تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826556654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گرد و غبار خوزستان را جدي بگيريد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گرد و غبار خوزستان را جدي بگيريد


نگاه- فراگير شدن پديده گرد و غبار در استان خوزستان و گسترش اين پديده به ساير استان‌هاي غربي، جنوبي و حتي مركزي، نگراني‌ها را در مورد تهديد سلامت شهروندان افزايش داده است

سايت تابناك، در مقاله‌اي به قلم دكتر عليرضا زراسوندي، استاديار زمين شناسي اقتصادي دانشگاه شهيد چمران و دكتر بابك مختاري استاديار شيمي آلي دانشگاه شهيد چمران، با اشاره به اينكه از مهرماه 86 تا پايان سال، 31 مورد پديده گرد و غبار با ميانگين ماندگاري 46 ساعت در خوزستان روي داده بود، در حالي كه ابتداي سال تاكنون خوزستان شاهد 22 مورد بروز پديده گرد و غبار با ميانگين ماندگاري 60 ساعت بوده است، همچنين اعلام مدير مركز فوريت‌هاي پزشكي استان مبني بر اينكه تعداد مراجعين به بيمارستان‌ها به‌علت هواي آلوده در روزهاي 27 و 28 خرداد ماه 205 نفر بوده كه 2 نفر در تاريخ‌هاي فوق به‌علت مسموميت تنفسي جان خود را از دست داده‌اند، نسبت به بي‌توجهي به اين مسئله، ابراز نگراني شده است.

در اين مقاله آمده است: آنچه در اين مدت علاوه بر گرد وغبار، مردم خوزستان را آزار داده است عدم‌اطلاع رساني كارشناسي شده و علمي در اين زمينه است.

در اين ميان مسئولان استاني و كشوري جز توصيه مردم به استفاده از ماسك، اظهار نظر خاصي راجع به عوامل ايجاد‌كننده اين پديده، راه‌هاي مقابله با آن و روش‌هاي كاهش ميزان خطرات ناشي از اين آلودگي نكرده‌اند.

لذا تشكيل كارگروهي تخصصي زير نظر استانداري، ستاد حوادث غيرمترقبه، سازمان هواشناسي و سازمان محيط زيست استان براي اطلاع رساني در اين زمينه كاملا ضروري به‌نظر مي‌رسد.

در بخش ديگر اين مقاله با اشاره به شايعاتي كه در مورد اين آلودگي‌ها رواج دارد، از جمله احتمال وجود آلودگي‌هاي شيميايي، ميكروبي و راديواكتيوي، تاكيد شده است: متأسفانه نتايج بررسي‌هاي ما روي نمونه‌هاي زيادي از گرد و غبار موجود در شهر اهواز و خاك‌هاي نزديك مرز ايران و عراق اين امر را تأييد مي‌كند.

به‌عنوان مثال ميزان عناصري مانند اورانيوم، توريم، آرسنيك، سرب، روي، نيكل و كبالت در اين نمونه‌ها كمي بيشتر از ميزان طبيعي آن است.

نمونه‌هاي مورد آزمايش در 3بازه زماني و با ميزان حداكثر ديد مختلف كه رابطه مستقيم با اندازه ذرات و فاصله طي شده توسط آنها دارد؛ توسط دستگاه ICP-MS آناليز شده‌اند و با توجه به استفاده مكرر سلاح‌هاي ميكروبي، شيميايي توسط رژيم صدام و استفاده آمريكا از سلاح‌هاي حاوي اورانيوم ضعيف شده، وجود اين آلودگي‌ها تعجب زيادي بر نمي‌انگيزد.

نكته ديگري كه بايد به آن توجه داشت نوع خاك اين گرد و غبارهاست كه بيشتر از 2نوع رسي و سيلتي (كوارتزي) است. خاك رسي سبك‌تر بوده و گرد و غبار ناشي از آن مسافتي طولاني‌ طي مي‌نمايد.

گرد و غباري كه در مناطق دور از خوزستان ديده مي‌شود بيشتر از اين نوع است. با توجه به قابليت بالاي خاك رس در جذب مواد شيميايي آلي و معدني و همچنين دانه‌بندي ريز آن خطرات اين نوع خاك بسيار بيشتر از خاك سيلتي (كوارتزي) است كه دانه‌هاي درشت‌تر دارند و قابليت جذب سطحي آنها كمتر است.

محققان در ادامه اين مقاله آورده اند: از سوي ديگر در اين مطالعات وجود ميزان بالايي از باكتري‌ها و گرده گياهان نيز گزارش شده است.

هرچند ميزان آلودگي ميكروبي شيميايي و هسته‌اي در اين گرد و غبارها ناچيز است اما چون استان‌هايي كه در معرض اين آلودگي‌ها قرار دارند (خوزستان، فارس، بوشهر، لرستان و اصفهان) تامين‌كننده اصلي محصولات كشاورزي و باغي كشورند همين آلودگي ناچيز هم مي‌تواند با ورود به چرخه غذايي، خطرات بزرگي را براي سلامت كل مردم كشور خلق كند.

تاريخ درج: 21 تير 1387 ساعت 19:33 تاريخ تاييد: 21 تير 1387 ساعت 19:48 تاريخ به روز رساني: 21 تير 1387 ساعت 19:47
 جمعه 21 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن