واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ناكامي انگليس در افغانستان و تلاش براي متهم كردن ديگران
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): لندن - دولت انگليس كه اين روزها با مشكلات متعددي از جمله افزايش تلفات نيروهاي نظامي خود درافغانستان مواجه است، با فرافكني تلاش مي كند همسايگان افغانستان را به تشديد درگيري ها در اين كشور متهم كند.
نيروهاي انگليسي كه قرار بود امنيت و آرامش را در افغانستان برقرار كنند، حدود هفت سال است كه درگير جنگي خونين با گروههاي مختلف افغان هستند و هر از گاهي كه عرصه بر آنان در جبهه نظامي تنگ مي شود، انگشت اتهام را به سوي ديگران دراز مي كنند.
آبزرور، ويژه نامه روزهاي يكشنبه روزنامه گاردين چاپ لندن در ماه جاري در گزارشي به نقل از مقامات وزارت دفاع انگليس ادعا كرد: نيروهاي ويژه انگليسي مداركي به دست آورده اند كه نشان مي دهد ايران به نيروهاي طالبان در نبرد عليه سربازان انگليسي كمك مي كند.
از سوي ديگر، روزنامه تايمز لندن نيز در تداوم تبليغات ضدايراني رسانه هاي انگليسي و براي متهم كردن ايران مجبور شد به يكي از رهبران گروه طالبان كه اين روزها با حمايت نيروهاي انگليسي به يك منصب محلي نيز در ولايت هلمند دست يافته ، متوسل شود.
اين روزنامه در مصاحبه اي با ملاسلام دوست سابق ملاعمر و اسامه بن لادن نوشت : نيروهاي نفوذي از ايران و پاكستان عليه نيروهاي انگليسي در جنوب افغانستان اقدام مي كنند.
ملا سلام كه با حمايت انگليس حاكم محلي موسي قلعه شده، ادعا كرد: حملات نفوذي عليه نيروهاي ائتلاف در افغانستان كه بيشترين تلفات را در ماه گذشته به نيروهاي خارجي وارد كرد، بيش از اينكه كار طالبان باشد، كار نيروهاي بيگانه است.
وي مدعي شد: پاكستاني ها و ايراني ها مسئول كارگذاشتن مواد انفجاري بر سر راه نيروهاي ائتلاف هستند.
به عقيده كارشناسان طولاني شدن جنگ در عراق و افغانستان و افزايش تلفات نيروهاي انگليسي بويژه در افغانستان باعث نگراني نظاميان و خانواده هاي آنان شده و دولت مجبور است براي فرار از انتقادات فزاينده كاري انجام دهد و ظاهرا راحت ترين كار فعلا متهم كردن ديگران است.
گزارش هاي معدودي كه اجازه انتشار در رسانه هاي خبري مي يابند، نشان مي دهد كه جنگ فرسايشي در عراق و افغانستان علاوه بر نگران كردن مقامات اين كشور روحيه نظاميان انگليسي را نيز بشدت كاهش داده است .
بر اساس يك نظرسنجي انجام شده توسط وزارت دفاع انگليس كه بخش كوچكي از نتايج آن منتشر شده، حدود نيمي از نظاميان اين كشور آماده ترك ارتش هستند.
نتايج اين نظرسنجي نشان مي دهد كه نظاميان انگليسي از نظر روحيه ، تجهيزات و حقوق در وضعيت بدي قرار دارند.
بر اساس نتايج نظرسنجي وزارت دفاع انگليس ، حدود 47 درصد از پرسنل نيروي زميني و نيروي دريايي و 44 درصد پرسنل نيروي هوايي انگليس به طور منظم به ترك خدمت فكر مي كنند.
درگزارش منتشره از نتايج اين نظر سنجي كه در ميان 9 هزار نظامي انگليسي انجام شده روحيه اكثريت نظاميان به دليل مشكلات متعدد بويژه دوري از خانواده و دوستان پايين توصيف شده است .
اين نظرسنجي نشان مي دهد 59 درصد نيروهاي سه گانه ارتش انگليس از روحيه خيلي پايين يا پايين رنج مي برند. اين رقم براي پرسنل نيروي هوايي 72 درصد، نيروي دريايي 64 درصد و تفنگداران سلطنتي 38 درصد است.
در بخش ديگري از گزارش اين نظرسنجي آمده است : بيش از نيمي از شركت كنندگان در اين نظرسنجي از سطح و كيفيت تجهيزات نظامي در اختيار خود راضي نيستند.
همزمان با انتشار نتايج نظرسنجي وزارت دفاع انگليس، درباره وضعيت نيروهاي نظامي و تجهيزات و روحيه آنان، خبر ديگري منتشر شد كه ضعف نيروهاي انگليسي را در افغانستان بيشتر نمايان ساخت .
بر اساس اين خبر 9 نظامي اين كشور اواخر هفته گذشته با آتش يك فروند بالگرد خودي در جنوب افغانستان مجروح شدند.
بر اساس بيانيه وزارت دفاع ، اين نيروها در ولايت هلمند و زماني كه سرگرم انجام ماموريت بودند با دشمن درگير شدند و تقاضاي آتش پشتيباني هوايي كردند و بالگرد آپاچي اعزامي نيز به اشتباه مواضع نيروهاي خودي را زير آتش گرفت .
اين اتفاقات درحالي روي مي دهد كه مقامات دفاعي و كارشناسان غيردولتي طي ماههاي گذشته بارها هشدار داده بودند كه ارتش انگليس توان ادامه نبرد در چند جبهه را ندارد و در حال حاضر فشار زيادي به نيروها و تجهيزات و امكانات ارتش وارد مي شود.
سازمان هاي مدني ، اقشار مختلف مردم و بويژه برخي خانواده هاي نظاميان انگليسي كشته شده در جنگ ، دولت انگليس را به پيروي غيرمنطقي از واشنگتن در حمله به عراق و افغانستان متهم مي كنند و معتقدند اين تجاوزات نظامي منافعي براي مردم انگليس نداشته و ندارد.
مردم انگليس اميدوار بودند با كنار رفتن توني بلر نخست وزير سابق انگليس و متحد نزديك جورج بوش (رييس جمهوري آمريكا) ، و روي كار آمدن گوردون براون در ژوئن سال 2007، دولت انگليس مقدمات خروج از باتلاق عراق و افغانستان را فراهم كند.
عدم خروج از عراق و افغانستان به همراه تشديد مشكلات اقتصادي داخلي، گوردون براون را در وضعيت دشواري قرار داده است.
نخست وزير انگليس به رغم مخالفت سازمان هاي مدني، همزمان با سفر اخير جورج بوش به لندن اعلام كرد، نيروهاي نظامي انگليس فعلا در عراق باقي خواهند ماند و چند صد نيروي تازه نفس نيز به افغانستان اعزام خواهند شد.
همزمان با اين اعلام، تلفات نيروهاي نظامي انگليس در افغانستان افزايش يافت و در ماه گذشته تقريبا هرهفته خبر كشته شدن چند سرباز اين كشور، با نگراني بيشتر خانواده هاي نظاميان همراه شد.
از سوي ديگر گزارش هاي دريافتي از ولايت هلمند افغانستان ، پايگاه اصلي استقرار نيروهاي انگليسي ، حاكي است اين نيروها در حال حاضر بشدت هراسان شده و تقريبا از پايگاههاي خود خارج نمي شوند.
دولت انگليس اين نيروها را با شعار كمك به ارتقا امنيت جنوب افغانستان و حمايت از طرح هاي توسعه اي آن كشور اعزام كرده بود ولي اكثر اين نيروها در حال حاضر در پايگاههاي خود زمين گير شده و قادر نيستند حتي با مقامات و بزرگان محلي حامي دولت افغانستان نيز ارتباط برقرار كنند.
وزارت دفاع انگليس براي ارتقاي روحيه سربازان خود در افغانستان تلاش هايي را آغاز كرده كه از جمله آنها افزايش حقوق آنان، ارائه كمك هاي مالي و جنسي به خانواده هاي نظاميان، فراهم كردن امكانات ارتباطي و سرگرم كننده مجاني براي سربازان است .
رهبر سابق حزب ليبرال دموكرات انگليس در ماه جاري فاش ساخت كه توني بلر نخست وزير سابق انگليس بدنبال خروج سريع نيروهاي نظامي اين كشور از افغانستان بود ولي نتوانست اين كار را انجام دهد.
لرد اشدون گفت : توني بلر چندبار بطور خصوصي به من گفت از اينكه ممكن است در يك درگيري طولاني در افغانستان گير كند، بيمناك است .
انگليس به تشويق آمريكا در سال 2001 و در زمان نخست وزيري توني بلر وارد جنگ افغانستان شد و تاكنون براساس آمارهاي رسمي 110 نفر از نيروهاي نظامي اين كشور در افغانستان كشته و دهها نفر ديگر زخمي شده اند.
در حال حاضر و پس از گذشت حدود هفت سال از آغاز حمله به افغانستان ، انگليس هنوز هشت هزار نيروي نظامي در جنوب آن كشور بويژه ولايت هلمند دارد.
رهبر سابق حزب ليبرال دموكرات انگليس گفت : پس از سقوط كابل و شكست طالبان نيز بلر قصد داشت از افغانستان خارج شود ولي انگار كسي گفت اگر شما بيرون برويد القاعده و طالبان مجددا به قدرت باز مي گردند.
وي افزود:به نظر من اين موضوع (برگشت احتمالي طالبان ) براي انگليس خيلي خطر بزرگي تصور شد در حالي كه چنين نبود.
لرد اشدون در سال 2007 و زماني كه مي خواست به عنوان نماينده سازمان ملل در افغانستان منصوب شود، به نخست وزير و وزيرخارجه انگليس گفته بود بايد از افغانستان خارج شوند.
وي در اين زمينه توضيح داد: من به آنان گفتم ما نيرو، زمان و توان كافي نداريم تا بتوانيم افغانستان را خيلي متفاوت تر از آنچه در هزار سال گذشته بوده، بسازيم .
درعين حال روزنامه ديلي تلگراف اخيرا نوشته بود "ديويد ميليبند" وزيرخارجه انگليس در يك جلسه كابينه به همكاران خود هشدار داد كه هنوز جنگي طولاني با طالبان در افغانستان در پيش است .
افزايش تلفات نظاميان انگليسي در افغانستان در ماه گذشته موجب بروز ترديدهاي جدي درباره ادامه ماموريت آنان در بين اقشار مختلف بويژه انديشمندان انگليسي شده است .
چالش اصلي مخالفان سياست هاي جنگ طلبانه آمريكا و انگليس در اشغال افغانستان اين است كه چگونه ماموريتي كه انگليسي ها در ابتدا با ادعاي پاسداري از صلح و بازسازي افغانستان آغاز كردند، اكنون به يك جنگ خونين بي پايان و همه جانبه با جناح هاي مختلف در افغانستان تبديل شده است .
"ديويد ويلسون " سخنگوي ائتلاف ضد جنگ در لندن در گفت و گويي با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد: تداوم افزايش آمار كشته شدگان نظامي انگليسي در افغانستان يك بار ديگر واقعيت تلخ حتمي بودن سياست اشغال را به اثبات رسانده است .
اين فعال ضد جنگ عنوان كرد: سياست اشغال ديگر سرزمين ها حتي در قرن 19 ميلادي نيز كارآيي چنداني نداشته ، چه رسد به قرن 21 كه عصر آگاهي و آزادي ملت ها است .
برخي از صاحب نظران انگليسي در تحليل هاي خود تاكيد مي كنند كه دولت انگليس نبايد به تنهايي هزينه اصلي انساني و مالي جنگ افغانستان را بپردازد و با توجه به شدت گرفتن مجدد جنگ با طالبان ، جنگ سالاران محلي و قاچاقچيان مواد مخدر، ضروري است كشورهاي ديگر اروپايي نيز در اين جنگ مشاركت بيشتري كنند.
مقامات ارشد دولتي انگليس از جمله "گوردون براون " نخست وزير اصرار دارند كه انگليس به درستي در جنگ افغانستان شركت كرده و به حضور خود در آن كشور تا ريشه كن كردن تروريسم ، استقرار دموكراسي و بازسازي آن كشور ادامه خواهد داد.
نكته اي كه اغلب كارشناسان انگليسي بر آن تاكيد دارند اين است كه با وجود تبليغات فراوان براون در ابتداي نخست وزيري خود درباره ضرورت كمك هاي غيرنظامي و مشورتي به افغانستان ، هم اكنون نظاميان انگليسي عمدتا درگير نبردي خونين با افراد طالبان و ديگر گروه ها شده و مجالي براي عمليات پاسداري از صلح يا بازسازي و استقرار دموكراسي و دولت مركزي قدرتمند برايشان باقي نمانده است .
به اعتقاد "كارولاين وايت " تحليل گر شبكه بي .بي .سي ، مساله مهمي كه نيروهاي انگليسي مستقر در افغانستان با آن مواجهند شكست تدريجي در نبرد قلوب و اذهان است .
در همين ارتباط "جين شاليس " تحليل گر امور افغانستان به خبرنگار ايرنا در لندن گفت : اگر تا پيش از اين بخشي از مردم عادي يا اكثر گروه هاي حامي دولت "حامد كرزي " رييس جمهوري افغانستان بشدت طرفدار تداوم حضور نيروهاي انگليسي در افغانستان بودند، اما هم اكنون به نيروهاي خارجي به عنوان بخشي از مشكل و نه بخشي از راه حل نگاه مي شود.
شاليس مي گويد: اگرچه كشته شدن نظاميان انگليسي در افغانستان دردناك و ناراحت كننده است ، ولي بايد دانست بر اثر سياست هاي غلط آمريكا و انگليس چه در افغانستان و چه در ديگر كشورها هزاران نفر غيرنظامي بي گناه محلي جان خود را از دست داده اند كه رسانه هاي غربي توجهي به آنان ندارند.
برخي كارشناسان بر اين باورند كه با ورود جناح هاي ناشناخته و نسل جديدي از جنگجويان طالبان ، نيروهاي انگليسي امكان چنداني براي موفقيت در ادامه اشغال افغانستان و انجام ماموريت خود در آن كشور ندارند.
اين كارشناسان معتقدند: نبرد افغانستان كه در ابتدا مي توانست يك كشمكش مثبت و مداخله اي خيرخواهانه براي آمريكا، انگليس و پيمان ناتو تلقي شود، به دليل سياست هاي غلط آمريكا، مديريت بد آن كشور در جنگ عليه تروريسم و از بين رفتن محبوبيت بين المللي لندن و واشنگتن ، به يك اشغالگري و تجاوز كلاسيك نظامي تبديل شده است .
اروپام **345**1388
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]