واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تايمز: پيشرفت در مساله هستهاي منوط به تغيير اساسي در آمريكاست
سرويس سياسي - اجتماعي: پايگاه اينترنتي روزنامه انگليسي تايمز آنلاين در گزارشي با تشبيه تغيير رياستجمهوري در آمريكا با تغيير نظام سياسي در اين كشور، پيشرفت در مساله هستهاي ايران را منوط به تغيير رژيم در آمريكا دانست.
به گزارش فارس، به نقل از تايمز، احتمال حمله نظامي توسط آمريكا يا اسرائيل به ايران اكنون بسيار كم است و تمايلي تازه در دولت جرج بوش براي برقراري رابطه با ايران ديده ميشود.
تايمز در ادامه با اشاره به پاسخ ايران به نامه 1+5 تاكيد كرد: صحبتهايي درباره تعليق در برابر تعليق وجود داشته است تا ايران در ازاي توقف تحريمها، غني سازي اورانيوم در مراحل پيشرفتهتر را تعليق كند، اما در پاسخ ايران هيچ اشارهاي به تعليق غنيسازي اورانيوم وجود نداشته است.
روابط آمريكا و ايران
رئيس موسسه تحقيقات سياست خارجي آمريكا نيز معتقد است كه روابط ايران و آمريكا بعد از پايان رياست جمهوري بوش به سياست هستهاي ايران بستگي دارد.
هاروي سيچرمن در گفتگو بافارس در خصوص روابط ايران و آمريكا بعد از بوش گفت: روابط ايرانو آمريكا بعد از بوش به شدت به سياست هستهاي ايران بستگي دارد.
وي افزود: اگر ايران به تعقيب همين مسير ادامه دهد، رئيس جمهوري بعدي آمريكا هيچ پايه و اساسي را براي بهبود روابط با ايران پيدا نخواهد كرد.
در همين حال، مدير اجرايي مركز تحقيقات راهبردي در آمريكا گفت: واشنگتن هرگز به دليل برنامه هستهاي ايران دست به حمله پيشدستانه عليه اين كشور نخواهد زد.
به گزارش فارس، بنجامين وركس در مصاحبه با شبكه خبري العالم گفت: آمريكا براي تضمين نفت خود و ديگر مبادلات تجاري در منطقه، نيازمند ايران است و سازمانهاي بينالمللي به خوبي ميدانند كه با وجود همكاريهاي ايران با شوراي امنيت در زمينه برنامهصلح آميز هستهاي خود و ادامه مذاكرات شفاف،هدف برنامههستهاي ايران كاملا مسالمتآميز است و جنبه نظامي ندارد.
آلبرايت: آمريكا بايد با ايران مستقيما مذاكره كند
مادلين آلبرايت وزير امور خارجه پيشين آمريكا گفت: مقامهاي ايالات متحده بايد به صورت مستقيم با ايران گفتگو كنند و بفهمند كه مذاكره به معني سازش نيست.
آلبرايت اين مطلب را در گفتگو با شماره روز شنبه روزنامه دي ولت چاپ آلمان مطرح كرد و افزود: در مذاكره مستقيم، پيامها بدون ابهام رد و بدل ميشود و هر دو طرف به حرفهاي هم گوش ميكنند ولي آمريكا در رفتار خود با ايران هيچكدام از اين دو نكته را انجام نميدهد.
وي همچنين با اشاره به نتايج مذاكرات با كره شمالي گفت: رفتار با كرهشمالي نشان داد كه ديپلماسي ميتواند نتيجه داشته باشد.
آلبرايت در پاسخ به اين سئوال كه آيا از ديپلماسي گفتگو با كرهشمالي ميتوان در باره ايران استفاده كرد؟ گفت: اين ديپلماسي نشان داد كه آمريكا بايد مذاكرات مستقيم با ايران داشته باشد تا به يك توافق واقعي برسد.
وزير امور خارجه پيشين آمريكا افزود: اروپاييها به تنهايي قادر نيستند اين مهم را انجام دهند.
سياست تعليق موثر نبود
رئيس دموكرات كميته امور خارجي مجلس نمايندگان آمريكا نيز گفت: من شخصا طرفدار سياست واشنگتن در مورد تعليق كامل غنيسازي به عنوان پيش نياز آغاز مذاكرات هستم، اما اين سياست موثر نبوده است.
به گزارش فارس راديو آمريكا ديشب به نقل از هاوارد برمن اعلام كرد: به نظرم حركت مثبتي است. من شخصا طرفدار سياست واشنگتن در مورد تعليق كامل غنيسازي به عنوان پيش نياز آغاز مذاكرات هستم، اما اين سياست موثر نبوده است، حال اگر خط مشي جديد آمريكا پاسخ مناسب تهران را به همراه داشته باشد، من نيز از سياست جديد آمريكا حمايت خواهم كرد.
نشست سولانا- جليلي
از سويي ديگر، سخنگوي خاوير سولانا گفت كه مسئول امور سياست خارجي اتحاديه اروپا در حال كاركردن بر روي نشست با طرف ايراني است.
به گزارش ايسنا كريستينا گالاچ افزود كه آنها به مذاكراتشان درباره بسته پيشنهادي ادامه ميدهند.
او در عين حال تاكيد كرد كه اين نشست قرار است تا پايان ماه جاري ميلادي (ژوييه) انجام گيرد.
رويكرد كوشنر به پاسخ
در اين ميان علي آهني سفير ايران در فرانسه رويكرد وزير امورخارجه اين كشور را درمورد پاسخ ايران به نامه 1+5 باز و واقعبينانه خواند و مشتركات دو بسته پيشنهادي و گفتگوهاي سولانا در تهران را محور مذاكرات 29 تير در ژنو خواند.
وي در گفتگو با راديو بينالمللي فرانسه افزود: ما آمادگي خود را براي ورود به مذاكراتي كاملا عادلانه و بر اساس احترام متقابل اعلام كردهايم تا بتوانيم در نهايت به راه حلي مرضي الطرفين دست يابيم و اين مساله را حل كنيم.
درخواست اتحاديه اروپا
در اين حال، اتحاديه اروپا از آزمايش پرتاب موشك ايران ابراز نگراني كرد و بار ديگر از ايران خواست فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم را متوقف كند.
تمركز كامل بر راهحل ديپلماتيك
ديويد ميليبند وزير خارجه انگليس ديروز گفت: ما براي حل مساله هستهاي ايران صد در صد بر راهحل ديپلماتيك تمركز كردهايم.
وي كه با شبكه 4 راديو بيبيسي گفتگو ميكرد، افزود: معتقدم كه راهحل ديپلماتيك راه بسيار بهتري براي رفتار با ايران است.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]