واضح آرشیو وب فارسی:الف: كاهش 45 درصدي حجم آب سدهاي كشور
كارگاه آموزشي مديريت بحران خشكسالي در تالار آب شركت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد.
به گزارش ايسنا، مشاور وزير نيرو و مديرعامل شركت مديريت منابع آب ايران، وضعيت منابع آب ايران در سالهاي اخير را نامناسب دانست و با اشاره به كاهش منابع آب كشور در سال جاري گفت: حجم آب موجود در مخازن سدهاي كشور تا نيمه تيرماه سال جاري حدود 5/12 ميليارد متر مكعب برآورد شده است كه در مقايسه با سال گذشته 45 درصد كاهش داشته است.
ستار محمودي با اشاره به كم آبي سال جاري كشور، خشكسالي را عارضه اي طبيعي دانست و ادامه داد: اتخاذ مديريت ريسك به جاي مديريت بحران يك ضرورت است.
وي در ادامه موقعيت جغرافيايي استان قم را نيز در مقايسه با ساير نقاط كشور كم آب عنوان كرد و گفت: براي مقابله با كم آبي بايد رفتارهاي مصرفي آب در بخشهاي مختلف اصلاح شود.
مديرعامل شركت مديريت منابع آب ايران، ايجاد ساختار، اطلاع رساني، هماهنگي با دستگاههاي زيرمجموعه وزارت نيرو، تهيه بيلان و حسابداري آب در مناطق، كنترل بر منابع آب سدها، اولويت بندي مصارف، اجراي طرحهاي ضربتي، بهرهبرداري اضطراري از بخشي از طرح ها، مستندسازي و ارايه طرح تحليل و تهيه شيوه نامه كاهش اثرات خشكسالي بر منابع زير زميني را از جمله اقدامات مورد نظر در راستاي مديريت خشكسالي عنوان كرد.
در ادامه رضوي ـ مديرعامل شركت سهامي آب منطقه قم ـ نيز طي سخنان مشكل كم آبي سال جاري را مورد تاكيد قرار داد و با اشاره به كاهش بي سابقه حجم ذخيره آب سد 15 خرداد خاطرنشان كرد: صرفه جويي تنها راه مقابله با بحران كم آبي در سال جاري است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، دكتر ناظمي اردكاني با اشاره به كم آبي سال جاري گفت: خشكسالي نيز همانند ديگر حوادث غيرمترقبه قابل شناخت است كه با تدبير لازم مي توان با آن مقابله كرد.
وي عوارض خشكسالي در بخشهاي كشاورزي، توليد برق، آب شرب و مسايل اجتماعي و بين المللي را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: توجه به زيرساختها، آموزش، صرفه جويي در مصرف آب و برق و افزايش آستانه تحمل مردم از جمله راهكارهاي كاهش عوارض ناشي از خشكسالي به شمار مي رود.
استاندار قم در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده توسط دولت و دستگاههاي زيربط براي مقابله با خشكسالي خاطرنشان كرد: به همين منظور دولت با ارائه طرحي به مجلس كه در ابتداي سال جاري به تصويب رسيد4500 ميليارد تومان براي جبران خسارات ناشي از سرمازدگي سال گذشته و خشكسالي و تامين زيرساختهاي مناسب براي مقابله با عوارض ناشي از استمرار خشكسالي در بخشهاي مختلف اختصاص داد.
وي در ادامه تسريع در انتقال آب از سرشاخههاي دز به قم، انتقال پساب تهران به قم، مديريت برداشت آبهاي زيرزميني، باروري ابرها در استان قم، آبياري تحت فشار، كشتهاي گلخانهاي و همكاري سيستم بانكي را از جمله اقدامات مورد نظر براي كاهش عوارض ناشي از خشكسالي در استان قم بر شمرد.
ناظمي اردكاني همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر صرفه جويي در مصرف آب در بخشهاي مختلف، كم آبي را تنها مشكل شركت آب و فاضلاب ندانست گفت: گذر از مشكلات و عوارض ناشي از خشكسالي و كم آبي سالي جاري، بدون همكاري و همياري آحاد مردم و همه نهاد ها و تشكل ها امكان پذير نيست.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]