واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به طرح ارتقاي امنيت اجتماعي ـ 5 پليس چتر امنيت اجتماعي را بر سر مردم ميگستراند
خبرگزاري فارس: پليس، ارتقاي امنيت اجتماعي را توسعه ميدهد تا چتر آسايش و آرامش بر سر مردم بگستراند.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، امنيت به عنوان يك نياز اساسي و غير قابل انكار در همه جوامع مورد توجه بوده است و بسياري از كارشناسان محور اصلي توسعه جوامع انساني را امنيت در ابعاد مختلف ميدانند و رشد اقتصادي، سياسي و اجتماعي كشورها را با زيربناي امنيت محك ميزنند.
يكي از شاخههاي اصلي امنيت نيز امنيت اجتماعي است كه در سايه آن اقشار مختلف جامعه فعاليتهاي روزمره خود را توسعه بخشيده و شكوفايي و بالندگي عمومي را به ارمغان ميآورند.
ريشههاي امنيت عمومي كشور در امنيت اجتماعي نهفته است و با نگاهي عميق به اين حوزه ميتوان جرم و جنايت را در كشور كنترل كرده و كاهش داد.
امنيت عيني و ذهني لازمه اعتماد سازي در جامعه است، ولي زندگي پيچيده كنوني روابط عميق و زنجيرهاي اجتماعي، ايجاد شهرها و شهركها و از سوي ديگر اوضاع اقتصادي خاص مانند گراني و تورم، بيكاري، فقر، فاصله طبقاتي و غيره زمينه ساز افرادي خواهد بود كه با زيرپا گذاشتن هنجارها و قوانين موجود مرتكب جرم ميشوند و با اعمال باعث ايجاد نا امني و برهم زدن نظم و امنيت جامعه ميگردند.
با همين رويكرد با هدف برقراري نظم در جامعه دست اندركاران امور امنيتي كشور طرحها و برنامههاي مختلفي به اجرا ميگذارند تا با بهره گيري از اين برنامهها علاوه بر برخورد با هنجار شكنان احساس امنيت در جامعه را نيز افزايش دهند.
طرح ارتقاي امنيت اجتماعي از جمله يكي از اين برنامههاست و با وجود اينكه گمان ميرفت اين طرح مانند بسياري از برنامههاي سالهاي پيشين پليس مقطعي و زودگذر باشد، اما با گذشت بيش از يك سال از اجراي اين طرح كه واكنش هاي متفاوت اجتماعي را در بر داشت، طرح ارتقاي امنيت اجتماعي با اقتدار از سوي پليس در حال پيگيري است.
بررسي نظرات عمومي مردم در خصوص اجراي اين طرح نشان ميدهد خانوادههاي ايراني از اين برنامه مدون پليس راضي بوده و خواستار تداوم آن هستند.
محمدرضا فاضلي جواهر فروشي كه در خيابان سردار جنگل رشت فعاليت ميكند در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: قبل از اجراي طرح امنيت اجتماعي بسياري از زورگيران و اراذل و اوباش در اين منطقه امان مردم را بريده بودند و حتي از كسبه محل نيز اخاذي ميكردند ولي با اجراي اين طرح حتي جرأت قدم زدن در خيابان را هم ندارند.
وي با انتقاد از شيوه برخورد بعضي از مأموران پليس در طرح ارشاد و مبارزه با بد حجابي گفت: اگر چه حجاب نامناسب يك ناهنجاري اجتماعي قلمداد ميشود، ولي برخورد بعضي از مأموران پليس با بانوان بد حجاب بسيار زننده است كه قطعاً در وجهه اجتماعي پليس تأثير ميگذارد.
فاضلي اجراي طرحهاي ارتقاي امنيت اجتماعي در ايام تابستان را زمينه ساز توسعه گردشگري توام با آسايش و آرامش دانست و تصريح كرد: آرامش خوبي در جامعه حاكم است كه مرهون تلاشهاي نيروهاي پليس در استان بوده و حاصل فهم بالاي مردم گيلان است.
زيور علي اكبري يك مادر ميانسال نيز گفت: بايد از پليس قدرداني كرد زيرا بسياري از خانوادهها در زمينه ارائه پوشش مناسب به فرزندان خود دچار مشكل شدهاند و فرهنگ غلط غرب باعث شده جوانان به ويژه دختران از لباسهاي نامناسب استفاده كنند و خوشبختانه با اجراي طرح امنيت اجتماعي و جمع آوري بانوان بد حجاب از سطح شهر بسياري از كساني كه خواسته يا ناخواسته لباسهاي غير اخلاقي ميپوشيدند ديگر امكان اين كار را ندارند و سعي مي كنند لباسهاي بهتري بپوشند تا گرفتار پليس نشوند.
وي معتقد است علاوه بر برخورد با بد حجابي بايد پوشش مناسب نيز در معرض استفاده جوانان قرار گيرد تا آنان الگوي صحيح پوشش را در اختيار داشته باشند.
علي اكبري تصريح كرد: در فصل تابستان مسافران زيادي به گيلان سفر ميكنند كه متاسفانه به دليل عدم آشنايي به فرهنگ بالاي مردم گيلان رفتارهاي غير اخلاقي و پوششهاي نامتعارف را به معرض نمايش ميگذارند كه لازم است پليس با جديت با آنان برخورد كند.
سجاد محمودي يك جوان دانشجو نيز معتقد است پليس در برخورد با بد حجابي و ناهنجاريهاي اخلاقي در جامعه بايد دقت بيشتري كند تا افراد بيگناه و يا كساني كه بدون آگاهي مرتكب تخلف ميشوند قرباني نشوند.
وي خاطرنشان كرد: پليس گاه با جواناني برخورد ميكند كه به هيچ وجه ظاهر غير متعارف ندارند و تنها آرايش موهاي آنان متفاوت است كه گمان نميكنم اين مشكل آرايش جرم باشد و جوان علاقه مند به تحول و پديدههاي جديد است و بايد آنان را درك كرد.
اگرچه اجراي طرح امنيت اجتماعي از آغاز تاكنون با انتقاداتي همراه بوده است، ولي حمايت همه جانبه اكثريت مردم از اين طرح سبب شد، پليس در ايام تابستان نيز تداوم اجراي طرح امنيت اجتماعي را در دستور كار خود قرار دهد.
معاون اجتماعي پليس گيلان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: پيش از اجراي طرح امنيت اجتماعي مشكلات زيادي در جامعه وجود داشت و مردم آرامش نداشته و احساس نا امني ميكردند كه يكي از موفقيتهاي اين طرح، ارتقاي سطح امنيت عيني و ذهني جامعه بود و با اقدامات خوب پليس و همكاري قوه قضاييه و نيز آسيب شناسي طرح هاي قبلي ناجا توانستيم نظم اجتماعي لازم را در جامعه حاكم كنيم.
اسماعيل سيرتي با اشاره به نقش رسانهها در ايجاد امنيت و افزايش احساس امنيت عمومي تصريح كرد: رسانهها پل ارتباطي مردم و پليس هستند و بايد به عنوان بازوي پليس عمل كنند تا با اين همسويي برخي شائبههاي موجود نيز برطرف شود.
وي تأكيد كرد: با همكاري رسانهها مردم لحظه به لحظه از عملكرد نيروي انتظامي و نيز رفتارهاي اجتماعي صحيح آگاه و مطلع ميشوند.
معاون اجتماعي پليس گيلان با بيان اينكه مردم نيز بايد ناظر عملكرد نيروي انتظامي باشند گفت: فلسفه ايجاد شماره تلفن 197 و دفتر نظارت همگاني اين بود كه اگر مردم انتقاد يا پيشنهادي دارند و يا در اجراي طرح امنيت اجتماعي قصوري ميبينند مراتب را اعلام كنند زيرا پليس آمادگي شنيدن پيشنهادات و انتقادات مردمي را دارد.
سيرتي همكاري مردم با پليس را عامل اصلي شناسايي نقاط قوت و ضعف نيروي انتظامي عنوان كرد و افزود: نظرات مردم ميتواند پليس را در اجراي مطلوب طرح ارتقاي امنيت اجتماعي ياري كند به ويژه در فصل تابستان كه اين طرحها تشديد ميشود.
وي با تشريح عملكرد نيروي انتظامي گيلان در زمينه ارتقاي امنيت اظهار داشت: خوشبختانه از آغاز اجراي اين طرح توانستيم با اطلاع رساني دقيق و مناسب و تعامل با سازمانهاي دولتي رضايت عمومي مردم را جلب كنيم.
معاون اجتماعي پليس گيلان تصريح كرد: اجراي طرح فوق، خواسته اصلي مردم بود و تداوم اجراي آن نيز همسو با نظرات مثبت مردم است.
وي با تأكيد دوباره براينكه طرح ارتقاي امنيت اجتماعي مقطعي نبوده خاطرنشان كرد: سياست پليس تشديد طرح ارتقاي امنيت اجتماعي در ايام تابستان است.
به گفته سيرتي در استانهاي شمالي مانند گيلان كه پذيراي ميليوني گردشگر در سال است، احتمال بروز ناهنجاري ها دور از ذهن نيست و از آنجا كه فرماندهي ناجا امسال را سال پيشگيري نام نهاده اند، براي پيشگيري از بروز جرم و برقراري امنيت پايدار براي مردم و مسافران تابستاني استان جديت پليس براي برخورد با ناهنجاري هاي اجتماعي و عمومي بيشتر شده است.
معاون اجتماعي پليس گيلان خاطرنشان كرد: خوشبختانه تعداد كساني كه هنجارها و ارزش ها را زير سئوال برده و فرهنگ غرب را اشاعه ميدهند بسيار كم است و معمولاً همان افراد نيز با اجراي اين طرح مخالفت ميكنند.
سيرتي بيان داشت: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري كه پليس را حافظ ارزشها ميدانند، نيروي انتظامي وظيفه دارد به عنوان دستگاه برقرار كننده نظم و امنيت در كشور با هر گونه رفتاري كه احساسات جامعه را جريحه دار كند و يا ارزشهاي انقلاب اسلامي را زير سوال ببرد برخورد نمايد.
معاون اجتماعي پليس گيلان تاكيد كرد: علاوه بر طرح هاي امنيت اجتماعي و اخلاقي برقراري انضباط اجتماعي، آگاه سازي جامعه، نهادينه كردن نظم اجتماعي در جامعه، ترويج فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر و ترويج الگوهاي رفتاري صحيح نيز در دستور كار پليس قرار دارد.
وي به فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي پليس گيلان اشاره كرد و اظهار داشت: در تابستان امسال سعي كردهايم با نصب بنرهاي ويژه و توزيع بروشورهاي اطلاع رساني حاوي پيامهاي متنوع مرتبط با ايام تابستان نقش پيشگيري از بروز جرم را در ايام تابستان در پليس تقويت كنيم.
سيرتي افزود: پليس در تابستان امسال محكم، مصمم و مقتدر اما همراه با رأفت و مهرباني مأموريتهاي ذاتي خود را اجرا كرده و امنيت را به مردم و مسافران هديه ميدهد.
وي تصريح كرد: با تدابير فرماندهي انتظامي استان در تابستان كميسيونهاي ويژهاي با هدف ارتقاي امنيت اجتماعي در اين فصل برگزار شد و پليس با تمام ظرفيت خود در صحنه حاضر خواهد بود.
معاون اجتماعي پليس گيلان با بيان اينكه تمام اماكن استان تحت كنترل پليس در ايام تابستان خواهد بود اذعان داشت: با افزايش گشتهاي ارشاد و حضور نيروهاي مرد و زن پليس به كساني كه پوشش بد داشته باشند تذكرهاي لازم داده ميشود و با كساني كه خارج از نرم اجتماعي و خطوط قرمز عمل كنند نيز برخورد قانوني با هماهنگي مقامات قضايي صورت ميگيرد.
سيرتي هدف از برخورد با اراذل و اوباش و مزاحمين نواميس مردم را ايجاد محيط امن و آرام براي مردم و مسافران دانست و گفت: شكستن ابهت پوشالي اراذل و اوباش در دستور كار پليس است و تمام طرحهاي اجرا شده در برنامه ارتقاي امنيت اجتماعي همسو با مطالبات مردم بوده است.
معاون اجتماعي پليس گيلان تأكيد كرد: اولويت كار پليس پيشگيري است و قصد داريم اهدافي مانند پيشگيري از بروز رفتارهاي مجرمانه، فرهنگ سازي در جهت افزايش احساس امنيت، كاهش نرخ جرايم و تخلفات و محو بسترهاي جرم خيز در سطح جامعه را پيگيري كرده و ضمن پاسخگويي به خواسته مردم، ميزان رضايت آنان از پليس و اعتماد مردم به نيروي انتظامي را افزايش دهيم.
وي در پايان موفقيتهاي پليس را مرهون همكاري مردم دانست و افزود: به مردم قول ميدهيم طرح ارتقاي امنيت اجتماعي تا زماني كه امنيت پايدار در استان و كشور فراهم نشده است، ادامه يابد.
به گزارش فارس، امنيت تنها به حوزه اجتماعي و اخلاقي محدود نميشود و در فصل تابستان و ورود گردشگران متعدد به گيلان لزوم كنترل جادهها و توسعه فرهنگ حمل و نقل را نيز تبيين ميكند.
بي شك برقراري امنيت در مسيرهاي منتهي به استان و برقراري امنيت عمومي در داخل شهر خاطره خوش سفر به گيلان را براي مسافران تابستاني ماندگار ميكند.
رئيس پليس راه استان گيلان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: طرح تابستاني پليس از اول تير آغاز شده و تا پايان تابستان ادامه دارد و طي آن 400 نيروي پليس راه و 80 دستگاه خودرو امنيت جادهاي استان را بر عهده دارند.
احمد ابراهيمي از گشتهاي محسوس و نامحسوس پليس راه در جادهها ياد كرد و افزود: 40 دستگاه دوربين ليزرگان سرعت خودروهاي مسيرهاي گيلان را كنترل مي كند.
وي خاطرنشان كرد: همانند ايام نوروز خودروي رانندگاني كه رفتارهاي پر خطري مانند سرعت و سبقت غير مجاز دارند توقيف شده و تا پايان تابستان به آنان تحويل داده نمي شود.
ابراهيمي طرح هاي پليس در ايجاد امنيت جاده اي را موفق توصيف كرد و اظهار داشت: در سه ماهه اول سال جاري 25 درصد كاهش تلفات ناشي از تصادفات گزارش شده است و پيش بيني ميكنيم با برنامه ريزي صورت گرفته و با كمك رانندگان و مردم تا پايان تابستان شاهد كاهش تلفات باشيم.
رئيس پليس راه گيلان مسافران و شهروندان را به رعايت مقررات و پرهيز از عجله در رانندگي فرا خواند و تصريح كرد: همكاري مردم مي تواند تابستاني شيرين را براي آنان در جادهها رقم زند.
در هر حال اميدواريم اجرا و تداوم طرح ارتقاي امنيت اجتماعي اثرات مطلوبي در افزايش احساس امنيت در جامعه داشته باشد و تأكيد بر اين نكته نيز ضروري است كه آرامش و امنيت پايدار بدون همكاري مردم و دستگاههاي دولتي برقرار نخواهد شد.
انتهاي پيام/ب
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]