واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي ازپيشرفت مصوبات سفر استاني هيات دولت به استان مركزي توسعه متوازن هدف دولت نهم
رييس جمهوري در ۲۸ارديهشت ماه سال ۱۳۸۵در سيزدهمين سفر استاني خود به همراه هيات دولت به استان مركزي سفر كرد كه حاصل اين سفر ۶۱مصوبه و ۴۶ توافقنامه به ارزش يك هزار و ۲۰۰ميليارد تومان براي پشرفت وتوسعه همه جانبه اين استان صنعتي بود.
** موقعيت جغرافيايي
استان مركزي با مساحتي معادل ۲۹هزار و ۴۰۵كيلومتر مربع در مركز ايران واقع شده و حدود ۸/۱درصد از مساحت كل كشور را به خود اختصاص داده است و از اين نظر در ميان ۳۰استان كشور رتبه دوازدهم را دارد.
استان مركزي از شمال به استانهاي تهران و قزوين ، از جنوب به استانهاي لرستان و اصفهان ، از شرق به قم و از غرب به همدان محدود ميشود.
۷۵درصد مساحت استان مركزي كوهستاني و كوهپايهاي و بقيه آن دشت است .
** آب و هوا
استان مركزي آب و هوايي متنوع دارد.اين استان از طرفي در كوهپايه رشته كوه زاگرس و از طرفي به كوير مركزي ايران منتهي شده كه اين تفاوت آب و هوايي شهرهاي استان را به دنبال دارد، بطوري كه حدود ۳۸درصد مساحت استان تحت تاثير آب و هواي نيمه بياباني ، ۱۲درصد آب وهواي سرد كوهستاني و مابقي آب و هواي كوهپايهاي دارد.
** تقسيمات كشوري
بر اساس آخرين تقسيمات كشوري استان مركزي شامل ۱۱شهرستان، ۱۸بخش ، ۲۸شهر ، و ۶۱دهستان است .شهرستانهاي استان شامل اراك ، ساوه ، خمين ، دليجان ، محلات ، شازند، تفرش ، آشتيان ، كميجان، زرنديه و خنداب ميباشند.
** مشاهير استان مركزي
استان مركزي مشاهير بزرگي را به جامعه ايران معرفي كرده است كه درصدر آن نام امام خميني (ره) معمار كبير انقلاب اسلامي ميدرخشد .
اين استان به لحاظ فرهنگي و مذهبي يكي از مراكز اصلي تربيت و پرورش انديشمندان ، شعرا، عرفا، سياستمداران و بزرگان محسوب ميشود كه از جمله آنها ميتوان از فخرالدين عراقي، قائم مقام فراهاني ، ميرزا حسن آشتياني ، عباس اقبال آشتياني، ميرزا تقي خان امير كبير، پروفسور حسابي و حضرت آيت اللهالعظمي اراكي ، ملا احمد نراقي و ملا مهدي نراقي را نام برد.
** پتانسيلهاي استان
استان مركزي يكي از استانهاي صعنتي كشور است و بسياري از صنايع بزرگ و كوچك در اين استان وجود دارد . همچنين اين استان از تنوع محصولات بسياري برخوردار است و به لحاظ راههاي مواصلاتي نيز مانند يك چهار راه مواصلاتي است كه محل تردد به سمت استانهاي شمالي، جنوبي ، غربي و شرقي كشور است .
رضا سهرابي استاندار مركزي در اينباره ميگويد: اين استان داراي موقعيتي منحصر بفرد است كه به لحاظ موقعيت استراتژيك، تنوع محصولات، راههاي مواصلاتي و از همه مهمتر به لحاظ وجود صنايع مادر و صنايع پايين دستي داراي جايگاه و موقعيتي ويژه در كشور است .
وي با اشاره به مصوبات كليدي و اساسي هيات دولت براي توسعه و رفع مشكلات مردم استان مركزي تصريح كرد : با توجه به اينكه از گذشته بسيار دور صنايع زيادي در اين استان تاسيس شده و به لحاظ آلودگي آب و هوايي مشكلات عديدهاي براي مردم منطقه به وجود آمده بود، رفع مشكلات آلودگيهاي آب و هوا يكي از دغدغههاي اصلي مردم استان مركزي است .
وي با بيان اين كه شهرستان اراك جزء هشت شهر آلوده كشور به لحاظ آب و هوايي محسوب ميشود، خاطر نشان كرد: مدت ۹سال است كه مسئله آلودگي آب و هواي اين شهرستان در دستور كار قرار دارد، اما در عمل اقدام اساسي براي كاهش آنها صورت نگرفته بود.
استاندار مركزي با بيان اين كه دولت براي ساماندهي وضعيت آب و هوايي شهر اراك يك مصوبه ۱۹مادهاي با اعتباري بالغ بر ۳۰۰ميليارد تومان تصويب كرده است ، افزود: طرح پالايش آلودگيهاي اين استان كمك بسيار بزرگي به مردم منطقه ميكند چرا كه در گذشته بسياري از بيماريهايي كه مردم منطقه گريبانگير آن بودند، ناشي از آلودگي آب و هوايي گزارش شده است .
** كاهش آلودگي آب و هواي اراك بيت الغزل دولت است
سهرابي در بخش ديگري از سخنان خود در جمع خبرنگاران اعزامي به استان مركزي با تاكيد بر اهميت مصوبه كاهش آلودگي آب و هواي اراك ، از آن به عنوان بيت الغزل دولت در اين استان نام برد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به سفر مقام معظم رهبري در سال ۷۵اشاره كرد وگفت : اين سفر پربركت ، مصوبات بسيار خوبي براي توسعه استان داشت كه در جريان سفر اول هيات دولت به استان قرار شد اجرايي شدن اين مصوبات در دستور كار قرار گيرد.
استاندار مركزي همچنين به وضعيت آب شرب استان مركزي اشاره كرد و گفت :
متاسفانه در گذشته به دليل اينكه آب شرب شهر اراك به پسابهاي برخي كارخانهها متصل شده بود، مشكلاتي را براي مردم منطقه ايجاد كرد.
سهرابي افزود: در سفر مقام معظم رهبري براي رفع مشكل آلودگي آب شرب اراك، ساخت سد كمال صالح تصويب شد و هيات دولت به ويژه رييس جمهوري تاكيدي جدي بر اتمام اين طرح داشتند.
استاندار مركزي با بيان اين كه هيات دولت بودجه بسيار مناسبي براي اتمام اين طرح اختصاص داد، اظهار داشت : در زمان حاضر پيشرفت فيزيكي طرح به ۸۲ درصد رسيده و پيشرفت خطوط انتقال آن نيز ۷۶درصد ميباشد.
وي با بيان اين كه دولت يكصد ميليارد تومان براي اتمام اين طرح اختصاص داده است ،افزود: با اتمام اين طرح آب شرب شهرستان اراك تا افق سال ۱۴۰۰ تامين خواهد شد.
سهرابي به مصوبات دولت براي بهسازي بخش راههاي مواصلاتي استان اشاره كرد و گفت : ضرورت بازسازي و بهسازي هزار كيلومتر راه نيز در دستور كار قرار گرفته است .
استاندار مركزي گفت : ۱۴ميليارد تومان براي بهسازي راههاي قم - ارك ، تهران - ساوه ، ساوه - همدان، اراك - توره و اراك - ملاير اختصاص يافته است .
وي تصريح كرد: همچنين مبلغ پنج ميليارد تومان اعتبار براي اعطاي تسهيلات به محرومان استان اختصاص يافت كه حدود ۲۵۰هزار نفر از مردم محروم منطقه از ۳۰۰هزار تا هفتصد هزار تومان تسهيلات دريافت كردند.
استاندار مركزي ساماندهي پايانه گل و گياه را يكي ديگر از مصوبات سفر هيات دولت برشمرد و گفت : بحث ساماندهي پايانه گل وگياه با مشاركت بخش خصوصي در دستور كار قرار گرفت و با كمك ۶۰۰ميليون توماني وزارت بازرگاني به بهره برداري رسيد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ميزان صادرات استان مركزي در سال گذشته را ۶۰۰ميليارد دلار بر اساس آمار گمرك اعلام كردو گفت : در سال گذشته به ۶۸ كشور جهان صادرات داشتهايم .
**صنايع شيشه ايستاتيس
كارخانه توليد شيشه دو جداره و سه جداره يكي از كارخانههاي احداث شده از محل مصوبات سفر اساني هيات دولت بود كه در روز اول سفر مورد بازديد خبرنگاران قرار گرفت .
سعيد بصير يزداني مدير عامل كارخانه صنايع شيشه ايستاتيس گفت : اين كارخانه با هدف صرفه جويي انرژي احداث شده چرا كه با توليد اين شيشههاي دوجداره و سه جداره ميتوان از به هدر رفتن ۵۰درصد انرژي جلوگيري كرد.
وي با بيان اينكه سال ۸۵كلنگ اين كارخانه به زمين زده شد خاطر نشان كرد:
ظرف مدت ۱۰ماه اين كارخانه به بهره برداري رسيد و در زمان حاضر به دومين توليدكننده شيشههاي دوجداره و سه جداره كشور تبديل شدهايم .
** شهرك صنعتي مامونيه
مهندس گودرزي مدير شهركهاي صنعتي كه به تازگي جايزه مدير نمونه كشوري را از دست رييس جمهوري دريافت كرده بود، در جمع خبرنگاران اعزامي گفت:
ابتدا قرار بود كه عمليات ساخت شهرك مامونيه در سال ۷۸آغاز شود اما بنا به دلايلي تا سال ۸۳عمليات اجرايي آن به تاخير افتاد.
وي تصريح كرد: اكنون، شش هزار و ۲۰۰نفر در ۳۰واحد صنعتي اين شهرك مشغول به كار هستند.
به گفته وي، مبلغ يك ميليارد تومان از محل اعتبارات سفر استاني براي تسريع در زير ساختهاي اين شهرك صنعتي اختصاص يافت .
**شركت پرورش شترمرغ گلبرگ طوبي
يكي ديگر از طرحهايي كه در روز اول سفر مورد بازديد خبرنگاران قرار گرفت ، شركت پرورش شتر مرغ گلبرگ طوبي بود.
دكتر محمد سراب رييس هيات مديره شركت پرورش شتر مرغ گفت : نخستين شترمرغ توليدي در اين مزرعه به وجود آمد اما شرايط آب و هوايي كشور به گونه اي است كه در تمامي نقاط امكان پرورش شتر مرغ وجود دارد.
وي تصريح كرد: تاكنون ۳۰۰مزرعه پرورش شتر مرغ در كشور به وجود آمده و هم اكنون مشغول پرورش شتر مرغ هستند.
وي با بيان اين كه واقعيت آن است كه در گذشته هيچ نوع حمايتي از ما صورت نمي گرفت ، اظهار داشت : در جريان سفر اول هيات دولت مشكلات خود را مطرح كرديم كه هيات دولت با اشتياق مبلغ ۱۸۰ميليون تومان تسهيلات براي رفع مشكلات ما اختصاص داد.
سراب با اشاره به فوايد گوشت شتر مرغ كه كلسترول و چربي بسيار كمي دارد، گفت : ما ميتوانيم از نظر مواد پروتيني خود كفا شويم كه اين مهم در چهار سال آينده اتفاق ميافتد.
** ساخت ۱۹سالن ورزشي آقايان و بانوان
يكي ديگر از طرحهايي كه مورد بازديد خبرنگاران قرار گرفت ، سالن وزرشي بانوان و آقايان بود.
احمد قمي مدير كل تربيت بدني استان در جريان اين بازديد گفت : ساخت ۲۰ سالن ورزشي در ۱۰شهرستان استان مركزي يكي از مصوبات سفر هيات دولت به استان است كه مبلغ سه ميليارد تومان از محل اعتبارات سفر و مبلغ يك و نيم ميليارد تومان از محل اعتبارات استاني براي احداث آن در نظر گرفته شد.
وي تصريح كرد : تاكنون ۱۶سالن ورزشي احداث و به بهره برداري رسيده و قرار است در دور دوم سفر استاني هيات دولت سه سالن ديگر افتتاح شود .
به گفته وي ، براي ساخت هر سالن ورزشي اعتباري بالغ بر ۲۵۰ميليون تومان هزينه شده است .
مدير كل تربيت بدني استان مركزي گفت : قرار است در دور دوم سفر استاني هيات دولت ۱۰طرح ورزشي ديگر تصويب شود كه در اين صورت فضاي سرانه ورزشي در اين استان به يك متر در ازاي هر نفر ميرسد.
گلستاني فر فرماندار ساوه نيز ميزان پيشرفت فيزيكي طرحهاي مصوب دور اول سفر استاني را ۸۵درصد اعلام كرد و گفت : ۲۳مصوبه حاصل سفر رييس جمهوري به شهرستان ساوه بود كه از اين تعداد ۱۵طرح به صورت ۱۰۰درصد، پنج طرح ۶۵درصد و سه طرح ديگر آن ۵۰درصد پيشرفت فيزيكي داشته است .
مدير عامل آب منطقهاي استان مركزي گفت : اين استان سالانه هفت و نيم
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]