تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844701319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*واكاوي سرنوشت يك پروژه گازي در ايران* توتال ـ پارس‌جنوبي؛ پايان ماجرا؟!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *واكاوي سرنوشت يك پروژه گازي در ايران* توتال ـ پارس‌جنوبي؛ پايان ماجرا؟!


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي

موضوع طولاني و پرماجراي حضور شركت فرانسوي توتال در ميدان گازي پارس‌جنوبي ايران، با اتفاقات سه‌روز اخير وارد فاز جديدي شده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درحالي كه شركت توتال با امضاي تفاهم‌نامه براي اجراي پروژه ال.ان.جي و توسعه فاز 11 پارس‌جنوبي، براي اعلام تصميم نهايي خود وقت زيادي را تلف كرده ‌بود، ايران تا آخر ماه ژوئن (11تير) به اين شركت فرانسوي مهلت داده‌ بود كه پس از پايان اين مهلت، تحولات تاثيرگذار جديدي در خصوص آن به‌وقوع پيوست.

بالاخره پس از چندين ماه تاخير در اعلام تصميم نهايي، مديرعامل اين شركت فرانسوي روز پنج‌شنبه از موضع توتال براي خروج از سرمايه‌گذاري در بخش انرژي ايران خبر داد، ولي اتفاقات سه‌روز گذشته اين مساله را در هاله‌اي از ابهام قرار داده است!

كريستف دومارژري در گفت‌وگويي با فايننشال تايمز، با لحن تندي كه پيش‌تر از آن استفاده نكرده ‌بود، گفت از آنجا كه سرمايه‌گذاري در ايران با ريسك‌هاي سياسي همراه است از اين كار صرف‌نظر خواهد كرد.

وي تصريح كرد: "امروز سرمايه گذاري در ايران براي ما با ريسك سياسي خيلي زيادي همراه خواهد بود، زيرا مردم خواهند گفت كه توتال براي پول هر كاري خواهد كرد."

پس از آن‌كه مديرعامل توتال برخلاف اظهارات چندماه گذشته مقامات اين شركت كه بر تمايل آن‌ها به تداوم حضور در ايران تاكيد داشت، اظهارات جديدي را مطرح كرد، در كمتر از 24 ساعت ارزش سهام اين شركت در بازارهاي سرمايه به يكباره حدود سه درصد افت كرد و تحليلگران انرژي نيز نسبت به از دست دادن پتانسيل همكاري‌هاي انرژي با ايران به اين شركت هشدار دادند.

اما به نظر مي‌رسد توتال بازهم براي تصميم‌گيري دچار ترديد بوده است، چرا كه پس از اين اتفاق، سخنگوي توتال در موضعي متفاوت تاكيد كرد كه موضع اين شركت هنوز هيچ تغييري نكرده و همچنان گزينه اين شركت در ايران مورد بررسي است.

وي افزود: ما همچنان تماس‌هاي خود را با ايران حفظ مي‌كنيم؛ ما پشت خود را به ايران نخواهيم كرد و قصد داريم روابط خود را با شركت ملي نفت ايران حفظ كنيم.

به گزارش ايسنا، درحالي كه پس از اظهارات مديرعامل توتال، وزير نفت ايران خروج اين شركت از فاز 11 پارس‌جنوبي را تاييد و عنوان كرده است كه "از نظر ما توتال بيرون رفته به حساب مي‌آيد"، سخنگوي دولت انصراف اين شركت از سرمايه‌گذاري در ايران را رد كرده است.

غلام‌حسين الهام در نشست هفتگي خود با خبرنگاران گفته است كه " گزارش‌هايي آمده كه در نشستي كه در ارتباط با انرژي در اسپانيا برگزار شده بود، يكي از مديران برجسته اين شركت [توتال] گزارشي در مورد سرمايه‌گذاري در منطقه به ويژه در مورد جمهوري اسلامي داده و بر اهميت سرمايه‌گذاري در ايران تاكيد كرده‌ است."

اين در حالي است كه نوذري - وزير نفت - پيش از آن با نوعي اظهار تعجب نسبت به عملكرد اين شركت فرانسوي اظهار كرده بود كه "البته آقاي دوماژري (مديرعامل توتال) هم در سخنراني مادريد و هم در صحبت با من تاكيد داشت كه براي امنيت توليد در آينده بايد در ايران و برخي كشورهاي ديگر حتما سرمايه‌گذاري شود، ولي اگر توتال براي حضور در پروژه پارس ال.ان.جي و سرمايه‌گذاري در ايران علاقه‌مند نيست، هيچ اصراري به ماندن آنها نداريم و خودمان پروژه را اجرا خواهيم كرد."

وي سپس با سياسي خواندن اين تصميم، تاييد كرده كه ايران هم اكنون فقط يك موافقت نامه در زمينه امور فني با توتال دارد و قراردادي با اين كمپاني عظيم نفتي ندارد.

البته او پيش‌تر نيز صراحتا گفته‌بود كه ايران "با آنها يا بدون آنها" پروژه گازي را توسعه خواهد داد.

وقايع اخير در حال به وقوع پيوسته كه شركت توتال همكاري گسترده‌اي در 10 سال گذشته با ايران داشته است و از اولين شركت‌هاي بزرگ نفتي بوده كه پس از انقلاب اسلامي قرارداد نفتي با ايران امضا كرده ‌است. اين شركت در سال 1997 قراردادي با دولت ايران امضا كرد تا همراه با شركت روسي گازپروم و شركت مالزيايي پتروناس در زمينه اكتشاف و بهره‌برداري از ميدان گاز پارس جنوبي همكاري كند.

اين طرح مشترك كه در فازهاي دوم و سوم ميدان گازي پارس جنوبي بود، سه سال پيش به بهره‌برداري رسيده است. شركت توتال در حالي سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي نفت و گاز در ايران را آغاز كرد كه شركت آمريكايي كونكو در اسفند 1373 به واسطه فشارهاي دولت آمريكا از بزرگترين قرارداد خود با ايران چشم پوشيد.

پروژه پارس ال‌ان‌جي كه طبق توافقات اوليه، توتال متعهد به اجراي آن شده بود، در ميدان گازي پارس جنوبي اجرا مي‌شود كه نيمي از ذخاير گاز ايران در آنجا واقع است. ايران اين ميدان عظيم گازي را به 24 فاز تقسيم كرده كه بيشتر از نيمي از آنها هنوز آغاز نشده است.

طرح‌ توسعه‌ فاز 11 پارس جنوبي به‌ منظور تامين‌ گاز ترش‌ مورد نياز واحد پارس ال‌ان‌جي و استحصال ميعانات گازي همراه گاز طراحي و اجرا شده است. براساس اين پروژه روزانه‌ 2 هزار ميليون‌ فوت‌ مكعب‌ استاندارد گاز طبيعي توليد خواهد شد كه گاز ترش‌ استحصالي‌ جهت‌ خوراك‌ واحدهاي‌ LNG به‌ ميزان‌ 1900 ميليون‌ فوت‌ مكعب‌ استاندارد در روز است. همچنين استحصال‌ ميعانات‌ گازي‌ سنگين‌ به‌ ميزان‌ 70 هزار بشكه‌ در روز انجام خواهد شد.

تاسيسات‌ دريايي‌ اين‌ طرح‌ شامل دو سكوي‌ توليد شامل‌ حفاري‌ 20 حلقه‌ چاه، دو خط‌ لوله‌ 32 اينچ‌ دريايي‌ انتقال‌ گاز ترش‌ به‌ ساحل، دو خط‌ لوله‌ 4.5 اينچ‌ انتقال‌ محلول‌ منواتيلن‌ گلايكول‌ به تاسيسات دريايي، خطوط‌ فيبر نوري‌ به‌ منظور ارتباط‌ تاسيسات‌ دريايي‌ و خشكي‌ با يكديگر و همچنين‌ با ديگر فازهاي‌ پارس‌ جنوبي‌، خط انتقال ميعاناات گازي و گوي شناور SBM به منظور بارگيري و صادرات ميعانات توليد شده است.

همچنين تاسيسات‌ ساحلي‌ از واحد سيلابه‌گير و جداكننده‌ ميعانات‌ گازي‌ و آب، واحد ذخيره‌سازي‌ ميعانات‌ گازي‌ و تجهيزات ارسال آن در ساحل واحد، واحد احياي‌ منواتيلن‌ گلايكول‌، تاسيسات‌ ساحلي‌ اين‌ طرح‌ در فاصله‌ حدود 135 كيلومتري‌ از دريا و در بندر تمبك‌ است.

اكنون باتوجه به فضاي ابهام آوري كه درباره اين پروژه به وجود آمده است، مطمئنا آن‌چه بيش از هرچيز موجب نگراني است، سرنوشت پروژه‌اي است كه اجراي آن همين‌حالا هم به‌ دليل تاخيرهاي شركت فرانسوي عقب افتاده است و اين اميدواري وجود دارد كه با مشخص شدن سرنوشت نهايي آن، شاهد تسريع در اجرايي شدن برنامه‌ريزي‌هاي استراتژيك در قلب اقتصادي كشورمان باشيم.

انتهاي پيام
 يکشنبه 23 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن