تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855210853




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرمقاله و يادداشت هاي روز برخي روزنامه هاي كشور در يك نگاه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرمقاله و يادداشت هاي روز برخي روزنامه هاي كشور در يك نگاه
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): برخي روزنامه هاي روز يكشنبه در سرمقاله و يادداشت هاي روز خود به موضوعاتي همچون تغيير كابينه در دولت نهم ، تقويت مردم سالاري ديني ، تعيين جدول زماني براي اخراج آمريكايها و تحول اقتصادي پرداخته اند


مردم سالاري
**********
روزنامه مردم سالاري در يادداشت روز خود در خصوص "تغيير كابينه مشكل يا راه چاره؟ " به
نويسندگي محمدحسين روانبخش اين چنين مي نويسد: تغيير وزير راه و ترابري دولت نهم، اگرچه روز گذشته براي اولين بار به طور رسمي تاييد و اعلام شد اما بيش از شش ماه است كه به كرات در محافل سياسي شنيده مي شد.
نگارنده اين يادداشت مي نويسد:از اولين روزهايي كه زمزمه تغييرات در كابينه نهم به گوش مي رسيد (مرداد 85) تا امروز كه 9 وزير و چند معاون تغيير كرده است همواره اين سوال وجود داشته كه دليل تغييرات در دولت چيست و معيار اين جابه جايي ها چيست؟
در بخشي از اين يادداشت همچنين آمده است:البته اگر تعداد اين تغييرات همچون ديگر دولت ها انگشت شمار بود، ممكن بود چنين سوالي پيش نبايد اما نه تنها كميت اين تغييرات عجيب و سوال برانگيز است، بلكه در مواردي تغيير در مورد وزيري صورت گرفته كه چند ماه قبل مجموعه دولت و شخص احمدي نژاد در جلسه استيضاح مجلس، دفاع جانانه و مثال زدني از او كرده بود! به اين موارد اين را هم اضافه كنيد كه گاهي تغييرات چنان يكباره و بدون مشورت صورت مي گيرد كه سخنگوي دولت هم از آن جا مي ماند و از آن اظهار بي اطلاعي يا آن را تكذيب مي كند!
روانبخش مي نويسد:مجموعه اين عوامل به احساس بي ثباتي در مجموعه مديران دولت دامن زده است و هيچ كس نمي تواند به بقاي خود در پست مديريتي اش - با هر كاركرد و فعاليت موفق يا ناموفقي - مطمئن باشد.
نگارنده اين يادداشت مي نويسد:از سوي ديگر توجه به اين نكته هم ضروري است كه اين تغيير در حالي صورت مي گيرد كه دولت در موارد مشابه، مشكل معرفي وزير جديد به مجلس را دارد. او مي نويسد:اين روزها بحث پايان مهلت سه ماهه معرفي وزير اقتصاد توسط دولت به مجلس، موضوع روز است و در اين زمان، تغيير وزير ديگر، نشان از مشكل دو سويه دولت دارد: از سويي عدم اعتقاد به همكاري با وزيران سابق و از سوي ديگر تهي بودن دست دولتمردان در جايگزيني وزير جديد! با چنين وضعيتي، به نظر مي رسد اين تغييرات بر مشكلات دولت مي افزايد و توصيه اي كه مي توان به دولت داشت اين است كه بهتر است در يك سال باقيمانده عمر خويش به جاي تشديد اين وضعيت، به ثبات و سازماندهي نسبي دولت بينديشد تا شايد كمي تا قسمتي از اين اضطراب مديريتي فاصله بگيرد.
*****
رسالت
*****
روزنامه رسالت در سرمقاله روز يكشنبه خود به موضوع "برنامه محوري، تقويت مردمسالارى ديني "به نويسندگي صالح اسكندري اين چنين مي نويسد:يك عكس فورى از آغاز غير رسمى رقابتهاى انتخاباتى براى رياست جمهورى آينده در چند ماه اخير نشان مى دهد تلاشها و اقدامات برخى جريانات سياسى بيش از برنامه محورى بر شخصيت مدارى تكيه دارد.
او مي نويسد:روساى دو دولت سازندگى و اصلاحات، رهبرى جريانات رقيب دولت نهم را در دست گرفته اند و با توسل به ويژگى هاى شخصيتى خود خواسته يا ناخواسته فرهنگ سياسى مردم ايران را آبستن تصميم گيرى هاى احساسى مى كنند.
اسكندري نوشته است:مردمسالارى دينى الگوى دقيقى از يك دموكراسى كيفى است كه در سايه دين مدارى به مشاركت سياسى عموم مردم، اعم از اكثريت و اقليت رنگ واقعيت مى زند و ابهامات بى پاسخ دموكراسى هاى ليبرال را برطرف مى كند. اين الگو به طور طبيعى در صدد افزايش تاثير آراء مردم مسلمان بر حيات سياسي، اقتصادى و فرهنگى جامعه است.
در بخشي از اين سرمقاله مي خوانيم:متاسفانه تحركات جريانات رقيب دولت نهم در ماههاى گذشته و آغاز ماراتن غير رسمى رقابتهاى انتخاباتى براى رياست جمهورى آينده، به خصوص از جانب دوم خردادى ها حاكى از آن است كه جريانات رقيب به بهانه پيروزى در انتخابات آينده، رسالت كليدى خود در تقويت مردمسالارى دينى را فراموش كرده اند و عمده نگاه شان را به پيروزى در انتخابات آينده با توسل به منابع شخصيتى افرادى خاص معطوف كرده اند.
او مي نويسد:اين رهيافت تاكتيكى براى انتخابات آينده اگر چه در ظاهر بى نقص است اما از هم اينك شكست محتومى به انتظار آن نشسته است.
اسكندري در پايان نوشته است: تجربه انتخابات مجلس هشتم نشان داد كه با رشد عقلانيت سياسى در رفتار انتخاباتى مردم ايران و گرايش عمومى به برنامه هاى منقح و شفاف اصولگرايان جريانات سياسى كه مى خواهند با سرمايه گذارى بر نيمكره راست مغز راى دهندگان در انتخابات پيروز شوند سخت در اشتباهند.
****
جمهوري اسلامي
**************
روزنامه جمهوري در سرمقاله خود به "هدف آمريكا از استمرار اشغال عراق " پرداخته و مي نويسد: كاخ سفيد و وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون ) با اظهار نظرهاي فوري و رسمي انجام هرگونه مذاكره براي تعيين جدول زماني براي خروج اشغالگران آمريكائي از عراق را رد كرده اند و خاطرنشان مي سازند كه اساسا با تعيين جدول زماني براي تحقق اين امر به كلي مخالفند.
او مي نويسد:اظهارات صريح نوري المالكي نخست وزير عراق نشان مي دهد چنين توافقي دستكم از سوي عراق وجود ندارد و دولتمردان عراقي حتي در بالاترين سطوح اجرائي هم خواهان خروج اشغالگران و در اولين مرحله تعيين جدول خروج آنها از عراق هستند.
در بخشي از اين سرمقاله آمده است:گوردون جاندرو سخنگوي ديگر كاخ سفيد با جملات متفاوتي اظهار داشت كه واشنگتن مخالف تعيين جدول زماني است ولي راه را براي مذاكره و توافق در اين زمينه نبسته است . اظهارات مقامات واشنگتن عموما بر اين محور استوار بوده است كه آمريكا تا زمان عقد يك قرارداد امنيتي با عراق سخني در مورد خروج نيروهايش از اين كشور را مطرح نخواهد كرد و حتي در اين مورد شنونده هم نخواهد بود. ولي نوري المالكي صريحا اظهار داشته است كه مذاكرات عراق با آمريكا همچنان ادامه دارد و بغداد قصد دارد در خلال مذاكرات به يادداشت تفاهمي دست يابد كه جدول زماني براي خروج نيروها را تعيين كند.
او نوشته است: بدين ترتيب اين احتمال وجود دارد كه يا مقامات واشنگتن با زيباري به توافقاتي رسيده اند كه مالكي از آن خبر ندارد كه در اينصورت وزيرخارجه عراق تكروي كرده و با اشغالگران به « تفاهمات يكطرفه » رسيده است يا آنكه اصل ادعاي آمريكا صحت ندارد و تفاهمي در كار نبوده است . اين بدان معني است كه واشنگتن به اميد القاي « دودستگي » در دولت مالكي و رودر رو قرار دادن دولتمردان عراقي فقط بلوف زده است .
او مي نويسد:تصادفي نيست كه ناامني ها در عراق دقيقا و عموما در همان مناطقي رخ داده و مي دهد كه نظاميان آمريكا و نفرات متعلق به شركتهاي باصطلاح امنيتي آمريكا مستقر شده اند. آيا اين پديده نشانگر وجود طرحي براي ايجاد عمدي ناامني و دامن زدن به بي ثباتي بمنظور توجيه حضور نظامي آمريكا و اثبات ضرورت ابقاي اشغالگران در عراق نيست !
نگارنده اين سرمقاله در پايان نوشته است:به راستي چرا اشغالگران از تنظيم يك جدول زماني براي خروج از عراق طفره مي روند و حتي از بحث و مذاكره پيرامون اين مسئله پرهيز مي كنند سووالات فراواني در اين مقوله وجود دارد كه جمع بندي آنرا در اصرار نخست وزير عراق پيرامون ضرورت تعيين جدول زماني براي خروج اشغالگران به خوبي شاهديم .
****
ايران
****
روزنامه ايران در يادداشت روز يكشنبه خود به موضوع "تحول اقتصادى؛ سياه، سفيد، خاكسترى
پرداخته و نوشته است: برخى از چهره ها و رسانه هاى حزبى و منتقد دولت با رويكرد منفى نسبت به طرح آن را ناكارآمد و دولت را در اجراى آن ناتوان جلوه دادند.
سيد جلال فياضي نگارنده اين يادداشت مي افزايد:برخى ديگر با رويكردى كاملاً مثبت، طرح تحول اقتصادى را تنها نسخه شفابخش اقتصاد ايران مى دانند و براين اعتقادند كه اين يگانه راه حل تنها توسط اين دولت قابل اجراست و البته هرگونه نقد و انتقادى نسبت به طرح را نيز بر نمى تابند و اصطلاحاً همه تخم مرغ هاى اقتصاد ايران را در سبد طرح تحول مى گذارند.
وي مي نويسد: عزم ملى و هماهنگى سه قوه براى اجراى طرح ايجاد شده و از ديدگاه كارشناسان خبره و دلسوز اقتصادى به طور مستمر و در مسير سياستگذارى، برنامه ريزى و اجراى طرح بهره بردارى شود و در نهايت از هرگونه شتابزدگى در اجراى اين اصلاحات پرهيز گردد.
چنين نگاهى، مى تواند نگرش هاى تك بعدى به تحولات اقتصادى ايران را كنار زده و با واقع بينى مقدمات اجراى آن را فراهم كند.
در بخشي از اين يادداشت مي خوانيم:امسال، سال انتخاباتى شدن فضاى سياسى كشور ماست و رقابت هاى احزاب و جريان هاى سياسى براى انتخابات رياست جمهورى در حال شكل گيرى است. هر سه نگرش سياه، سفيد و خاكسترى با آميخته شدن با رقابت هاى سياسى مى تواند به عواقب تلخى بينجامد. ديدگاه هاى بدبينانه و رقباى سياسى دولت تحت تأثير فضاى رقابت انتخاباتى ممكن است خداى نكرده به سنگ اندازى و چوب لاى چرخ دولت گذاشتن روى آورند. سپيدانديشان از ضعف ها و عواقب طرح غافل مى شوند و واقع گرايان نيز تحت تأثير چنين فضايى از واقعيت ها فاصله مى گيرند.
او در پايان مي نويسد:تحول اقتصادى در ايران يك ضرورت اجتناب ناپذير است و علم اقتصاد براى هر بيمارى اقتصادى نسخه هاى متعددى را پيشنهاد مى كند كه بايد با توجه به ظرفيت ها، امكانات و توانمندى هاى بومى، نسخه بهينه را برگزيده و با بهره گيرى از تجربيات جهانى پيش رفت و لازمه چنين پيشرفتى واقع گرايى و انعطاف پذيرى سياستگذاران، مشاوران و مجريان طرح تحول اقتصادى است. به طورى كه هيچگاه منافع مردم و ظرفيت هاى جامعه از نظر دور نماند.
**شبد**1647
 يکشنبه 23 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن