واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اقدام آمريكا براي تشديد تحريم ها عليه ايران اقدامي انفعالي است
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): يك عضو هيات رييسه مجلس گفت: اعمال فشارها و تهديدها از سوي آمريكا بر ضد ايران در آستانه انجام مذاكرات جليلي - سولانا در ژنو، حركتي انفعالي و عكس العملي در برابر عملي نشدن پيش شرط تعليق براي مذاكرات است.
"حميدرضا حاجي بابايي" روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا، با اشاره به مذاكرات آتي دبير شوراي عالي امنيت ملي و مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: آمريكا به دليل فضاي انتخاباتي حاكم بر اين كشور، در يك وضعيت انسداد سياسي قرار گرفته و ناگزير است كه اقداماتي را براي خروج از اين انسداد برنامه ريزي كند.
وي با اشاره به تاكيد مقامات آمريكا بر تعليق غني سازي اورانيوم از سوي جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: به دليل آنكه اين خواست آمريكا از سوي ايران پذيرفته نشد، اين كشور در تلاش است تا در چند ماه آينده به شكلي عمل كند كه مردم اين كشور در آستانه انتخابات رياست جمهوري احساس شكست واضحي را در برابر ايران نداشته باشند.
حاجي بابايي افزود: با توجه به شرايط حاكم در آمريكا اقدامات و فشارهاي اين كشور بر ضد ايران در آستانه انجام مذاكرات جليلي -سولانا در ژنو، يك امر كاملا طبيعي و يك عكس العمل و حركت انفعالي است.
عضو هيات رييسه مجلس يادآور شد: همزمان با سولانا در سفر اخير خود به تهران و ارايه بسته پيشنهادي گروه 1+5، ايالات متحده بحث اعمال تحريم هاي بيشتر اقتصادي عليه ايران را دنبال كرد. ضمن اينكه تهديدهاي نظامي رژيم صهيونيستي براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران نيز درست در زماني روي داد كه بسته پيشنهادي 1+5 به ايران ارايه شده بود.
حاجي بابايي اظهار داشت: در آن زمان تحليل ها حاكي از آن بود كه با توجه به اين تحريم ها و تهديدهاي نظامي، مذاكراتي بين 1+5 و ايران صورت نخواهد گرفت اما امروز شاهديم كه دو طرف پذيرفته اند كه در 29 تيرماه جاري بدون پذيرش پيش شرط تعليق از سوي ايران، مذاكراتي را در ژنو ترتيب دهند.
عضو هيات رييسه مجلس تصريح كرد: برگزاري اين دور از مذاكرات نشان مي دهد كه اروپايي ها احساس متفاوتي نسبت به آمريكايي ها در موضوع هسته اي ايران دارند. اروپايي ها به رغم اينكه مي خواهند ايران را تحت فشارهاي تحريم اقتصادي قرار دهند تا غني سازي را تعليق كند، تمايل ندارند كه آمريكايي ها ميدان دار كار شوند و دست آمريكا باز باشد.
حاجي بابايي همچنين به آزمايش نسل جديد موشك شهاب سه از سوي ايران در منطقه خليج فارس اشاره كرد و گفت: آمريكايي ها بعد از مانور قدرتمندانه جمهوري اسلامي ايران، از موضع گيري هاي خود درباره تهديد نظامي ايران عقب نشيني كردند كه نشان مي دهد گزينه نظامي براي آمريكايي ها كاملا منتفي شده است.
نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: با توجه به منتفي شدن برخورد نظامي با ايران از سوي آمريكايي ها، اين كشور براي مقابله با تهران راهي جز افزايش قدرت مانور در بحث تحريم هاي اقتصادي ايران ندارد.
حاجي بابايي، تصريح كرد: اين راهبرد كاخ سفيد، نشانه شكست و عقب نشيني آمريكا و رژيم صهيونيستي در مقابله نظامي با ايران است.
اين عضو هيات رييسه مجلس با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران از همه امكانات خود براي كاهش اثرات تحريم ها و محدوديت ها به كار مي گيرد، اظهار داشت: ايران ضمن استفاده از موقعيت هاي سياسي و جغرافيايي خود در مقابله با اين تحريم ها، ارتباطات خود را با كشورهاي مختلف برقرار كرده تا از محدوديت هاي اقتصادي كه آمريكا دنبال مي كند، بكاهد.
حاجي بابايي تلاش مقامات كاخ سفيد براي تشديد تحريم هاي اقتصادي عليه ايران را با مساله انتخابات رياست جمهوري اين كشور مرتبط دانست و گفت: نومحافظه كاران آمريكا نمي خواهند در موضوع هسته اي ايران كوتاه بيايند زيرا به شدت نيازمند ژست قدرت در داخل آمريكا هستند.
اين عضو هيات رييسه مجلس به حذف پيش شرط تعليق از مذاكرات آتي جليلي - سولانا اشاره كرد و گفت: آمريكايي ها به دنبال افزايش فشارها بر ايران هستند اما كشورهاي اروپايي ها مي خواهند كه در كنار اين افزايش فشارهاي سياسي و اقتصادي، به شكلي عمل كنند كه ميدان مانور و قدرت نمايي را به آمريكايي ها ندهند.
حاجي بابايي تاكيد كرد: اينكه آمريكايي ها مخالفتي با برگزاري مذاكرات جليلي- سولانا ندارند، بيانگر اين است كه اروپا در حال اظهار وجود در مساله هسته اي ايران است.
وي گفت: با توجه به اينكه نقش اروپا در موضوع عراق از سوي آمريكايي ها تحقير شد، كشورهاي اروپايي مي خواهند كه در موضوع هسته اي ايران بخشي از گذشته را جبران كرده و در عرصه بين الملل ابراز قدرت كنند.
عضو هيات رييس مجلس تاكيد كرد: مذاكرات جليلي - سولانا بيانگر اين است كه طرف مقابل به يك انسداد رسمي رسيده و براي شكستن اين انسداد نياز به اين مذاكره و گفت و گو هست.
سيام 9139
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]