تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827915623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قرآن در مطبوعات / 5«داوودي» مديرمسئول باني فيلم:پوشش اخبار قرآني در رسانه‌ها نبايد شكل دستوري داشته باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: قرآن در مطبوعات / 5«داوودي» مديرمسئول باني فيلم:پوشش اخبار قرآني در رسانه‌ها نبايد شكل دستوري داشته باشد
گروه هنر: اگر به هر چيزي جنبه دستوري بدهيد بازخورد كليشه‌اي خواهد داشت و به نظر من رسانه‌ها مي‌توانند به‌طور موضوعي به قرآن بپردازند به شرطي كه در اين روند، دستور و اجباري نباشد. به اين ترتيب مي‌توان به جا و مناسب از مضامين قرآني در اخبار هنري بهره برد.
«مسعود داوودي» صاحب‌امتياز، مديرمسئول و سردبير روزنامه باني فيلم در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: هر كشوري با توجه به تعلقات ديني و مذهبي‌اش به انعكاس شعاير مذهب خودش اقدام مي‌كند. در كشور ما نيز بايد به دليل حساسيت‌ها و تعلقات خاص به دين، اين توجه بيشتر باشد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه با وجود اين حساسيت كه شما اشاره كرديد در روزنامه باني فيلم رويكردتان نسبت به اخبار هنر ديني چگونه است؟ بيان كرد: ما به استفاده از اخباري كه درونمايه‌اش بر محوريت دين و مذهب است در شكل درست و به دور از بزر‌‌گنمايي‌ها و اغراق‌ها كه واقعا آسيب‌رسان‌اند، توجه داريم زيرا قطعا اين دست اخبار تأثيرگذارتر و بهبوددهنده فرهنگ مردم است.

اين سردبير درباره لزوم استفاده از اخبار هنري قرآني در مطبوعات توضيح داد: اين پرسش آنقدر كلي است كه بايد براي پاسخ به آن ابتدا مسائل را دسته‌بندي كنيم. محور اصلي روايت در قرآن بر اساس قصه است و ايجاد جذابيت براي مخاطب و گوش دادن به اصول ديني و اخلاقي در اين كتاب آسماني بر اساس ادبيات است. هنر قرآن در ادبيات آن است.

داوودي افزود: در صدر اسلام در جزيره‌العرب تمام برتري‌هاي فردي نيز در همين حوزه تعريف مي‌شد يعني علم كلام يكي از علوم مورد توجه بود. وقتي قرآن نازل شد، نشان داد كلام الله بالاترين كلام‌ها است و كسان ديگر نتوانستند قدرت مقابله با آن را داشته باشند اما تعميم دادن علوم قرآني در ساير حوزه‌ها وابسته به نحوه پرداختن به دين و پايبند بودن به اجراي آن است كه در ساير مقولات مانند هنر نيز مي‌تواند تبلور پيدا كند.

وي درباره علل پرداخت روزنامه باني فيلم به خبرهاي ايكنا در حوزه دين و قرآن تبيين كرد: مجموع دلايل است كه منجر به اين مسئله مي‌شود نبايد تنها دنبال يك دليل گشت. روزنامه ما رسانه‌اي هنري است و قطعا اولين دليل وجه هنري خبرهاي شما است. با توجه به شرايطي كه در سوال اول توصيف كردم استفاده از خبرهاي ديني نيز ضروري است زيرا كشور ما مسلمان است و تعلقات خاصي به دين دارد كه در عرصه كاري هم الزام مي‌يابد.

داوودي درباره كيفيت اخبار ايكنا يادآور شد: به طور اخص درباره كيفيت اخبار ايكنا بايد بگويم كه اگر در تهيه اين اخبار مقداري در انتخاب افراد مصاحبه‌شونده و فعال بودن آنها دقت شود، قطعا تأثير بيشتري بر خواننده مي‌گذارد. برخي از اخبار شما در مطبوعات استفاده نمي‌شود كه اين به دليل ضعف خبرهاي شما نيست. به نظر من جايگاه برخي افراد كه در حوزه‌هاي خاص اظهار نظر مي‌كنند، درست نيست.

داوودي تصريح كرد: در اين موارد، طرف مصاحبه‌شونده تحت نام قرآن مجبور به كلي‌گويي‌هايي مي‌شود كه صحيح نيست زيرا خود را در وضعيت، مقيد مي‌كند. در مصاحبه‌هاي ايكنا درباره برخي از مفاهيم و افراد بايد تجديد نظر شود زيرا اين مشكلاتي است كه گريبان رسانه را مي‌گيرد. همه مي‌دانيم به دليل حجم بالاي توليد خبر در روز و پركردن روزانه خبر، اين آسيب‌ها پيش مي‌آيد. صاحب‌نظران در قرآن هم محدود هستند و اين امر منجر به تكراري شدن حرف‌ها و افراد مي‌شود اما چون موضوع، قرآن است و همه نسبت به آن علاقه‌مند هستند نوعي كشش در اظهار نظر پيش مي‌آيد.

سردبير روزنامه باني فيلم درباره تخصيص صفحه يا ستون ويژه‌اي به خبرهاي هنر قرآني در روزنامه‌اش اظهار كرد: بدون زمينه‌چني اين اقدام عميق نخواهد بود. من تا به حال به اين مورد فكر نكرده بودم زيرا به نظر من اين حوزه بايد با كارشناسي افرادي پيش رود كه دانش قرآنيشان بسيار بالا باشد و ما چنيني دانشي را در خود سراغ نداريم. اگر قرار باشد اين طرح عملي شود، همكاران بايد مطالعه بيشتري داشته باشند و يا از افراد متخصص بهره ببريم كه اين هم در بافت روزنامه و روزانه مشكل و غيرممكن است.

داوودي درباره حساسيت رسانه‌ها به اخبار هنري قرآني توضيح داد: اگر به هر چيزي جنبه دستوري بدهيد بازخورد كليشه‌اي خواهد داشت چون مسئله قرآن اعتقادي و قلبي است. با توجه به اعتقادات مخاطب بايد اين مرزبندي‌ها انجام گيرد و به نظر من اشكالي ندارد رسانه‌ها به‌طور موضوعي به قرآن بپردازند به شرطي كه در اين روند، دستور و اجباري نباشد. به اين ترتيب مي‌توان به جا و مناسب از مضامين ديني و قرآني در اخبار هنري بهره برد.

وي درباره جايگاه ايكنا در ميان ديگر رسانه‌هاي خبري به بيان خاطره‌اي از ايكنا پرداخت و گفت: در جشنواره مطبوعات سال 83، غرفه ايكنا مقابل غرفه باني فيلم بود. در آن شرايط من فكر مي‌كردم ممكن است حضور ميهمانان ما در غرفه، باعث واكنش منفي اعضاي ايكنا به دليل وجود فضاي خاص هنري شود. يك روز ما چند مهمان داشتيم كه هوشمندي همكاران ايكنا باعث جذب آنها به غرفه‌هاي خودشان شد. من از اين اتفاق خوشحال شدم گرچه اگر رسانه‌اي به جز ايكنا بود واكنش عكس مي‌داشتم. به هر حال خبرگزاري مي‌تواند با تجديدنظر، از افراد متخصص‌تر حوزه دين استفاده كند يعني زمينه‌اي فراهم كند كه فعاليت‌هاي خود را در زمينه گزارش، خبر، گفت‌وگو، نظر و ... گسترش داده و عميق كند.

داوودي در پايان در مورد دلايل حساسيتش به اين مسئله توضيح داد: چون هنر قرآني در عرصه خبر محدوديت دارد و پرداختن به اين حوزه‌ها ممكن است آسيب‌رسان شود، ايكنا مي‌تواند پس از اين چندسالي كه در عرصه رسانه‌ها حضور دارد، وضعيتي پيش بياورد كه در آن حوزه‌هاي خاص، تعريف بيشتري شود و مخاطب را پيگير موضوعات كند. در اين شرايط مقدار زيادي از مشكلات حل مي‌شود.
 شنبه 22 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 968]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن