تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846064760




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نويسنده: ميترا ايمانيان چرا به راكتور هسته‌اى احتياج داريم؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: ميترا ايمانيان چرا به راكتور هسته‌اى احتياج داريم؟
خبرگزاري فارس: طبق برآورد و با توجه به منابع نفتى شناخته شده در كشورمان ما تا 40 سال ديگر نفت بيشتر نخواهيم داشت، اگر بخواهيم بى‌تفاوت از كنار اين مسئله بگذريم ، نسل آينده ما يك كشور فقير تحويل مى‌گيرد و كشور فقير هم معمولا مورد ظلم و تاخت و تاز ابر قدرت‌ها قرار مى‌گيرد و دچار عقب افتادگى مى‌شود.


كشور ايران كشورى است كه ذخاير نفت زيادى داشته و به علت داشتن چنين ذخايرى يك كشور ثروتمند محسوب مى‌شود و شايد به دليل داشتن چنين ذخيره‌‌اى در گذشته كمتر به فكر اين بوده است كه منبع صادرات ديگر خود را ا فزايش دهد.
فرضا كشور دانمارك از نظر صادرات لبنيات به دليل داشتن دامدارى پيشرفته معروفيت دارد يا كشور آلمان از نظر صنعت و علوم آزمايشگاهى پيشرفته است و از نظر ساخت خودرو و يخچال و لوازم آرايشى و خيلى از لوازم ديگر يك كشور ثروتمند محسوب مى‌شود و يا ژاپن بخصوص در سال‌هاى اخير پيشرفت چشمگيرى در صنايع و كامپيوتر دارد و چين كه از نظر صنعت پيشرفته نيست با تلاش روزافزون كارگران چينى بازار تجارت خود را توسعه داده و از نظر پوشاك و كيف و كفش وغيره در آمد مالى خود را بالا برده است و يا خيلى از كشورها به دليل داشتن آثار تاريخى و موزه‌ها و يا مناظر زيبا جمعيت توريست را به سمت كشورشان سرازير مى‌كنند و به اين ترتيب درآمد خود را بالا مى‌برند. پس چنين كشورهايى مى‌توانند كمبود ذخاير نفتى خود را با پيشرفت‌هاى ذكر شده جبران نمايند.
پس ايران كه يك كشور ثروتمند است اين ثروت خود را قبل از اينكه ذخاير نفتى تمام شود بايد در محلى پس انداز كند كه منابع انرژى ايران را پس از اتمام اين ذخاير تامين كند كه يكى از اين منابع انرژى هسته‌اى است كه هزينه بسيار بالايى دارد و فقط كشورهايى قادر به داشتن راكتور هسته‌اى هستند كه توان مالى آنها بالاست. كه با وجود اينكه هزينه ساخت راكتور و روند ادامه كار بالاست ولى چون انرژى زيادى ايجاد مى‌كند مى‌تواند يك نيرو گاه برق قوى را راه‌اندازى كند.
طبق برآورد و پيش‌بينى‌هاى لازم و با توجه به منابع نفتى شناخته شده در كشورمان ما تا 40 سال ديگر نفت بيشتر نخواهيم داشت و اگر بخواهيم بى‌تفاوت از كنار اين مسئله بگذريم . نسل آينده ما يك كشور فقير تحويل مى‌گيرد و كشور فقير هم معمولا مورد ظلم و تاخت و تاز ابر قدرت‌ها قرار مى‌گيرد و دچار عقب افتادگى مى‌گردد.

اما نكاتى كه در كاربرد انرژى هسته‌اى بايد به آنها دقت كرد به قرار زير است:

1- اولا سوخت‌هاى هسته‌اى مثل اورانيوم و توريم خود به خود داراى تشعشعات مرگبار هستند و اگر كسى بدون حفاظ با اورانيوم كار كند اين تشعشعات وارد بدنش مى‌شوند و تغيير شكل در سلول‌هاى بدن ايجاد مى‌كنند و پس از گذشت چند سال احتمال بيمارى سرطان در آن شخص پيش مى‌آيد و براى اينكه اين احتمال كم شود آن شخص بايد در پشت حفاظ سربى قرار بگيرد و يا از جليقه‌هاى سربى استفاده كند. علاوه بر آن چنين كارمندانى بايد روى سينه شان يك سيستم آشكارساز نصب شود كه اين سيستم نشان مى‌دهد كه اين كارمند در هر هفته يا در هر ماه چقدر اشعه دريافت كرده و اگر بيش از حد مجاز مورد تابش قرار گرفته باشد بايد مدتى را خارج از اين محيط به صورت مرخصى يا انتقال به سر ببرد تا جبران تابش اين اشعه بشود. كه محاسبه اندازه‌گيرى‌هاى هفتگى و ماهانه اين مقدار تشعشع و حفاظ‌هاى سربى به كار رفته و پيش‌بينى‌هاى ديگر يك هزينه‌اى را به خود اختصاص مى‌دهد.
2 - سنگ‌هاى اورانيوم استخراج شده خالص نمى‌باشند و دو ايزوتوپ 235u و 238u در اين سنگ‌ها وجود دارد كه 235u اورانيومى است كه در راكتور از آن استفاده مى‌شود كه فقط /7%0 از اين مخلوط 235u است و 99/3 %ديگر 238u مى‌باشد كه مورد نياز ما نيست. پس ما لازم داريم كه اورانيوم را غنى سازى كنيم و 235u را از اين مخلوط جدا سازيم و ما مى‌دانيم كه مادام كورى كه كاشف ماده راديواكتيو بود در اثر غنى‌سازى اورانيوم بيمار شد و به علت بيمارى سرطان خون در گذشت . چون از خطرات اين اشعه آ‌گاهى نداشت .
3 - در راكتورهاى اتمى بايد نوترون را با سرعت زياد به اورانيوم بتابانيم تا اورانيوم شكاف پيدا كند و در اثر شكاف نوترون‌هاى ديگرى همراه با انرژى خيلى زياد آزاد مى‌شود و اين نوترون‌هاى جديد هم به اورانيوم‌هاى بعدى برخورد مى‌كنند و گرماى زيادى همراه با تعداد ديگرى نوترون ايجاد مى‌شود و اين عمل زنجيروار تكرار مى‌شود كه جلوگيرى از انفجار در قلب راكتور )corereactor( چون مرتبا انرژى زيادى آزاد مى‌شود بايد كند كننده و جذب كننده‌هايى در داخل راكتور قرار دهند تا سرعت نوترون را كم كند و مازاد آنها را نيز جذب نمايد تا بتوانند انرژى آزاد شده را كنترل نمايند و از انفجار اتمى در داخل راكتور جلوگيرى شود كه اولا دستگاه‌هاى شتاب دهنده نوترون گران قيمت است و هزينه بالايى دارد ثانيا جداره corereactor بايد تحمل چنين انرژى بالايى را داشته باشد ثالثا اشعه‌هاى مضر از آن به بيرون نشت نكند.

4- پاره‌هاى شكاف اورانيوم كه به پسمانده‌هاى هسته‌اى يا زباله‌هاى اتمى معروف‌اند خود تشعشعات مرگبار توليد مى‌كنند و حمل ونقل آنها( به وسيله ماشين‌هاى با خفاظ سربي) و دفن آنها در اعماق زمين در بيابان‌ها هزينه خيلى بالايى دارد و در ضمن بايد مراقب باشد كه در زمان حمل ونقل اين زباله‌ها اشعه خارج نشود و آلودگى محيط زيست ايجاد نكند.

5- دربهاى ورود و خروج از راكتور بسيار ضخيم و از جنس سرب است و در ضمن تعداد آنها بيش از يكى است يعنى ابتدا اولين درب به‌طور اتوماتيك باز مى‌شود وداخل مى‌رويم و سپس اين در بسته شده و درب ديگرى باز مى‌شود تا به محوطه اصلى در داخل راكتور وارد شويم و اين عمل به خاطر اين است كه احتمال خروج آلودگى از راكتور كمتر شود و ساخت بدنه راكتور هم با پيش‌بينى‌هاى لازم به همراه است .
6 - راكتورها معمولا بايد كنار آب رودخانه يا درياها ساخته شوند تا براى خنك كردن قسمت داخلى راكتور از اين آب استفاده شود و آب استفاده شده را كه احتمال آلودگى دارد پس از مصرف بايد خارج از دسترس افراد ناآگاه قرار دهند . پس همانطور كه در ابتدا گفتيم ساخت راكتور هزينه بالايى را به خود اختصاص مى‌دهد و در كنار آن تابش مواد راديواكتيو هم مسائلى را ايجاد مى‌كند كه نبايد به سادگى از آن گذشت. چون اگر كسى در معرض تابش بيش از حد اين مواد قرار بگيرد نه تنها براى سلامتى خودش خطر دارد بلكه روى ژن اين شخص هم اين تابش اثر مى‌گذارد و در آينده ممكن است صاحب بچه‌هاى عقب افتاده و يا معلول شود. همان طورى كه در بمباران شهر هيروشيما افرادى كه از اين بمباران جان سلام به در بردند نسل بعدى آنها از نظر سلامتى دچار مشكلات شدند و حتى كسانى كه در راكتور كار مى‌كنند بايد مراقب باشند كه خودكار يا دست خود را به دهان نزنند چون ممكن است اين آ‌لودگى وارد بدن آنها شود و بهتر است هر روز پس از مراجعه به منزل استحمام كنند تا اگر آلودگى روى پوستشان آمده باشد شسته شود ولى چرا كشور ما و كشورهاى ديگر از داشتن راكتور هسته‌اى استقبال مى‌كند؟

1- چون مقدار كم سوخت هسته‌اى يعنى در حد يك گرم مى‌تواند انرژى بسيار زيادى ايجاد كند واين انرژى را مى‌توانيم به انرژى‌هاى ديگر يعنى انرژى گرمايى و انرژى الكتريكى تبديل كنيم واز اين نظر پيشرفت زيادى براى كشورمان اين انرژى خواهد داشت.

2- بازده چنين نيروگاه‌هايى بالاست و برق با توان زياد ايجاد مى‌كند. در نتيجه با وجود هزينه بالا چنين انرژيى ما را خرسند مى‌سازد و احتياجى به كشورهاى ديگر نخواهيم داشت و خودكفايى انرژى را در صورت اتمام نفت مى‌توانيم ادامه دهيم و مى‌توانيم استقلال خود را حفظ كنيم. در ضمن چون معادن سوخت هسته‌اى به اين زودى تمام نمى‌شود . مدت طولانى براى ما يك راكتور مى‌تواند كار كند و بهره دهد پس آگاه مى‌شويم كه چرا بعضى از كشورهاى زورگو مى‌خواهند مانع ساخت راكتور در كشور ما شوند؟! چون آنها مى‌خواهند از پيشرفت‌هاى علمى ما جلوگيرى كنند و ما را در ظلمت و فقر بگذارند و زير سلطه خود نگهدارند. و خودشان همچنان پيشرو باشند و قدرت را در دست بگيرند. درصورتى كه داشتن انرژى هسته‌اى و استفاده از مزيت‌هاى آن از حقوق هر ملت است و نمى‌توان بى‌دليل و با تحريم‌هاى بى‌جا موقتا جلوى پيشرفت چنين ممالكى را گرفت و اگر بخواهيم از حق قانونى خود بگذريم روزى كشورى مى‌شويم عقب افتاده و محتاج ابر قدرت‌ها . پس نه تنها بايد از اين منابع كشور ما استفاده ببرد بلكه بايد در صدد باشد منابع انرژى ديگرى مثل انرژى خورشيدى و انرژى هيدروالكتريك و انرژى باد را هم جايگزين كند و پيشرفت روزافزونى داشته و از افراد تحصيلكرده در اين موارد استفاده كند ولى اگر ما نتوانيم راكتور داشته باشيم بايد آن‌قدر صادرات ديگر خود را افزايش دهيم ( مثل فرش و صنايع دستى و محصولات كشاورزى و غيره) تا با درآمد حاصل از آن بتوانيم سوخت تهيه كنيم كه خود به خود متوجه مى‌شويم راه اول يعنى ساخت راكتورهاى هسته‌اى در كشورمان به صلاح مملكت ماست چون كشور ما دانشجويان و استادان زيادى را در اين راه تربيت كرده و تعداد متخصصين و دانمشندان هسته‌اى ما چشمگير است و به راحتى مى‌توانند از عهده اين موضوع برآيند.
پس به نفع كشور ما مى‌باشد كه با سياست‌هايى كه در پيش مى‌گيرد با بهره‌بردارى از اين انرژى همواره پيشتاز بماند و به راحتى از اين حق نگذرد.
......................................................................................
منبع: سايت بصيرت
 شنبه 22 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن