واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: يك صندلي و يك صف كانديدا
دولت- شمارش معكوس براي نهمين تغيير هيات وزيران كابينه نهم، صبح روز گذشته به پايان رسيد تا محمدرحمتي وزير راه و ترابري دولت نيز در جلسهاي با همكاران خود در اين وزارتخانه خداحافظي كرده و ساختمان بزرگ بلوار آفريقا را براي هميشه ترك كند.
رحمتي تنها وزير مشترك ميان دولتهاي خاتمي و احمدينژاد بود كه در يك پست سازماني به فعاليت مشغول بود. محمد سعيديكيا و طهماسب مظاهري نيز تجربه وزارت در دولت خاتمي را دارا هستند اما آنها اكنون در دولت نهم در سمتهايي ديگر به كار گرفته شدهاند.
اگرچه از همان ماههاي ابتدايي فعاليت دولت نهم همواره زمزمههاي تغيير در وزارتخانه راه و ترابري به گوش ميرسيد اما اين اتفاق رخ نداد تا رحمتي بهدليل پايان دوران خدمت خود و فرا رسيدن موعد بازنشستگي، كرسي وزارت را ترك كند.
در آغازين روزهاي سال جاري كه برخي رسانهها از تغييرات عمده در هيات وزيران خبر داده و رئيس دولت نهم نيز آن را تاييد كرد، رحمتي بار ديگر بهعنوان يكي از كانديداهاي «تغييرات قريبالوقوع» لقب گرفت.
اين در حالي بود كه برخي نزديكان اين دانش آموخته دانشگاه شريف از دلخوري آقاي وزير از انتشار اخبار گاه و بيگاه تغيير احتمالي خود از سايتها و رسانههاي نزديك به دولت خبر ميدادند.
برخي معتقد بودند كه پخش چنين اخباري سبب بيثباتي مديريت كلان يك وزارتخانه و تضعيف جايگاه وزير ميشود؛ وزيري كه باتوجه به مشكلات و موانع پرشمار حمل و نقل جادهاي، هوايي و ريلي كشور و آمار بالاي تصادفات ميبايست از حمايت همه جانبه رئيس دولت و ساير دستگاههاي ذيربط براي اصلاح نقاط حادثهخيز برخوردار باشد.
خداحافظي نهمين وزير
داستان تغييرات كابينه اما اكنون ديگر موضوع تازهاي نيست، كنار گذاشتن وزرا و معاونان رئيسجمهور در طول سه سال گذشته به حدي بوده كه برخي به دولت نهم، لقب «پررفت و آمدترين كابينه بعد از انقلاب» دادهاند.
پيش از وي وزراي تعاون، رفاه، دادگستري، نفت، صنايع، آموزش و پرورش، اقتصاد و كشور و تعداد زيادي از معاونان و مديران ارشد دولتي از سمتهاي خود بركنار شده بودند. اينچنين است كه در صورت تغيير يك وزير ديگر و رسيدن تغييرات وزرا به عدد 10 - براساس قانون اساسي و تأكيد شوراي نگهبان - دولت نهم نيازمند رأي اعتماد مجدد از مجلس است چرا كه نيمي از وزرا عوض شدهاند.
محمد رحمتي در ماههاي پاياني دولت خاتمي و پس از استيضاح احمد خرم توسط مجلس هفتم، راي اعتماد نمايندگان اصولگراي اين مجلس را گرفته و به عنوان وزير راه و ترابري فعاليت خود را آغاز كرد. پس از روي كارآمدن دولت نهم نيز بهرغم تغيير نگرشي ايجاد شده در سطح مديريت كلان كشور رحمتي در سمت خود ابقا شد.
در همان زمان نيز بسياري بر اين باور بودند كه نزديكان احمدينژاد از شانس بيشتري براي تصدي وزارت راه برخوردار هستند؛ چهرههايي مانند محمد عليآبادي يا حمزه شكيب جديترين گزينهها براي اين سمت به شمار ميرفتند. اما در حال حاضر برخي اخبار حكايت از آن دارد كه رئيس دولت نهم در آخرين سال فعاليت خود قصد دارد به «گزينههاي» ديگري براي جايگزيني رحمتي بينديشد.
سياسيكاري نشود
ولي آذروش، مخبر كميسيون عمران مجالس ششم و هفتم اما قبل از پاسخ به اين سوال، توضيحاتي را درباره دلايل اهميت مديريت اين وزارتخانه ارائه ميكند: «حمل و نقل و بخشهاي مرتبط با راهوترابري نيازمند مديريت، انسجام و تسريع در كارهاست. راه برونرفت از شرايط نابهنجار اقتصادي، توجه به شريانهاي اصلي حمل و نقل، توسعه ناوگان جادهاي، هوايي و ريلي و تعيين خطمشيها و اولويتهاي اجرايي كلان است.
فردي كه در راس چنين وزارتخانه گستردهاي قرار ميگيرد حتما بايد داراي سوابق اجرايي در بخش حمل و نقل بوده و به عنوان فردي صاحبنظر و آشنا به امورات و ضوابط در مجموعه راه و ترابري شناخته شود.»
آذروش در گفتوگو با همشهري عصر در خصوص احتمال صورت گرفتن يك انتصاب «سياسي» در راس وزارتخانه راه و ترابري نيز تذكراتي را ارائه داد: «متاسفانه يكي از مشكلات كشور در 3سال اخير، گزينشي كردن افراد سياسي نزديك به دولت براي مشاغل تخصصي است.»آذروش از اعلام تركيب كرسي وزارت به دليل بازنشستگي رحمتي هم انتقاد كرد؛
«به نظر ميرسد اين مسئله بيشتر بهانه باشد تا واقعيت. فكر ميكنم آقاي رحتمي باز نشانده شدند تا بازنشسته. من هم عملكردهاي وزارتخانه در سالهاي اخير را تاييد نميكنم اما معتقدم وزراي اين وزارتخانه در سالهاي اخير قويتر از گزينههايي هستند كه اكنون در رسانهها به عنوان كانديداهاي احتمالي معرفي شدهاند.»
تاريخ درج: 20 تير 1387 ساعت 13:13 تاريخ تاييد: 20 تير 1387 ساعت 13:45 تاريخ به روز رساني: 20 تير 1387 ساعت 13:38
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]