واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مخالفت با سخنراني اوباما در دروازه براندنبورگ
اروپا- همشهري آنلاين:
برنامه سناتور باراك اوباما براي سخنراني در دروازه براندنبورگ برلين با انتقاداتي از سوي برخي از سياستمداران آلماني مواجه شده است.
به گزارش بي بي سي، اروين هوبر رييس يكي از احزاب اصلي حاكم در آلمان گفته است كه باراك اوباما نقشي در اتحاد دو آلمان نداشته است كه بخواهد در دروازه براندنبورگ سخنراني كند.
باراك اوباما قرار است در ماه ژوئيه سال جاري از آلمان ديدار كند و طبق آنچه كه ستاد انتخاباتي وي اعلام كرده است، دروازه براندنبورگ برلين يكياز مناطقي است كه براي سخنرانيهاي وي در نظر گرفته شده است.
هوبر در مصاحبه با روزنامه آلماني ولت ام سونتاگ گفت: اين يك انتفاد نيست، اما دليلي براي اين وجود ندارد كه ما به اوباما اجازه سخنراني در محل دروازه براندنبورگ را بدهيم.
هوبر رييس حزب اتحاد سوسيال مسيحي است كه از احزاب نزديك به حزب محافظه كار اتحاد دموكرات مسيحي به رهبري آنگلا مركل است. حزب اتحاد سوسيال مسيحي به طور سنتي نقش عمدهاي در صحنه سياست داخلي آلمان ايفا ميكند.
آنگلا مركل صدراعظم آلمان نيز پيشتر گفته است قدري عجيب به نظر ميرسد كه باراك اوباما بخواهد در محل نماد جنگ سرد سخنراني كند. مركل با اشاره تلويحي به انتخابات رياست جمهوري آمريكا در سال 2008همچنين گفته بود، علاقهاي به اين مساله ندارد كه يك نماد تاريخي تبديل به محلي براي مبارزات انتخاباتي شود. با اين حال سخنگوي صدراعظم آلمان گفته است كه ما اطمينان داريم كه به توافقي دوجنبه در اين زمينه ميرسيم
به رغم انتقاد مركل و حزب نزديك به وي از احتمال سخنراني اوباما در دروازه براندنبورگ، والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان و عضو حزب چپ ميانه سوسيال دموكرات از تصميم كانديداي دموكراتها براي سخنراني در دروازه براندنبورگ استقبال كرده است.
احتمال ميرود اشتاين ماير و مركل در انتخابات سال جاري آلمان رودرروي يكديگر به رقابت بپردازند.
دفتر صدراعظم آلمان همچنين اخبار رسانهها مبني برفشار كاخ سفيد بر مقامهاي آلماني جهت نپذيرفتن طرح سخنراني باراك اوباما در محل دروازه براندنبورگ را رد كرده است. با توجه به نزديك بودن زمان انتخابات رياست جمهوري در آمريكا و احتمال شكست جمهوري خواهان در اين انتخابات، احتمال اعمال فشاردولت محافظه كار آمريكا بر دولت محافظه كار آلمان جهت جلوگيري از سخنراني اوباما در محل دروازه براندنبورگ چندان بعيد به نظر نميرسد بويژه آنكه رونالد ريگان، رييس جمهوري سابق آمريكا در اواخر جنگ سرد، در ماه ژوئن سال ۱۹۸۷ ميلادي، طي سخناني از ميخاييل گوربچف رهبر وقت اتحاد جماهير شوروي خواست به برلين بيايد و با همكاري يكديگر ديوار برلين را خراب كنند.
ديوار برلين كه بخشي از آن از محل دروازه براندنبورگ ميگذشت، پس از پايان جنگ جهاني دوم در پايتخت آلمان احداث و اين شهر را به دو نيم تقسيم كرد، براساس توافقات انجام شده منطقه شرقي برلين تحت حاكميت آلمان شرقي، كه يكي از اقمار شوروي در بلوك شرق محسوب ميشد قرار گرفت، و منطقه غربي برلين كه بخشي از دولت فدرال المان غربي محسوب ميشد، در حمايت بلوك غرب قرار داشت.
ديوار برلين اما در سال 1990 فرو ريخت و در پي آن نيز دو آلمان متحد شده و به دوران جدايي چهاردههاي خود پايان دادند، قريب به يكسال بعد نيز اتحاد جماهير شوري از هم فرو پاشيد و متعاقب آن نيز جنگ سرد كه در حدود پنج دهه ميان بلوكهاي شرق و غرب جريان داشت به پايان رسيد.
تاريخ درج: 23 تير 1387 ساعت 13:47 تاريخ تاييد: 23 تير 1387 ساعت 15:37 تاريخ به روز رساني: 23 تير 1387 ساعت 16:16
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]