واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: قائممقام توليت آستان قدس رضوي:جهان اسلام بايد نسبت به فراگيري علوم روز تلاش كند
گروه خبرنگاران افتخاري / سيد جعفر فاطمي نوش آبادي: جهان اسلام بايد نسبت به فراگيري علوم روز و فناوري پيشرفته تلاش كند و از آن در راه حفظ و نشر ارزشهاي فرهنگي و ديني بهرهمند شود.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرساني آستان قدس رضوي، پروفسور«فغان علياف»، رئيس آكادمي بينالمللي اكو انرژي باكو و پروفسور «صادقي»، رئيس آكادمي نخبگان ايرانيان، با قائم مقام توليت آستان قدس رضوي ديدار و گفتوگو كردند.
در اين ديدار پروفسور فغان علياف نيز در سخناني با اشاره به پيشرفتهاي علمي ـ پژوهشي جمهوري اسلامي ايران و آستان قدس رضوي گفت: قطعا عشق و ارادت به حضرت رضا(ع) است كه باعث كسب اين همه موفقيت شده است. وي با تمجيد از روحيه دينباوري جوانان ايراني گفت: آرزو دارم جمهوري اسلامي ايران مركز علمي دنيا باشد، زيرا جوانان ايراني كه آيندهسازان اين كشور هستند، با تمام وجود قوانين اسلام را پذيرفته و همزمان خود را وقف علم كردهاند.
استاد علوم نانوتكنولوژي دانشگاه اشتوتگارت آلمان تصريح كرد: علاقهمند هستم دانش خود را در اختيار جوانان مستعد ايراني قرار داده و در دانشگاههاي كشورمان پذيراي آنان باشم.
سيد «احمد علوي» قائممقام توليت آستان قدس رضوي با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي آستان قدس رضوي گفت: توسعة زيربنايي حرم مطهر به يك ميليون مترمربع زيربنا، ايجاد 15 مؤسسة بزرگ آموزشي، فرهنگي و پژوهشي، راهاندازي مجهزترين بيمارستان فوق تخصصي منطقه و ايجاد بيش از 60 مؤسسه توليدي، صنعتي، كشاورزي، عمراني و ساير فعاليتهاي خدماتي به بركت مديريت موفق اسلامي و درراستاي توسعه موقوفات صورت گرفته است.
وي افزود: حدود يك هزار وقفنامه در آستان قدس رضوي وجود دارد كه سابقه موقوفات منقول و غيرمنقول اين نهاد به قرن چهارم هجري (بيش از 1000 سال) ميرسد.
علوي افزود: متأسفانه در رژيم ستمشاهي تفكيك موقوفاتي وجود نداشت و ضمن تداخل امور موقوفاتي، درآمد موقوفات طبق نيات واقفان هزينه نميشد؛ اما با پيروزي انقلاب اسلامي، به دستور آيتالله واعظ طبسي توليت آستان قدس رضوي گروهي از اساتيد حوزه و دانشگاه تمامي موقوفات را بررسي و در 26 موضوع دستهبندي كردند و به هر كدام از موضوعات حساب بانكي جداگانهاي اختصاص داده شد و در واقع بودجه موقوفاتي شكل گرفت.
وي با استناد به فرمايشي از معصومين(ع) كه اگر دانش و تخصص با ارزشهاي الهي همراه نباشد، باعث گمراهي خواهد شد، تصريح كرد: جهان اسلام بايد نسبت به فراگيري علوم روز و فناوري پيشرفته تلاش كند و از آن در راه حفظ و نشر ارزشهاي فرهنگي و ديني بهرهمند شود.
علوي در ادامه اظهار كرد: آستان قدس رضوي با داشتن دو دانشگاه و مراكز علمي و تحقيقاتي گسترده آماده همكاري پژوهشي و مطالعاتي به عنوان يك نهاد فرهنگي توانمند با كشور جمهوري آذربايجان و نهادهاي علمي آن است.
قائممقام توليت آستان قدس رضوي همچنين آمادگي اين نهاد را براي آغاز همكاري در امور پزشكي – درماني، كشاورزي و دامپروري و همچنين ارائة خدمات مطلوب به زائران آذربايجاني در حرم مطهر رضوي اعلام كرد.
در اين ديدار پروفسور صادقي نيز در اين نشست پيشنهاد ايجاد دانشگاه مشترك آستان قدس رضوي و آذربايجان غربي را در باكو مطرح كرد و گفت: وجود يك مركز پژوهشي و دانشگاهي در كشور آذربايجان باعث نشر معارف رضوي خواهد شد و مردم آن كشور بيش از پيش با سنت حسنه وقف آشنا ميشوند.
وي علاقه شديد مردم و مسؤلان جمهوري آذربايجان به اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) و امام هشتم شيعيان حضرت رضا(ع) را فرصت مناسبي براي توسعه روابط فرهنگي آستان قدس رضوي و باكو اعلام كرد.
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]