واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: جامعه - درخواست انجمن صنفي از نمايندگان مجلس
جامعه - درخواست انجمن صنفي از نمايندگان مجلس
انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران در نامهاي خطاب به نمايندگان مجلس خواستار دفاع آنان از حقوق روزنامهنگاران و انجمن صنفيشان شد.
متن كامل اين نامه كه با امضاي علي مزروعي رئيس اين انجمن روز گذشته در اختيار آنان گذاشته شد، عبارت است از:
نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي
جنابعالي بر پايه اصل شصت و هفتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در برابر قرآن مجيد، به خداي قادر متعال سوگند ياد كردهايد كه با تكيه بر شرف انسانيتان متعهد پاسداري از حريم اسلام و نگاهبان دستاوردهاي انقلاب اسلامي ملت ايران و مباني جمهوري اسلامي باشيد،... از قانون اساسي دفاع كنيد و در گفتهها و نوشتهها و اظهار نظرها، استقلال كشور و آزادي مردم و تامين مصالح آنها را مدنظر داشته باشيد. از اين رو ما از شما درخواست داريم به شكواييه زير توجه نموده و برپايه سوگندي كه خوردهايد به وظيفه قانوني و نظارتيتان در دفاع از حقوق روزنامهنگاران و انجمن صنفي شان عمل نماييد.
بر پايه اصل بيست و ششم قانون اساسي: «احزاب، جمعيت ها، انجمنهاي سياسي و صنفي و انجمنهاي اسلامي يا اقليتهاي ديني شناخته شده آزادند، مشروط به اينكه اصول استقلال، آزادي، وحدت ملي، موازين اسلامي و اساس جمهوري اسلامي را نقض نكنند، هيچ كس را نميتوان از شركت در آنها منع يا به شركت در يكي از آنها مجبور ساخت». دقيقا برپايه اين اصل و مقررات كشوري «انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران» در مهرماه سال 76 تاسيس و در وزارت كار به ثبت رسيد و در طول يازده سال عمر خود كوچكترين تخطياي از مفاد اين اصل نداشته است به گونهاي كه در طي زمان با ارائه خدمات صنفي و جلب اعتماد اعضاي صنف به طور داوطلبانه تعداد اعضاي ثبت نام شده در اين نهاد بالغ بر 4000 نفر شده است. انجمن به عنوان يك نهاد واسط همواره تلاش كرده است نهايت تعامل و همكاري را با دو وزارتخانه مرتبط با فعاليتهاي كارگري و روزنامهنگاري يعني وزارت كار و امور اجتماعي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داشته باشد اما متاسفانه از بدو روي كار آمدن دولت نهم مسوولان مربوطه كاملا دست رد بر تلاشهاي مانهادند و به صورتهاي مختلف در جهت تضعيف انجمن كوشيدند. در اين مدت به رغم بودجهاي كه براي كمك به نهادهاي صنفي تصويب شده است از پرداخت يارانههاي قانوني، مطلقا استنكاف كرده و انجمن را به تمامي از اين حق قانوني محروم كردند. به علاوه از هرگونه مانعتراشي و بهانهگيري براي ممانعت از فعاليتهاي صنفي ما كوتاهي نكردند. نهايت اينكه اخيرا مسوول اداره كل سازمانهاي كارگري و كافرمايي وزارت كار و امور اجتماعي با ارسال نامهاي انجمن را «واجد شرايط انحلال» اعلام كرده است تا بدين وسيله مقدمات انحلال يك نهاد صنفي فعال كارگري با 4000 عضو را فراهم آورد. هرچند كه محتواي اين نامه به لحاظ حقوقي فاقد وجاهت قانوني است و بر پايه اصل بيست و ششم و قانون كار و آييننامههاي مربوطه اين حق اعضاي صنف است كه در مورد تشكيل، ادامه كار يا انحلال نهاد صنفيشان تصميم بگيرند زيرا يك انجمن ثبت شده در حال فعاليت را جز با حكم مرجع قضايي صالح نميتوان منحل اعلام كرد، اما آنچه توجه نمايندگان ملت و جنابعالي را ميطلبد اين است كه چرا وزارتخانهاي كه بايد مجري قانون و مويد و پشتيبان كننده از فعاليتهاي صنفي باشد با سوءاستفاده از موقعيت سازماني در سر راه فعاليت يك نهاد صنفي سنگ مينهد و در پي انحلال آن بر ميآيد؟ اوج رفتار خلاف قانون وزارت كار آنجاست كه بر طبق مقررات موجود، هر صنف ميتواند فقط يك انجمن صنفي داشته باشد و «انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران» نيز قانونا به فعاليت مشغول است اما مسوولان اين وزارتخانه همزمان آمادگي خود را براي تاسيس يك انجمن جديد اعلام ميدارند؟ آيا اين نوع موضعگيري جانبدارانه توسط يك وزارتخانه با موازين قانوني و حقوق شهروندي و به ويژه اصل بيست و ششم قانون اساسي هيچ گونه تناسبي دارد؟
روزنامهنگاران چشمان تيزبين جامعه و ديدهبانان عرصه عمومياند و طبعا «انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران»، كه تنها تشكل صنفي روزنامهنگاران ايران و بزرگترين تشكل روزنامهنگاري تاريخ مطبوعات ايران است، به پشتوانه و حمايت روزنامهنگاران شريف ايران، در طول بيش از يك دهه فعاليت خود تلاش فراوان براي پيشبرد حقوق صنفي اين قشر زحمتكش به عمل آورده است. حال فارغ از مباحث حقوقي و بهانهگيريهاي بلاوجه مسوول اداره كل سازمانهاي كارگري و كارفرمايي در مورد برگزاري مجمع عمومي نوبت سوم و انتخابات هيات مديره و بازرسان و به رغم درخواستهاي مكرر ما از همين مسوول براي برگزاري مجدد مجمع عمومي و تجديد انتخابات هيات مديره و بازرسان، خواست ما اين است كه اگر مسوولان مربوط به هر دليلي موافق ادامه كار انجمن نيستند اجازه بدهند كه با برگزاري مجمع عمومي از اعضا در اين باره از اعضا پرسش شود و هرگونه راي و نظري كه اعضا ابراز داشتند مبناي تصميمگيري براي آينده انجمن گردد.
هيات مديره «انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران» از جنابعالي انتظار دارد بر پايه سوگندي كه ياد كردهايد عمل نموده و در دفاع از حقوق يك نهاد صنفي به عنوان يكي از مهمترين اركان حقوق اساسي ملت اقدامات مقتضي را مبذول داريد. ما آمادگي خود را جهت هرگونه تعامل و همكاري با جنابعالي و مسوولان مربوطه جهت پيگيري موضوع اعلام ميداريم و از آنجا كه راي و نظر اعضا را در مجمع عمومي فصلالخطاب در مورد ادامه كار يا انحلال انجمن ميدانيم، از شما ميخواهيم كه به عنوان ناظر (يا هر فردي كه مناسب ميدانيد) در برگزاري مجمع عمومي انجمن در تاريخ 17/5/87 (روز خبرنگار) ما را همراهي نماييد تا دريابيد كه جريان كار و فعاليت و حيات انجمن جز با راي و نظر اعضا نبوده و نيست.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]