تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830897294




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زورآزمايي اقليت؛ پيروزي اكثريت


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: زورآزمايي اقليت؛ پيروزي اكثريت


قانونگذاري- روز گذشته علاوه بر انتخاب اعضاي كميسيون ويژه بررسي طرح تحول ساختار اقتصادي كشور، نمايندگان عضو در 6 مجمع و شوراي نظارتي نيز انتخاب شدند.

7 انتخابات در آخرين روز از هفتمين هفته كاري مجلس نشان از زورآزمايي نمايندگان هر دو طيف اكثريت و اقليت بود كه البته همچون هميشه طيف اكثريت به‌دليل تعداد بيشتر نمايندگانش پيروز اين ميدان بود.

حضور پررنگ اقليت در اين انتخاباتها را مي‌توان با اشاره به كانديداتوري رئيس فراكسيون آنها – حسين هاشميان - در انتخابات كميته اجرا و پيگيري حمايت‌هاي لازم از انقلاب اسلامي مردم فلسطين و سخنگوي آنها – داريوش قنبري – در انتخاب نمايندگان عضو در شوراي نظارت بر صدا و سيما و... اثبات كرد.

البته نگاه آماري به مجموع اين انتخاباتها حكايت از آن دارد كه تنها 65 نفر از نمايندگان در ميان بيش از 230 نماينده حاضر در جلسه ديروز مايل به عضويت در اين مجامع و شوراها بودند كه از ميان آنها 26 نفر برگزيده شدند. 15 نفر عضو كميسيون ويژه و 11 نماينده ناظر. از اين 65 نماينده، 48نماينده اصولگرا، 11 نماينده اصلاح طلب و 4 نماينده مستقل وارد ميدان رقابت شدند.

از مستقلين هيچ كس راي لازم را كسب نكرد و از ميان اصلاح طلبان نيز تنها 3 نفر انتخاب شدند. آراي نازل نمايندگان مستقل نشان از ناشناخته بودن آنها ميان ديگر نمايندگان داشت و اصلاح طلبان نيز اگرچه قريب به يك چهارم از كانديداهاي خود را نتوانستند به مجامع و شوراهاي مذكور بفرستند اما حضوري متناسب با وزن خود داشتند.

تا جايي كه ميانگين آراء اقليت از طيف حاميان دولت بيشتر بود. چه آنكه محمدرضا تابش و جمشيد انصاري از اعضاي هيأت‌مديره فراكسيون اقليت به‌ترتيب با 138 و 174 راي در انتخاب اعضاي كميسيون ويژه از روح‌الله حسينيان و علي اصغر زارعي از نمايندگان رايحه خوش خدمت كه به‌ترتيب 123 و 149 راي كسب كرده بودند پيشي گرفته و نسبت 385 به 272 راي را به ثبت رساندند كه بيش از 100 راي اختلاف داشت.

145 راي ماخوذه محمدرضا باهنر و 119 راي احمد توكلي كه آنها را در رتبه‌هاي دهم و پانزدهم از مجموع 15 نماينده منتخب كميسيون ويژه قرار داد نيز نشان دهنده كاهش چشمگير آراء حاميان دولت در مجلس بود. در بررسي تفاوت اندك ميان سقف آراء اقليت و اكثريت در مجلس هشتم نيز جا دارد به اختلاف تنها 7 راي ميان رئيس سابق فراكسيون اقليت با رئيس سابق فراكسيون اكثريت اشاره كنيم. (تابش با 138 راي 7 راي كمتر از باهنر داشت).

نكته ديگر در جريان‌شناسي انتخابات ديروز كاهش آراي اصولگرايان سنتي به نسبت هم‌جناحي‌هاي جديدشان بود. چه آنكه اسدالله بادامچيان رئيس دفتر سياسي حزب موتلفه اسلامي تنها 78 راي در انتخاب اعضاي كميسيون ويژه كسب كرد كه به‌مراتب كمتر از آراء حسينيان، زارعي، دلخوش و... بود.

در اين ميان غلامرضا مصباحي مقدم عضو جامعه روحانيت مبارز كه راي اول اين كميسيون بود يك استثنا به شمار مي‌رود. از ميان مغلوبين انتخابات ديروز مي‌توان از كريم عابدي و محمدرضا خباز نمايندگان طبس و كاشمر ياد كرد كه به‌ترتيب در سه و دو انتخابات كانديدا شده بودند اما نتوانستند راي لازم را كسب كنند.

چه آنكه عابدي نامزد عضويت در انتخابات‌هاي «هيات نظارت بر مسافرتهاي خارجي»، «شوراي نظارت بر صدا و سيما» و «كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين» شده بود. خباز نيز كانديداي انتخابات كميسيون ويژه و شوراي‌عالي اداري بود.

يكي از نكات انتخابات ديروز تفاوت فاحش آراء نفر اول با نفر دوم در آنها بود. چه آنكه محمد ابراهيم نكونام نماينده گلپايگان با 102 راي به عضويت در هيات نظارت بر مسافرت‌هاي خارجي درآمد اما محمد حسين مقيمي نماينده خمين با 54 راي نفر دوم اين هيات شد.

همچنين نسبت آراء ناصر سوداني نماينده اهواز به محمدرضا ميرتاج الديني نماينده تبريز در انتخاب اعضاي كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين، 126 به 75 بود. شايد به‌دليل همين تفاوت آراء بود كه علي لاريجاني رئيس مجلس هشتم از قرائت آراء كساني كه نصاب لازم را كسب نكرده بودند، خوداري كرد تا آراي محدود و انگشت‌شمار ديگر نمايندگان كانديدا كه غالبا از اعضاي فراكسيون اكثريت بودند نمايان نشود.

گفتني است ميرتاج الديني و باهنر تنها اعضاي هيات رئيسه مجلس بودند كه در انتخابات ديروز شركت كردند كه اولي به عضويت در كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين در آمد و دومي رهسپار كميسيون ويژه بررسي طرح تحول ساختار اقتصادي كشور شد.

در جلسه روز گذشته مجلس علاوه بر انتخابات‌هاي اعضاي هيات نظارت بر مسافرتهاي خارجي (كه نكونام و مقيمي عضو آن شدند)، شوراي نظارت بر صدا و سيما (كه بيژن نوباوه و علي مطهري فريماني به عضويت آن در آمدند)، هيات نظارت بر مطبوعات (با انتخاب حسن كامران)، كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين (با انتخاب سوداني و مير تاج‌الديني)، شوراي‌عالي اداري (با انتخاب محمد حسين فرهنگي و اميرحسين قاضي زاده) و هيات عالي گزينش (با انتخاب علي كريمي و مراد علي منصوري رضي)؛ 4 انتخابات ديگر نيز برگزار شد كه نتايج آراء آنان قرائت نگرديد.

اين انتخابات‌ها مربوط به شوراي‌عالي نظام پزشكي، ستاد هزينه‌كرد اعتبارهاي تخصيص داده شده به افغانستان، شوراي‌عالي رفاه و تامين اجتماعي و شوراي‌عالي آب بود. درصورت اعلام نتايج نهايي اين انتخابات‌ها تازه تكليف يك سوم از تعيين عضويت نمايندگان مجلس در مجامع و شوراها مشخص خواهد شد

چرا كه مجلس شوراي اسلامي در 30 شورا و مجمع عضو ناظر دارد. اين مجامع مستند به برخي قوانين عادي، قانون اساسي، قانون مديريت خدمات كشوري و قوانين بودجه پنج ساله تشكيل مي‌شوند كه گوشه‌اي از فعاليت‌هاي نظارتي خانه ملت را شامل مي‌شوند.

تاريخ درج: 20 تير 1387 ساعت 13:06 تاريخ تاييد: 20 تير 1387 ساعت 13:38 تاريخ به روز رساني: 20 تير 1387 ساعت 13:28
 پنجشنبه 20 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن