تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826716648




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با روز جهاني جمعيت


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آشنايي با روز جهاني جمعيت


جمعيت- همشهري آنلاين:
يازدهم ژوئيه روز جهاني جمعيت ناميده شده است. روزي كه از سال ۱۹۸۹ وارد تقويم شد تا جهان، عواقب رشد بي‌رويه جمعيت را از ياد نبرد.

اين تاريخ يادآور يازدهم ژوئيه ۱۹۸۷ است كه در آن جمعيت جهان از مرز ۵ ميليارد گذشت.
حدود ۴۰ سال پيش بود كه سازمان ملل متحد براي نخستين بار برنامه مدوني براي تنظيم خانواده و كنترل جمعيت ارائه كرد. با وجود تمام پيشرفت‌هاي به‌دست آمده، هم‌چنان بيش از نيم ميليون زن در سراسر جهان در هنگام تولد كودكان خود مي‌ميرند و ايدز، مشكلات ناشي از بارداري ناخواسته، و سقط جنين در شرايط غير بهداشتي، جان بسياري از زنان در كشورهاي در حال توسعه را تهديد مي‌كند.

"تنظيم خانواده" حتي براي بسياري از افراد جوان هم عبارتي بيگانه است. فقدان اطلاعات و عدم دسترسي به روش‌هاي جلوگيري از بارداري، از مشكلات بزرگ كشورهاي در حال توسعه به‌شمار مي‌روند.

در حال حاضر حدود ۲۰۰ ميليون زن در سراسر دنيا، اختياري در مورد بارداري، تعداد دفعات آن و فاصله بين كودكان خود ندارند. هايده‌ماري ويچورك- تسويل (Heidemarie Wieczorek-Zeul)، وزير همكاري‌هاي عمراني و توسعه آلمان، در روز ۱۱ ژوئيه ۲۰۰۸ در برلين، خواستار فراهم شدن شرايطي شد كه در آن هر زني بتواند در مورد مسائل يادشده تصميم بگيرد.

هر سال در سراتاسر جهان حدود ۷۶ ميليون زن، ناخواسته باردار مي‌شوند. اين عدد تقريبا برابر رشد سالانه جمعيت جهان است. در كشورهاي در حال توسعه بيش از نيمي از ۱۴ ميليون مادر نوجوان، ناخواسته باردار مي‌شوند. زايمان و بارداري هم‌چنان جزو دلايل اصلي مرگ‌وگير در ميان مادران نوجوان است.

حدود ۲۰۰ ميليون زن در كشورهاي مورد مطالعه، تمايل به پيشگيري از بارداري دارند، اگر شرايط براي آنها فراهم باشد.

نتيجه: انفجار جمعيت

در حال حاضر بيش از ۷/6 ميليارد انسان بر روي كره زمين زندگي مي‌كنند. هر ثانيه ۳ نفر به اين تعداد افزوده مي‌شود؛ يعني هر هفته بيش از ۵ / ۱ ميليون و هر سال بيش از ۸۰ ميليون نفر. كارشناسان انتظار دارند كه تا چهار سال ديگر جمعيت جهان از ۷ ميليارد نفر بگذرد. ۹۹ درصد اين رشد جمعيت، در كشورهاي در حال توسعه اتفاق مي‌افتد.

جمعيت تنها در آفريقا تا سال ۲۰۵۰، يك ميليارد نفر افزايش خواهد يافت. بدين ترتيب تعداد ساكنان اين قاره دو برابر خواهد شد. جمعيت آسيا در مدت مشابه، بيش از ۳/ ۱ ميليارد و در آمريكاي لاتين حدود ۲۱۵ ميليون نفر افزايش خواهد يافت.

مثال ملموس اين پديده در ايران در دهه ۱۳۶۰ شمسي قابل مشاهده است. موج جمعيت متولدشده در اين دهه، در سال‌هاي بعد فشار خود را بر آموزش و پرورش و در پي آن دانشگاه‌ها تحميل كرد. اين نسل در سال‌هاي اخير به سن ازدواج رسيده و اكنون تقاضاي بسيار گسترده‌اي براي مسكن و اشتغال ايجاد كرده است. اين موج به مسير خود ادامه خواهد داد و فشار بعدي خود را بر صندوق‌هاي تأمين اجتماعي و بازنشستگي وارد خواهد كرد.

پي‌آمدهاي انفجار جمعيت

رشد سريع جمعيت، خود از موانع اساسي مبارزه با فقر و گرسنگي است. به همين دليل سازمان‌هاي مسئول از كشورهاي ثروتمند خواسته‌اند تا حدود ۲/ ۱ ميليارد دلار در زمينه تنظيم خانواده سرمايه‌گذاري كنند. اين رقم در حال حاضر تنها نيم ميليارد دلار است.

در تانزانيا به‌عنوان مثال تنها يك‌پنجم زنان از روش‌هاي مدرن پيشگيري از بارداري استفاده مي‌كنند. هر زن تانزانيايي در دوران باروري خود به‌طور متوسط ۶ كودك به دنيا مي‌آورد. بدين ترتيب جمعيت ۴۰ ميليوني اين كشور در سال ۲۰۵۰ به ۸۰ ميليون نفر خواهد رسيد.

در اين كشور از هر هزار نفر ۱۱۸ نفر تا پيش از رسيدن به سن ۵ سالگي مي‌ميرند و حدود ۶۰ درصد جمعيت، با كمتر از يك دلار در روز زندگي مي‌كنند.

سازمان ملل متحد انتظار دارد با برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده، مرگ‌ومير مادران و كودكان در زمان زايمان تا سال ۲۰۱۵ به نصف كاهش يابد. تعداد كساني كه در فقر مطلق زندگي مي‌كنند هم بايد كاهش محسوسي داشته باشد. اين ارقام دست‌كم براي تانزانيا غيرقابل تحقق خواهند بود.

در هند جمعيت در سال ۲۰۰۰ رسما از مرز يك ميليارد گذشت و در سال ۲۰۰۸، يك ميليارد و صد ميليون نفر است. جمعيت اين كشور به اين ترتيب در سال ۲۰۵۰ به ۷/ ۱ ميليارد خواهد رسيد. تنها در سه شهر دهلي (۱۲ ميليون) ، بمبئي (۲۰ ميليون) و كلكته (۱۵ ميليون) بيش از ۴۵ ميليون نفر زندگي مي‌كنند. اين تعداد بيش از نيمي از جمعيت ايران است.

اين مسئله دولت هند را با مشكلات اساسي در تأمين آب آشاميدني و انرژي مواجه كرده است. آب لوله‌كشي در اين كشور به معناي رايج آن وجود ندارد. آب در ساعاتي معين در لوله‌هاي هر محله جاري مي‌شود. مردم منبع‌هاي ذخيره آب را پر مي‌كنند و روز آينده را با آب ذخيره مي‌گذرانند.

حتي پايتخت هم ساعت‌ها در طول روز برق ندارد و داشتن موتور برق‌هاي كوچك بنزيني در خانه‌ها يا موتورخانه‌هاي متوسط در كارخانه‌ها، امري عادي است.

وضعيت تأمين مواد غذايي بهتر است. هند از صنعت كشاورزي قابل قبولي برخوردار است. اين البته تنها به معناي تأمين مايحتاج روزمره و ضروري مردم است.

روي ديگر سكه

در مقابل مي‌توان از كشورهايي نام برد كه از رشد منفي يا كند جمعيت دچار مشكل شده‌اند. به عنوان مثال ژاپن. اين كشور يكي از بالاترين سنين بازنشستگي در جهان را دارد. پيش‌بيني مي‌شود به دليل تعداد بسيار محدود زاد و ولد، جمعيت ۱۲۷ ميليوني امروزي ژاپن، تا سال ۲۰۵۰ به ۹۵ ميليون كاهش يابد.

جمعيت آلمان نيز در اين مدت به ۷۱ ميليون نفر كاهش مي‌يابد؛ يعني ۱۱ ميليون نفر كمتر از امروز.
با اين اوصاف نيروي كار آينده از كجا تأمين خواهد شد؟ سن بازنشستگي تا كجا بالا خواهد رفت؟ ماليات چه كسي صندوق‌هاي بيمه بازنشستگي را پر خواهد كرد؟

مردم ژاپن، اگر سلامت باشند، تا بيش از سن بازنشستگي رسمي كار مي‌كنند. سن بازنشستگي قانوني در حال حاضر در ژاپن براي مردان ۶۳ و براي زنان ۶۱ سال است. اين سن در سال ۲۰۱۰ به ۶۴ و ۲۰۱۳ به ۶۵ سال افزايش خواهد يافت.

به هر روي انفجار جمعيت و ناهنجاري‌هاي ناشي از آن موجب نگراني است. كارشناسان رشد كنترل‌شده و ملايم جمعيت را منطقي مي‌دانند كه هم‌گام با رشد امكانات، نه يك تهديد كه يك فرصت به شمار مي‌آيد.

نهادهاي بين‌المللي فعال در زمينه‌هاي جمعيت، در سال ۲۰۰۸ بر تنظيم خانواده و گسترش روش‌هاي مدرن جلوگيري از بارداري متمركز خواهند شد. مقابله با ايدز، پيشگيري از بارداري‌هاي ناخواسته و سقط جنين در شرايط غيربهداشتي، هم‌چنان از مهم‌ترين دغدغه‌هاي نهادهاي مسئول در اين حوزه به شمار مي‌آيند.

دويچه‌وله

تاريخ درج: 22 تير 1387 ساعت 12:34 تاريخ تاييد: 22 تير 1387 ساعت 22:00 تاريخ به روز رساني: 22 تير 1387 ساعت 21:03
 شنبه 22 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن