه گفتيد كمتر از قرص اصلي يعني پروپشيا (فنستريد يك ميلي گرمي) موثر است.
* در مورد ماينوكسيديل:
**اين داروي موضعي براي جلوگيري از ريزش مو در افرادي كه ريزش مو بصورت هورموني دارند (يعني در قسمت جلوي سر) استفاده مي شود و دائمي است، چون در صورت قطع آن ريزش دوباره شروع مي شود. اثرات اين دارو بصورت افزايش جريان خون در سطح پوست و در نتيجه تغذيه بيشتر موها مي شود و مقداري اثرات ضد هورموني دارد.
بعضي از افراد به اين دارو حساسيت دارند و با مصرف آن خارش و قرمزي در پوست آنان ايجاد مي شود كه در صورت بروز حساسيت بايد از آن اجتناب كنند.
* آيا هنوز از داروي ماينوكسيديل براي ريزش مو استفاده مي شود يا خير؟
**اين دارو همچنان براي ريزش موي ارثي يا هورموني استفاده مي شود و در بعضي مواقع ديگر، با صلاحديد پزشك متخصص مصرف دارد.
* آيا مصرف طولاني مدت ماينوكسيديل ضرري ندارد. پسر من دو سال است كه استفاده مي كند؟
**تا به حال از مصرف طولاني مدت و عوارض آن حرفي به ميان نيامده است و اثر اين دارو در طولاني مدت استفاده كردن آن است.
*قرصهاي پروپشيا از ماينوكسيدل بهتر است؟
**با مصرف پروپشيا از تبديل شدن هورمون آندروژن به نوع فعال آن جلوگيري مي شود اين قرصها چون از خارج وارد مي شوند گران مي باشد. البته نوع ايراني آن هم وارد بازار شده كه قيمت آن خيلي ارزانتر است ولي به مقدار كافي نيست.
ماينوكسيديل باعث ضخيم شدن موها مي شود (در همان ناحيه كه مصرف مي شود) همچنين خونرساني را به ناحيه مصرفي زيادتر مي كند كه باعث رشد و تقويت موها ميگردد. هر دو دارو مفيد هستند و بيشتر بصورت مكمل اثر مي كنند.
* مي خواستم بدانم فرق ماينوكسيديل با ماينوكسيديل كمپاند در چيست؟ آيا ترتينوئين ضرر ندارد يا اعتياد ايجاد نمي كنه؟
**در نوع كمپاند در حدود بيست و 25هزارم «تره تينوئين» وجود دارد كه مي تواند بر اثر بخشي ماينوكسيديل كمك كننده باشد. تره تينويئن هيچ ضرري ندارد و اعتياد هم ايجاد نمي كند. در ضمن مقدار ماينوكسيديل در نوع كمپاند نيم درصد است.
* پسري هستم كه به علت ريزش موي سر با تجويز پزشك ماينوكسيديل مصرف مي كنم، ولي اكنون مدتي است كه پوست سرم دچار خارش شديد همراه با دانه هاي قرمز رنگ خارش داري شبيه جوش شده و هر دكتري هم كه رفته ام، نتيجه اي نگرفته ام. همچنين از وقتي كه اين خارش ها پديد آمده موي سرم در نواحي خارش دار دچار ريزش شديد شده است. لطفا راهنمايي ام كنيد؟
**شما دچار حساسيت به محلول ماينوكسيديل شده ايد بايد آن را سريعا قطع كنيد و براي درمان اين التهاب به پزشك متخصص مراجعه كنيد. در مورد ريزش موي سر هم بايد از داروهاي ديگر با تجويز پزشكتان مثل «فنستريد» استفاده كنيد.
* من جواني هستم كه دچار ريزش مو شدم و به توصيه دكتر خود از ماينوكسيديل استفاده مي كنم، اما وقتي از اين محلول استفاده مي كنم ريزش موهايم بيشتر مي شود يعني چند برابر ميشه كه خيلي نگران كننده است.
**مصرف ماينوكسيديل در شروع در بعضي افراد باعث تشديد در ريزش مو مي شود ولي در ادامه ريزش مو را بهبود مي بخشد. شما بدون نگراني آن را مصرف كنيد. فقط در موقعي كه پوست سر قرمز شود و يا با مصرف ماينوكسيديل خارش بوجود آيد نبايد از آن استفاده كرد.
* ريزش مو در خانمها:
**ريزش مو علل فراواني دارد كه مربوط به سيستم داخلي بدن، بيماريهاي داخلي و پوستي، كمبود املاح و ويتامينها، تغييرات هورموني، مصرف داروها و هيجانات روحي و رواني و ... مي شود.
شايعترين علت ريزش مو در خانمها بخصوص جوانترها كمبود آهن است. كمبود آهن قبل از اينكه روي سلولهاي خوني تاثير بگذارد مي تواند باعث ريزش مو شود.
در هر ماه مقدار زيادي آهن به علت عادت ماهانه از بدن خانمها دفع مي شود و اين گروه در معرض شديد كمبود آهن هستند. تغذيه مناسب و تامين كمبود آهن مي تواند اين مشكل را رفع كند.البته علل ديگر نيز در ريزش مو در اين گروه مي تواند تاثير داشته باشد.
* اگر داروي پروپشيا براي خانمها استفاده نمي شود پس چه دارويي براي ريزش مو كه ارثي است تجويز مي گردد؟
**پروپشيا يا همان فنستريد هم در آقايان و هم در خانمها مصرف مي شود علاوه بر آن در خانمها مي توانند از داروهاي هورموني ديگر از جمله سيپروترون و قرصهاي ضد بارداري استفاده نمايند. خانمها در سن باروري بايد با احتياط اين دارو را استفاده كنند، چون روي جنين بشدت اثر مي گذارد و باعث ناهنجاريهاي جنيني مي شود.
* من دختري هستم كه به صورت ارثي موهاي نازك و كم پشتي دارم.اما تا مدتي پيش اصلا ريزش مو نداشتم و موهايم كمتر نمي شد. ولي جديداً ريزش موهايم بيشتر شده و من را نگران مي كند. لطفا براي جلو گيري از ريزش مو مرا راهنمايي كنيد.
**شايع ترين علت ريزش مو در خانمها كمبود آهن است.
* من دختري 22 ساله ام و طبق نظر پزشكان ريزش مو مردانه دارم، الان حدود 9 ماه است كه قرص «اسپيرونولاكتون» و از سويي ماينوكسيديل و فيتوفنر و ويتامين هاي مختلف مصرف مي كنم، ولي الان موهاي جلوي سرم خيلي كم شده و واقعا عذابم مي دهد؟
**البته بسته به جواب آزمايش و سونوگرافي، اين گونه بيماران را درمان مي كنند. اين گونه افراد گاهي نياز به داروهاي هورموني نيز دارند و پاسخ به درمان در طولاني مدت حاصل مي شود و اين مدت زياد نيست.
* موهاي سرم از خيلي وقت پيش سفيد شده اند، راهي براي درمان آن وجود دارد؟
**سفيدي مو در سنين پايين در بيشتر مواقع ارثي است و درمان قطعي ندارد. ولي در مواقعي جز ارثي مي توان به اين موارد اشاره كرد: كمبود املاح خوني مثل روي و مس. كمبود ويتامين مثل بيوتين و ديگر ويتامين هاي گروه بي. اعصاب نيز در سفيد شدن مو دخيل مي باشد به صورتي كه بيشتر ناحيه شقيقه دچار سفيدي مي شود.
* براي اينكه بتوان از سفيد شدن زودرس موها جلوگيري كرد، چكار بايد كرد. چه مواد غذائي را شما پيشنهاد مي كنيد كه با خوردن آنها از سفيد شدن موها تا حدي جلوگيري كرد؟
انواع ميوها و سبزيهاي غني از ويتامين گروه Bكه مي توانند براي سلامت مو مفيد باشند. املاح مس و روي بوفور در گوشت و جگر سياه وجود دارد. محصولات دريايي نيز حاوي مواد مفيد براي سلامت پوست و مو هستند.
* علت جوش زدن بعد از اصلاح صورت در چيست و چگونه مي توان آن را درمان كرد؟
**هر گونه ضربه و تروما به پوست مي تواند باعث التهاب شود. چون با اصلاح صورت مو از ريشه كنده مي شود و مي تواند در همان قسمت باعث التهاب شود و بصورت جوش خود را نشان دهد. پوست افراد به ضربه وارده واكنشهاي متفاوتي نشان مي دهند. يعني يك ضربه همانند در پوست دو نفر واكنش يكساني ندارد كه مربوط به حساس بودن پوست افراد مي باشد.
در ضمن در پوست افراد متفاوت ميكروبهاي مختلفي وجود دارد كه فلوراي طبيعي پوست مي باشند و در مواقع طبيعي هيچ گونه مزاحمتي ايجاد نمي كنند ولي در مواقعي كه پوست به دلايلي آسيب ببيند اين ميكروبها بيشتر شده و باعث عفونت در همان ناحيه مي شوند. ميكروبهاي خاصي از قبيل استافيلوكوك طلائي در اين مواقع بيشتر باعث عفونت مي گردند.
بهتر است قبل از اصلاح پوست صورت با محلولهاي استريل كننده از قبيل الكل هفتاد درجه تميز شود و اگر هنوز التهاب ايجاد مي شود از كرمهاي ضد التهاب از قبيل هيدروكورتيزون مصرف شود.
در ضمن بعضي از ميكروبهاي فرصت طلب درمان خاص خود را دارند. بايد از محلول و كرمهاي ضد باكتري قبل از اصلاح و كرمهاي ضد حساسيت بعد از آن استفاده شود. براي نتيجه بهتر به پزشك متخصص پوست مراجعه كنيد.
* من هر موقع صورتم را با بند اصلاح مي كنم جوشهاي بسيار بسيار زياد و شديدي در پوستم ظاهر مي شود به طوريكه ديگر از اين كار منصرف مي شوم. لطفا مرا راهنمايي نماييد؟
**قبل از بند انداختن از محلولهاي ضد عفوني كننده استفاده كنيد و بعد از آن نيز از كمپرس آب سرد و يا يخ روي ناحيه استفاده نماييد. راه ديگر از بين بردن دائمي اين موها با ليزر و يا الكتروليز است.
وقتي كسي ليزر و يا الكتروليز مي كند ريشه مو از بين مي رود و سلولهاي زاياي مو ديگر وجود ندارند، البته اگر به طور صحيح انجام شود - البته اگر زمينه هورموني كه باعث «هيرسوتيسم» مي شود همچنان باقي باشد، موهاي ديگر كه كركي هستند تحت تاثير هورمون ضخيم مي شوند و ايجاد «هيرسوتيسم» مي كنند ولي موهايي كه از بين رفته اند، ديگر رشد ندارند.
* در مورد ليزر موهاي صورت توضيح دهيد. آيا ليزر مثل جرقه است و مو ها را مي سوزاند و يا انواع ديگري از ليزر هم وجود دارد؟ و در ضمن روي پوست هم اثر مي گذارد؟
**ليزرهاي مختلفي با كار متفاوتي وجود دارد و ليزر براي از بين بردن مو، ريشه مو را از بين مي برد و تمام ليزرها با حرارت كار مي كنند. امكان دارد ليزر به سطح پوست نيز تا حدي اثر بگذارد، ولي كم.
* موي ابروهاي من كم پشت و در واقع خالي است، چطور مي توانم آنها را ترميم كنم؟
**اول از همه بايد علت ريزش مو را فهميد و بعد اقدام به درمان كرد. آخرين راه درماني پيوند مو است كه در هر شهري پزشكان متخصصي هستند كه اين كار را انجام مي دهند.
* در مورد كاشت مو توضيح بدهيد و آيا عوارضي هم دارد؟
**نحوه كاشت مو به اين صورت است كه موهاي فرد را از پشت سر توسط عمل جراحي برداشته و در جلو سر به طور دانه دانه مي كارند يعني در حقيقت نشا كاري. نياز به عمل دارد ولي به طور سرپايي انجام مي شود.
هر نوع عمل بسته به وسعت و محل مي تواند عوارضي داشته باشد. اگر كاشت مو توسط فرد مجربي صورت گيرد و پوست سر و موها خوب باشند در بيشتر مواقع موها رشد مي كنند.
موهايي كه براي كاشت مو از پشت سر برمي دارند با بخيه مي دوزند و جاي آن ديده نمي شود. موها را بايد با پياز برداشت تا رشد طبيعي داشته باشند. اين نوع عمل چون سر پايي است نياز به بيهوشي ندارد.
* مي خواستم بدانم بر روي سر انسان معمولا چند تار مو وجود دارد و فردي كه مي خواهد عمل پيوند مو انجام دهد معمولا نياز به كاشت چند تار مو دارد؟ آيا اين عمل برگشت پذير است؟ يعني ممكن است موها دوباره ريزش پيدا كنند؟
-به طور تخميني روي سر هر فرد يكصد هزار مو وجود دارد و عمر هر تار مو حدود هزار روز است و هر روز صد تار مو به طور طبيعي مي ريزد. تعداد تار مو پيوندي بستگي به وسعت آن دارد هر چه وسعت محل پيوند زيادتر باشد، تار موي پيوندي نيز زيادتر است. موهاي پيوندي به دليل هورموني ريزش ندارند، ولي اگر بيماري ديگري بگيرند، مثل كچلي و يا بيماريهاي ديگري كه باعث ريزش مو مي شوند ريزش پيدا مي كنند.
 دوشنبه 24 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 591]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن