واضح آرشیو وب فارسی:مهر: هنر ايرانيان جهان را تسخير مي كند
همدان - خبرگزاري مهر: همدان كه از طليعه تمدن بشر تاكنون خاستگاه و مهد فرهنگ، مدنيت و علم بوده است آثار ارزشمندي از ادوار مختلف تاريخ در دل خود جاي داده است.
به گزارش خبرنگار مهر در همدان، بي شك توجه بيشتر به اين آثارهويت و جايگاه تاريخي ايران را بيش از پيش آشكار مي كند.
صنايع دستي غني هر كشوري نشان از تمدن و تاريخ ديرينه آن كشور دارد چنانچه در ايران اسلامي از ديرباز شاهد هنرنمايي ايرانيان درعرصه هاي مختلف بوده ايم و آثار به جاي مانده از هنر ايرانيان در ساخت و سازها و معماري اسلامي گواه بر آن است كه "هنر نزد ايرانيان است و بس".
همدان با سابقه بيش از سه هزار سال سند زنده اي است براي نمايش هنرهاي دستي بشر به گونه اي كه قطعه هاي سفال دست ساز در تپه هاي متروك باستاني اين ديارحرف هزاران ساله خود را با لبان بسته مي زنند.
صنعت سفال و سراميك لالجين با بيش از 750 سال سابقه توليد و صادرات به بيش از 44 كشور دنيا توانسته است براي بيش از پنج هزار نفر شغل ايجاد كند.
سفال و سراميك زيباي لالجين به گونه اي تزئين مي شود كه ساختار منحصر به فرد آن گردشگران داخلي و خارجي را به خود جلب كده و قابليت مردمان اين ديار را به دنيا مي شناساند.
شايد بتوان گفت در ميان شهرهاي چشم نواز كشور، شهري بدين زيبايي كه از ابتداي ورود تا انتهاي خروج، راست و چپ آن به شكل طبيعي باهنردستان تزئين شده باشد وجود ندارد.
در حال حاضر نزديك به 98 رشته از 256 رشته صنايع دستي در استان همدان فعال است كه بالغ بر 200 هزار نفر در آنها فعاليت دارند. خوشبختانه طي ساليان اخير اين صنعت پر ارزش از حاشيه به متن آورده شده و در نتيجه اعتبارات آن نيز سال به سال افزايش يافته است به صورتي كه در كارگروه صادرات غير نفتي نيز آنچه بيش از پيش مدنظر مسئولان امر قرار مي گيرد توجه صادرات صنايع دستي است.
به نظر مي رسد براي شناساندن هر چه بهتر هنر دستي مردم همدان از خلق سفال و سراميك گرفته تا خلق قالي هاي نقش نما بايد فكري به حال بازاريابي خارجي در بازارهاي بين المللي نمود تا جهان به تسخير هنر دستان ايرانيان درآيد.
و در اين ميان اين امر مستلزم توجه مسئولان و حمايت آنان از قشر زحمت كش در حوزه كاري صنايع دستي است.
بايد بدانيم تا وقتي توليدات اين صنعت در كارگاه هاي توليدي زير گرد و غبار پنهان بماند نخواهيم توانست از اين صنعت به عنوان كليدي براي توسعه بهره بگيريم لذا لازم است با برگزاري نمايشگاه هايي در خور اين صنعتگران، باعث رشد صادرات محصولات فرهنگي شده و رونق اقتصادي را از اين راه باعث شويم.
با توجه به اينكه دنيا تشنه هنر ايرانيان است به نظر مي رسد مسئولان امر بايد جايي براي نمايش قدرت والاي نياكان ايران زمين نداشته باشند.
در اين راستا پنجمين جشنواره و نمايشگاه سراسري هنرهاي سنتي و صنايع دستي از 17 تيرماه به مدت شش روز در همدان گشايش يافته است و بيش از 210 واحد فعال و مرتبط از سراسر كشور توليدات خود را به نمايش گذاشته اند كه مي تواند بخشي از اين هدف را محقق كند.
بديهي است برپايي اينگونه نمايشگاه ها فرصتي هر چند اندك براي بروز استعدادها و ظرفيتهاي ايرانيان در زمينه صنايع دستي است كه جا دارد استمرار يابد.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]