واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مشايي :ايران سرزميني ممتاز در ميزباني زيارتگاههاي اديان الهي
مدينه / واحد مركزي خبر/ فرهنگي 1387/04/22
وجود 6 تا 8 هزار امامزاده در ايران و همچنين 560 كليسا و عبادتگاه مسيحيان ، دهها كنيسه وآتشكده كليميان و زرتشتي ها ، افتخاري بزرگ براي كشورمان است.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر اسفنديار رحيم مشايي معاون رييس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري با اعلام اين خبر در نشست خبري خود- ويژه ثبت جهاني نهمين اثر جمهوري اسلامي ايران- گفت : ايران از نظر تعداد آثار فرهنگي تاريخي و مسيحي در تمامي سرزمين هاي اسلامي رتبه اول و از نظر حضور گرايش هاي مختلف مسيحي در كشور در ميان كشورهاي دنيا جزو كشورهاي ممتاز محسوب مي شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري به تمامي مردم ايران اعم از مسلمان ، مسيحي ،كليمي و زرتشتي موفقيت ثبت اين پرونده را تبريك گفت و افزود : كليساهاي نفيس در دنيا تاكنون ثبت داشته اند اما ارائه يك پرونده از طرف كشوري كه همواره مهد اديان الهي بوده ، پيام بسيار مهمي به دنيا داشته است.
معاون رييس جمهور افزود: در اواخر دولت گذشته پرونده اين كليساها تنظيم و به مركز ثبت جهاني ارسال شده بود كه به دليل نقص پرونده برگشت خورد و اين بار كارشناسان ما با رفع نواقص اعلام شده بار ديگر آن را به اين مركز ارسال كردند كه موفق به ثبت جهاني اين مجموعه شديم.
وي افزود: اطمينان دارم اطلاعات و شناخت بيشتر مردم دنيا از ايران و تمدن و آثار فرهنگي اين كشور به اصلاح ديدگاه جهانيان نسبت به ملت ما و تفاهم هر چه بيشتر ملت ها كمك مي كند.
رحيم مشايي با بيان اينكه يك درصد ثبت ظرفيت جهاني به نام ايران ثبت شده است ، گفت: نهصد اثر در دنيا به ثبت جهاني رسيده است كه از اين ميان 9 اثر به ايران اختصاص دارد.
مشايي افزود : مجموعه كليساهاي ارامنه از ايران كه به عنوان نهمين اثر ايران كه 16 تير ماه امسال در فهرست آثار جهاني در كبك كانادا به ثبت رسيد ، شامل سه كليساي اصلي سنت تاتاووس، سنت استپانوس، زور زور (مريم مقدس ) و چند بناي اطراف آن است كه 12 عبادتگاه را در بر مي گيرد.
وي گفت : به زودي تسهيلات راه و مسيرهاي گردشگري منتهي به اين عبادتگاه ها را بهبود مي بخشيم.
مشايي گفت : در حال حاضر دويست كشور در بخش ثبت ميراث در يونسكو عضويت دارند كه تنها 141 كشور داراي اثر ثبت شده تاريخي هستند و هنوز تمامي كشورها موفق به ثبت اثر نشده اند.
مشايي تاكيد كرد : درحال حاضر به هر كشور تنها يك سهميه براي ثبت سالانه داده مي شود كه كشور تاريخي مثل ايران بسيار كم است.
وي افزود : در بخش ثبت آثار طبيعي تاريخي، قدمت ما به اندازه ثبت تاريخي فرهنگي نبوده است اما در نظر داريم روند ثبت اين آثار را گسترش دهيم به گونه اي كه پرونده جنگل هاي هيركاني و جنگل هاي حرا در قشم را در شرف تكميل داريم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري روند ثبت جهاني آثار تاريخي و طبيعي را فني و دقيق ودشوار دانست و گفت : ثبت جهاني يك اثر ، حفاظت و صيانت از يك اثر را از يك جغرافيا دورتر مي برد به گونه اي كه در مقياس جهاني به تمامي افراد دنيا تعلق دارد.
وي افزود كمك جهاني در مورد بازسازي بم هم بصورت مطالعاتي و همكاريهاي علمي همچنان جريان دارد.
شايان گفتن است ايران تاكنون موفق شده بود هشت اثر تختجمشيد، تختسليمان، ميداننقشجهان، پاسارگاد، چغازنبيل، بم و منظرفرهنگيآن، سلطانيه و بيستون را در فهرست آثار جهاني يونسكو به ثبت رساند.
آخرين پرونده ثبتي ايران بيستون بود كه در سيامين جلسه يونسكو با راي قاطع تمامي اعضاي كميته ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد.
تصوير دارد.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]