واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تهديد اسرائيل به اقدام نظاميعليه ايران
اعتماد ملي: وزير دفاع اسرائيل هشدار داد اگر امنيت اين رژيم تهديد شود، تلآويو ترسي از اقدام عليه ايران ندارد. ايهود باراك در بيانيهاي شديداللحن گفت: اسرائيل در گذشته نشان داده است كه اگر پاي منافع امنيتي در ميان باشد ابايي از اقدام [عليه تهديد موجود] نخواهد داشت. باراك افزود :واكنش دشمنان اسرائيل، از جمله حزبالله را نيز بايد در نظر گرفت. او در شرايطي سخن ميگفت كه انتشار خبر آزمايش موشك دوربرد ايران بازتاب گستردهاي در محافل بينالمللي داشته است. با اين حال باراك كه در تلآويو و در گردهمايي حزب كارگر اسرائيل سخن ميگفت عنوان كرد: پيش از به كارگرفتن گزينههاي ديگر بايد از گزينههاي ديپلماتيك استفاده كرد.
او گفت: در حال حاضر توجه بر تحريمهاي بينالمللي و فعاليت ديپلماتيك گسترده معطوف شده و[ پيش از انتخاب گزينه حمله نظامي] بايد بياثر بودن اين راهها مشخص شود. همزمان با انتشار خبر آزمايشهاي موشكي ايران، اسرائيل نيز يك نوع هواپيماي جديد جاسوسي را به نمايش گذاشت. به گزارش بيبيسي، روز پنجشنبه، صنايع هوا - فضاي اسرائيل اعلام كرد كه هواپيماي جاسوسي را به نمايش ميگذارد كه داراي تجهيزات پيشرفته بوده و توانايي اجراي پروازهاي تجسسي از جمله بر فراز ايران را دارد. ساخت اين هواپيما يك سال پيش اعلام شد اما با توجه به انتشار خبر آزمايش موشكهاي دوربرد ايران، اكنون به نمايش گذاشته ميشود. برخي ناظران نمايش هواپيماي ايتام در شرايط كنوني را واكنشي نسبت به تمرينهاي نظامي جمهوري اسلامي و اقدامي براي اطمينانبخشي به مردم اسرائيل دانستهاند. در تحولي ديگرفارس خبر داد اتحاديه اروپا در بيانيهاي از آزمايش موشكي ايران ابراز نگراني كرد و مدعي شد اين آزمايشها نگرانيهايي درباره تمايلات هستهاي ايران بهوجود ميآورد. اين در حالي است كه سخنگوي وزارت امور خارجه ايران مانورهاي دفاعي جمهوري اسلامي ايران را اقدامي متعارف و عادي براي حفظ آمادگيهاي رزمي و افزايش قابليتهاي بازدارندگي براي دفاع از تماميت ارضي و حاكميت ملي و مقابله با هرگونه تهديد احتمالي دانسته است. سيدمحمدعلي حسيني در خصوص فضاسازي برخي از كشورهاي غربي و رسانههاي وابسته به آنها درباره مانور دفاعي نيروهاي نظامي ايران اظهار داشت: گمانهزنيهاي يكسويه و برداشتهاي فرصتطلبانه نسبت به آمادگيهاي دفاعي نيروهاي جمهوري اسلامي ايران نگرشي مغرضانه است كه با هدف تبليغات به نفع رژيم صهيونيستي صورت ميگيرد. وي اين رويكرد را غلط و ناعادلانه قلمداد و آن را تقبيح كرد. سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به مانورهاي نظامي و تهديدهاي متوالي مقامات و رسانههاي رژيم صهيونيستي كه مدتها به صورت فشرده و گسترده از سوي آنها انجام ميگيرد، تصريح كرد: ناديده انگاشتن رفتارهاي خصمانه و تهديدات گوناگون رژيم صهيونيستي از سوي مقامات آمريكايي و برخي از متحدان غربي آن، نشانگر چشمپوشي عمدي و فاحش اين كشورها در برابر منابع اصلي تهديدها و نگرانيها نسبت به امنيت و ثبات منطقه است.
گفتني است نخستوزير ايتاليا در بازگشت از نشست 8 كشور صنعتي جهان در كيوتوي ژاپن گفت : امكان عكسالعمل نظامياسرائيل به گسترش فعاليتهاي هستهاي ايران يكي از مسائلي بود كه بهطور جامع در نشست جي 8 مورد بررسي قرار گرفت. هر چند ما در بيانيه نهايي بر لزوم ادامه تلاشهاي ديپلماتيك تاكيد كرديم.
سيلويو برلوسكوني گفت: گزينه نظامي عليه ايران، جغرافياي سياسي جهان عرب را به هم خواهد ريخت و حتي دامنه عكسالعملها را به سراسر جهان خواهد كشاند. وي به خبرنگاراني كه او را در اين سفر همراهي ميكردند، گفت: اين بار رئيسجمهوري آمريكا به گزينه نظاميبراي متوقف ساختن برنامههاي اتمي ايران اشاره نكرد.
گيتس: آمريكا و ايران به جنگ نزديك نشدهاند
در روز اول رزمايش پيامبر اعظم 3 ، موشك شهاب 3 با برد 2000 كيلومتر و موشكهاي زمين به دريا، زمين به زمين و دريا به هوا آزمايش شدند. در پي انجام اين آزمايشهاي موشكي، وزير امور خارجه آمريكا با تهديد خواندن ايران هشدار داد كه آمريكا در مواجهه با تهديدهاي تهران عليه اسرائيل عقب نخواهد كشيد. كاندوليزا رايس روز پنجشنبه در يك كنفرانس خبري در گرجستان در واكنش به آزمايش پرتاب موشك ايران گفت كه مقامات ايراني بايد درك كنند كه واشنگتن آنچه را كه وي اقدامات تحريكآميز ايران خواند ناديده نخواهد گرفت و توانايي مقابله با آنها را دارد. به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس، رايس گفت: ما در حال فرستادن اين پيام براي ايران هستيم كه از منافع آمريكا و منافع متحدانمان دفاع خواهيم كرد. وزير امور خارجه آمريكا، با اشاره به تلاشهاي واشنگتن براي افزايش حضور امنيتي خود در خليجفارس و تواناييهاي دفاعي متحدان آمريكا در اين منطقه، گفت: ما وظايف خود را در زمينه كمك به متحدانمان و در دفاع از خود بسيار جدي ميگيريم و هيچكس نبايد در اين زمينه شك و ترديد داشته باشد. رايس علاوه بر آن آزمايش اخير پرتاب موشك ايران را به طرحهاي آمريكا براي نصب يك سيستم دفاع موشك در اروپاي شرقي كه واشنگتن مدعي است هدف آن دفاع در برابر موشكهاي ايراني است، پيوند داد مدعي شد كه زمينهچينيهاي آمريكا و سيستم دفاع موشكي همگي نشاندهنده عزم و اراده آمريكا براي ممانعت از اين كه ايران منافع ما يا دوستان و متحدانمان را تهديد كند، است. رايس افزود كه سيستم دفاع موشكي پيشنهاد شده، تهديد يا اظهارات وحشتناك را براي ايران دشوار خواهد كرد، چرا كه وقتي اين سيستم دفاع موشكي نصب شود موشكهاي آنها ديگر كارگر نخواهد بود.
با وجود اين اظهارات كاخ سفيد احتمال درگيري قريبالوقوع عليه ايران را وارد ندانسته و تاكيد كرده است كه آزمايش پرتاب موشك ايران موجب افزايش خطر جنگ بين دو كشور نشده است.
وزير دفاع آمريكا هم مدعي شد كه آزمايش پرتاب موشكهاي ايران نشاندهنده لزوم گسترش سيستم دفاع موشكي آمريكا در اروپا است. به گزارش ايسنا، رابرت گيتس روز چهارشنبه چند ساعت پس از آزمايش پرتاب موشك ايران با تهديد خواندن تهران گفت: ما در صحبت درباره سيستم دفاع موشكي در اروپا گفتهايم كه يك تهديد وجود دارد و آزمايش امروز [چهارشنبه] صبح(در ايران ) اين را اثبات ميكند. گيس نتوانست بگويد كه آيا آزمايش اخير ايران آنچه را كه برد موشك بالستيك ايران خوانده ميشود افزايش داده يا خير؟ اما يك مقام آمريكايي گفت كه ظاهرا اين آزمايش در واكنش به رزمايشهاي نظامياخير ساير كشورهاي منطقه صورت گرفته است. وزير دفاع آمريكا علاوه بر آن تاكيد كرد كه آمريكا و ايران به جنگ نزديك نشدهاند. گيتس در پاسخ به اين پرسش كه آيا با توجه به افزايش لفاظيها، دو كشور به درگيري نظامينزديكتر شدهاند، گفت: نه اينطور فكر نميكنم. او افزود: حقيقت اين است كه نشانههاي بسياري وجود دارد اما همه درك ميكنند كه هرگونه درگيري چه عواقبي به دنبال خواهد داشت. توني فراتو، سخنگوي كاخ سفيد در پاسخ به سوالي درباره تناقض بين اظهارات رايس و گيتس گفت كه به عقيده وي اظهارات گيتس درباره عدم احتمال درگيري بين دو كشور درست بوده است. فراتو گفت: گيتس درست گفت؛ هيچ افزايشي صورت نگرفته است. رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا هم در واكنش به آزمايش موشكي ايران در رزمايش پيامبر اعظم 3 گفت كه اين آزمايش نشان داد ايران به فناوري بسيار پيشرفته دست پيدا كرده است. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري اسوشيتدپرس، دريادار مايكل مولن در جمع خبرنگاران با اشاره به آزمايش موشكي اخير ايران گفت: مولن در ادامه با اشاره به توانمندي موشك شهاب 3 كه در رزمايش اخير مدل جديدي از آن آزمايش شد، گفت:
واكنش اوباما و مككين به آزمايش موشكي ايران
علاوه بر مسوولان كاخ سفيد، دو نامزد اصلي انتخابات رياستجمهوري آمريكا نيز به آزمايش موشكي ايران واكنش نشان دادهاند. سناتور باراك اوباما از حزب دموكرات، ايران را تهديد بزرگي خواند و سناتور جان مككين جمهوريخواه، خواهان ايجاد يك سپر دفاعي موثر براي مقابله با آنچه خواند، شد. جان مككين، نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياستجمهوري ماه نوامبر گفت: مككين مدعي شد كه اين آزمايشها، نشاندهنده خطري است كه از سوي ايران متوجه همسايگان آن، به ويژه اسرائيل است.
سناتور باراك اوباما، نامزد حزب دموكرات نيز با خواندن ايران، خواهان در پيش گرفتن ديپلماسي تهاجميدر برابر ايران و وضع تحريمهاي بيشتر شد. اوباما خواهان آن شده كه كانالهاي ارتباطي مستقيمي با ايران برقرار شود تا از تحريك جلوگيري شود. او افزود:
وزير دفاع انگليس هم تاكيد كرد كه جامعه بينالملل بايد به تعامل با ايران با تلفيقي از هويج و چماق ادامه دهد. دس براون روز پنجشنبه و همزمان با دومين روز از آزمايشات موشكي ايران گفت: آنچه ميدانم اين است كه به يافتن راهي براي تعامل اين افراد نياز داريم كه ايجاد توازن ميان هويج و چماق است. براون افزود: اين مسالهاي بسيار پيچيده و مسالهاي است كه جامعه بينالملل بايد درباره آن در كنار هم باقي بماند.
چين نيز در واكنش به آزمايش پرتاب موشك توسط ايران گفت كه همه كشورها بايد اقداماتي را اتخاذ كنند كه براي برقراري صلح و ثبات در خاورميانه سازنده باشد. ليو جيانچائو، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز پنجشنبه، گفت: ما نگران آنچه در منطقه در حال وقوع است هستيم. از آن جا كه وضعيت خاورميانه پيچيده و حساس است، ما اميدواريم همه طرفها اقداماتي را اتخاذ كنند كه براي تضمين صلح و ثبات در منطقه سازنده باشد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]