واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي/ 17رئيس بقاع متبركه اوقاف خراسان رضوي:سهولت صدور رواديد گردشگري مذهبي را رونق ميبخشد
گروه اجتماعي: برخورداري از بقاع و اماكن متبركه در توسعه گردشگري مذهبي ايران بسيار تاثيرگذار است و بهرهمندي از اين ظرفيت ميتواند به حضور گردشگران خارجي بهويژه از كشورهاي عربي بيانجامد ولي بخشي از اين امكان به دليل نبود سهولت در صدور رواديد از بين ميرود.
«محمد مؤمني» رئيس بقاع متبركه و امور ديني ادارهكل اوقاف و امور خيريه استان خراسان رضوي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اعلام اين مطلب گفت: در بحث گردشگري مذهبي بايد اول به اين نتيجه برسيم كه توقع ما از اين نوع توريسم و توسعه آن چيست؟ زيرا پاسخ به اين سؤال كمك زيادي به نحوه عملكرد و شناخت نقاط قوت و ضعف ما در اين حوزه خواهد كرد.
وي افزود: برخورداري از بقاع و اماكن متبركه ظرفيت مطلوبي را براي توسعه گردشگري مذهبي براي ما به همراه داشته كه بهرهمندي از اين ظرفيت ميتواند كمك شاياني به حضور گردشگران خارجي بهويژه از كشورهاي عربي كند كه بخشي از اين امكان به دليل نبود سهولت در صدور رواديد از بين ميرود.
در اين بخش از گفتوگو خبرنگار ايكنا خطاب به مؤمني جوياي اقدامات اين ادارهكل در جذب گردشگر شد كه وي در پاسخ تصريح كرد: در حال حاضر امكانات لازم براي جذب گردشگر را نداريم زيرا صنعت توريسم فراتر از تصورات امروزي درباره آن است كه مثلاً گروهي سوار اتوبوس شوند و به بازديد از نقاط مختلف بپردازند.
اين مقام مسئول درباره نقطه مطلوب گردشگري به خبرنگار ايكنا گفت: توسعه گردشگري در همه حوزهها نيازمند امكانات و خدمات اسكان مسافران است زيرا در حال حاضر برخورداري از شرايط مطلوب محيطي از اولويتهاي گردشگري است كه بيتوجهي به آن تمام اقدامات را نيز بينتيجه ميگذارد.
مؤمني در ادامه اين گفتوگو به ارائه مثالي پرداخت و اظهار كرد: به عنوان مثال ما در «ميامي» از توابع استان سمنان در انديشه توسعه اماكن مذهبي و امكانات مربوط به آن هستيم اما مسئله اينجاست كه ما در اين منطقه با كمبود جا مواجهيم.
وي سرمايهگذاري مادي را يكي از مهمترين مشكلات كنوني توسعه گردشگري دانست و گفت: هزينهاي كه صرف ساماندهي بقاع و اماكن متبركه ميشود بيشتر از نذر و نذورات و حتي هزينه جاري است كه خلأ موجود در اين بخش دامنه مشكلات در توسعه گردشگري مذهبي را افزايش داده است.
رئيس بقاع متبركه و امور ديني ادارهكل اوقاف و امور خيريه استان خراسان رضوي درباره برنامههاي تدوينشده براي توسعه گردشگري مذهبي افزود: اين مهم با تخيلات و تصورات فردي كه تنها در ذهن محقق ميشود و در عمل به جز زحمت نتيجه ديگري ندارد، قابل دستيابي نيست.
به اعتقاد مؤمني تنها بايدها در اين زمينه نتيجه نميدهد و توسعه اين حوزه وابسته به ارائه تسهيلات است چراكه برخورداري از اين امكانات در كنار نذورات مردمي علاوه بر ارتقاي معنويت در جامعه، باعث رشد گردشگري نيز ميشود.
در اين بخش از گفتوگو خبرنگار ايكنا درباره تعامل سازمان اوقاف و امور خيريه و ميراث فرهنگي در ساماندهي بقاع متبركه، نظر اين مقام مسئول را جويا شد كه وي در پاسخ تصريح كرد: در حال حاضر كه اين دو نهاد با هم تعامل ندارند و اقدامات هر كدام از اين دو سازمان طبق سياستهاي خودشان است.
مؤمني در پايان اين گفتوگو، سياستگذاري هدفمند و جهتدهي سرمايهها به اين سو را يكي از راهكارهاي مؤثر در توسعه گردشگري مذهبي عنوان و اظهار كرد: مناطق زيارتي كشور ما ميتواند نقش مؤثري در جذب توريستهاي خارجي داشته باشند زيرا بسياري از شيعيان كشورهاي ديگر مايل به زيارت اين اماكن هستند اما مشكل اينجاست كه امكانات ما در سطح انتظار اين افراد نيست و نميتواند نظر آنان را براي سكونت در اين اماكن جلب كند.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]