واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري و خلاقيت در تئاتر ديني / 28حجت عليخاني: حمايت از تئاتر قرآني نبايد مقطعي و مناسبتي باشد
گروه هنر: حمايت از تئاتر قرآني نبايد مقطعي و مناسبتي باشد بلكه با تداوم حمايتها بايد به شكلگيري ژانر پرقدرت تئاتر قرآني كمك كرد.
«حجتالله سيدعليخاني» مدير روابط عمومي تالار مولوي، نويسنده و كارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) گفت: تئاتر يكي از معدود هنرهايي است كه نسبت مستقيم و دائمي با مقوله نوآوري دارد حال با توجه به نامگذاري مقام معظم رهبري و تاكيد ايشان بر تحقق چنين امري بايد تلاش ما مضاعف شود.
وي تاكيد كرد: عمده تمركز و تلاش بايد در زمينه شكلگيري خلاقيت در كليت تئاتر باشد و تاكيد بر ژانر خاصي نبايد در اولويت قرار بگيرد. اگر نگاهي اجمالي به اغلب تئاترها داشته باشيم در بنمايههاي آنها رگههايي از دينخواهي و گرايشات خداجويانه ديده ميشود. اصولاً خداوند متعال عاشق زيبايي است و زيبايي در تمام آفريدههايش ديده ميشود و هنر هم مظهر كمال و زيبايي است بنابراين هنر حوزهاي ارزشمند و متعالي محسوب ميشود.
اين كارگردان تئاتر در بخش ديگر گفتههايش با تاكيد بر وجود مفاهيم قرآني در آثار تئاتري افزود: متاسفانه در اينباره و ارائه نوآوري و برداشتهاي جديد در آثار مذهبي بسيار كمكار بودهايم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه خود شما در حوزه تئاتر قرآني چه كردهايد گفت: چند سال پيش نمايشنامهاي بر اساس يكي از آيات قرآن و همراهي آن با داستاني از مولانا (حكايت مرد رنجور و طبيب) نوشتم بنابراين اين امكان وجود دارد با دستمايه قرار دادن ادبيات و نثر ايراني و آيات قرآن نمايشهاي اخلاقي و جذاب خلق كرد.
اين كارگردان تئاتري تاكيد كرد: قصد دارم به زودي متني نمايشي بر اساس داستان يوسف و زليخا نوشته ميلاد اكبرنژاد را بر روي صحنه ببرم و اميدوارم جنبههاي جديد و نويي در آن به منصه ظهور بگذارم.
كارگردان «كنار شير آتشنشاني» در مورد نقش مديران و سياستگذران فرهنگي در مورد تحقق نوآوري و خلاقيت گفت: متاسفانه بيشتر برنامهها در حد حرف باقي مانده است و بخشهاي حمايتي بعد از مدتي به فراموشي سپرده ميشود و با نزديك شدن به مناسبت مذهبي ناگهان به فكر حمايت و اجراي كارهاي جديد ميافتيم.
به اعتقاد وي چنين رويكردي باعث دلسردي فعالان تئاتر قرآني ميشود و حمايتها بايد براي شكلگيري يك ژانر پرقدرت قرآني در طول سال تداوم داشته باشد.
وي در مورد حمايت از اجراهاي قرآني در سالنهاي نمايشي گفت: متاسفانه در اين چند سال اخير اين ژانر مهم مظلوم واقع شده است. البته از سوي ديگر برخي از اين كارها از ضعفهاي محتوايي رنج ميبرند كه باعث ميشود نتوان اجراهاي مناسبي براي آنها در نظر گرفت.
اين نمايشنامهنويس در پايان گفت: اگر با آرامش و دقت قرآن را معنا و تفسير كنيم با منابع متعدد و درخشاني مواجه ميشويم كه دستمايه آثاري با رويكرد خلاقانه خواهد شد.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]