واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: تاكيد روزنامه دولت بر ضرورت غبار روبي سياسي از مركز پژوهشهاي مجلسانتخاب رييس مركز پژوهشها، شايد بعد از تعطيلات
مرجان توحيدي- بيش از يك ماه و نيم از پايان مهلت رياست احمد توكلي بر مركز پژوهشهاي مجلس ميگذرد و اعضاي هياترييسه به دلايلي كه نميخواهند صراحتا درباره آن با رسانهها سخن بگويند، هنوز نتوانستهاند از ميان كانديداهاي متعدد براي احراز اين پست يك گزينه را در جلسات خود انتخاب كنند و ظاهرا اين روند همچنان ادامه خواهد داشت.
به طوري كه ميرتاجالديني از اعضاي هياترييسه ميگويد كه دليل تعويق انتخاب رييس مركز پژوهشها را بايد از علي لاريجاني، رييس مجلس پرسيد و از سويي حميدرضا حاجيبابايي، ديگر عضو هياترييسه معتقد است كه براي هر فردي كه كانديدا باشد، «يك اراده قوي» براي انتخاب او و «يك اراده قوي» نيز براي انتخاب نشدن وي وجود دارد. اين صحبتهاي دوپهلو درباره علت تاخير انتخاب رييس مركز پژوهشها در حالي مطرح ميشود كه به گفته ميرتاجالديني با وجود به اتمام رسيدن دوره رياست توكلي بر مركز پژوهشها وي با حكم علي لاريجاني و تا انتخاب يك گزينه براي احراز اين پست همچنان در پست خود به فعاليتش ادامه ميدهد. سيويكم خرداد ماه سال جاري دوره قانوني رياست احمد توكلي به مركز پژوهشها پايان يافت و پس از آن هياترييسه مجلس موظف بود تا از ميان داوطلبان براي احراز اين پست كه برنامههاي خود را نيز به هياترييس ارائه كردهاند، يك گزينه را انتخاب كنند. در اين ميان به غير از احمد توكلي كه مجددا داوطلب پذيرش اين مسووليت شده بود، گزينههاي ديگري هم اين بار بر خلاف روند معمول، از بيرون مجلس در ليست داوطلباني كه اعضاي هياترييسه نام آنها را در جمع خبرنگاران اعلام ميكردند، ديده ميشد كه از ميان آنها ميتوان به مصطفي پورمحمدي و نهاونديان اشاره كرد كه با رفتن پورمحمدي به سازمان بازرسي كل كشور تنها گزينه غير داخلي محمد نهاونديان، رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران است كه به گفته حاجيبابايي و ميرتاجالديني هنوز وي برنامههاي خود را به هياترييسه ارائه نكرده و در اين باره با اعضا صحبت نكرده است. به گفته ميرتاجالديني، نام وي بيشتر در بيرون از هياترييسه مطرح است و هنوز بين اعضا بحث وي مطرح نشده است. در اين ميان اگرچه اعضاي هياترييسه علت تاخير انتخاب رييس مركز پژوهشها را تعدد كانديدا، شنيدن و بررسي برنامههاي كانديدا ميدانند، اما ظاهرا ارادهاي سياسي قصد دارد با عدم انتخاب يك گزينه محتمل براي رياست مركز پژوهشها، روند انتخاب رياست اين مركز را براي هياترييسه طولاني كند. يك مقام آگاه روز گذشته در حالي اين خبر را به دنياي اقتصاد گفت و از وجود ارادهاي سياسي براي انتخاب نشدن احمد توكلي بر مركز پژوهشها سخن گفت كه روز گذشته روزنامه ايران در يادداشتي با عنوان «بازوي پژوهشي در انتظار غبارروبي سياسي» به روند انتخاب رياست مركز پژوهشها و تعويق آن از سوي هياترييسه پرداخته و ادعا كرده است كه «زمزمههايي از فشار سياسي براي تداوم رياست احمد توكلي بر كرسي رياست شنيده ميشود.» اين روزنامه در ادامه مدعي شده است كه «يك محفل خاص كه در انتخاب هياترييسه موفق به پيشبرد گزينه خود نشدند، اينك به دنبال حفظ يك كرسي رياست آن هم بر بازوي پژوهشي مجلس است.» اختلاف دولت و احمد توكلي اين روزها بر فعالان سياسي و رسانهاي البته در بعضي از موارد بر كسي پوشيده نيست. به ويژه آنكه برخي از گزارشهاي مركز پژوهشهاي مجلس برخي از رفتارهاي اقتصادي دولت را مورد انتقاد قرار داده است؛ به طوري كه همين گزارشها در يادداشت روزنامه ايران نيز مورد اشاره قرار گرفته و در بخشي از آن آمده است: سوابق و مواضع مركز پژوهشهاي مجلس در سالهاي 87-84 نشان ميدهد كه مديران اين مركز در برخي موارد رويكرد سياسي را بر رويكرد پژوهشي ترجيح داده و تجلي مواضع سياسي اين مركز را ميتوان در اعلام غيرواقعي نرخ تورم در سال 85 و استفاده از آن به عنوان اهرمي براي جنگ رواني عليه دولت ديد.
با اين حال به رغم آنكه حاميان دولت براين عقيدهاند كه مجلس درصدد انتخاب مجدد توكلي بر رياست مركز پژوهشها است، اين مقام آگاه در گفتوگوي خود با دنياي اقتصاد گفت كه اتفاقا ارادهاي در هياترييسه حاكم است كه احمد توكلي رييس مركز پژوهشها نشود. به هر روي مشخصا دليل تعويق انتخاب رييس مركز پژوهشهاي مجلس نميتواند به رغم اظهارات حاجيبابايي و ميرتاجالديني در گفتوگو با دنياي اقتصاد تنها به دليل تعدد كانديدا و بررسي برنامههاي آنها از سوي هياترييسه قلمداد شود.
چه به گفته حاجي بابايي براي انتخاب يا عدم انتخاب هر كانديدايي يك اراده جدي و قوي وجوددارد. بنابراين به نظر ميرسد حاكم بودن اين ارادهها در هياترييسه و احتمال تقابل آنها با يكديگر يكي از عواملي است كه باعث تعويق انتخاب رييس مركز پژوهشها شده است. اگرچه ميرتاجالديني در ادامه گفتوگوي خود با دنياي اقتصاد درباره زمان انتخاب رييس اين مركز گفت: انشاا... در جلسه بعدي هياترييسه، رييس مركز پژوهشها انتخاب خواهد شد. وي درباره اين كه اين جلسه امروز خواهد بود يا به اولين جلسه بعد از تعطيلات مجلس موكول خواهد شد، گفت: پيشبيني من اين است كه اين جلسه پس از تعطيلات مجلس باشد. وي نيز همچون حاجيبابايي دليل تعويق اين انتخاب را، عدم نتيجهگيري هياترييسه درباره يك كانديدا عنوان كرد و درباره ادعاي روزنامه ايران مبني بر اينكه دليل تعويق و تاخير انتخاب رييس مركز پژوهشها، وجود فشار سياسي براي انتخاب احمد توكلي است، گفت: من معتقدم كه برخي روزنامهها از جمله ايران نبايد انتخاب رييس مركز پژوهشها را سياسي كنند، چرا كه اين مركز پژوهشي و علمي بوده و هرفردي كه توانايي مديريتياش در اين زمينه ثابت شود براي احراز اين پست انتخاب ميشود. وي در ادامه افزود: دليل نميشود كه چون مركز پژوهشها از ميان صدها گزارش آماري و تحليلي خود در دو، سه مورد آماري را برخلاف نظر دولت ارائه كرده است درباره آن چنين قضاوتي صورت بگيرد. ميرتاجالديني از توكلي، پورحيدري و رحماني فضلي تا بيش از اينكه پورمحمدي و رحماني فضلي به ترتيب به سازمان بازرسي و ديوان محاسبات بروند، به عنوان گزينههاي جدي رياست مركز پژوهشها نام برد و گفت كه بحث در مورد محمد نهاونديان نيز در بيرون هياترييسه مطرح است، ولي هنوز وي رسما برنامههاي خود را به هياترييسه ارائه نكرده است. همچنين به گفته حاجي بابايي، در كنار توكلي، شهرزاد، كوچكزاده و روحا... حسينيان و حسن كامران تاكنون با هياترييسه صحبت كردهاند كه البته روحا... حسينيان تنها سوابق كاري خود را ارائه كرده و صحبتي نكرده است.
بنابراين چنانچه حسينيان به عنوان يك گزينه جدي براي وزارت كشور مطرح شود، به نظر ميرسد كه رقابت بين توكلي و نهاونديان البته اگر اعلام آمادگي كند، جديتر خواهد بود. بايد ديد هياترييسه در تقابل با ارادههاي قوي چگونه عمل خواهد كرد يا آن كه تصميميگيري در اين باره به لاريجاني يعني رييس مجلس واگذار خواهد شد. محمد نهاونديان هم از جمله نزديكان لاريجاني و معاون اقتصادي وي در زماني است كه لاريجاني رييس شوراي عالي امنيت ملي بود. مجلس با انتخاب يكي از دوستان لاريجاني يعني رحماني فضلي به عنوان رييس ديوان محاسبات حسن نيت خود را به رييس خود نشان داده است، بايد ديد اين بار هياترييسه در قبال دومين يار لاريجاني چگونه عمل خواهد كرد.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]