تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827142245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون اول دولت خاتمي و رئيس انجمن رمز ايران در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري ICT اعلام كرد در اجراي قوانين ICT عقب مانده‌ايم


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: معاون اول دولت خاتمي و رئيس انجمن رمز ايران در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري ICT اعلام كرد در اجراي قوانين ICT عقب مانده‌ايم
ما تنها در ابلاغ
قانون‌ها و سياستگذاري‌ها پيش‌رو بوده‌ايم و
در خصوص اجراي قوانين همواره بي‌توجهي کرده‌‌ايم
همين امر موجب
در جا زدن ما شده است

در انجمن رمز به دنبال امن کردن فضاي تبادل اطلاعات کشور
با تکيه بر توليدات داخلي کشور هستيم
تا ديگر دغدغه خرابکاري از سوي ساير کشورها نداشته باشيم

سياست‌هاي کلي افتا
در مجمع تشخيص مصلحت نظام
در دستورکاري قرار دارد
اين موضوع در کميسيون اصلي به تصويب رسيده است

توسعه ICT در گروي گسترش و پرورش فضاي تبادل اطلاعات و امنيت در آن است.
به گزارش عصر ارتباط، رئيس انجمن رمز ايران با بيان اين مطلب در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران كه به دليل حضور نيافتن نصرا... جهانگرد –مشاور فناوري اطلاعات بانك مركزي- به عنوان سخنران اول با يك تاخير بي‌سابقه دو ساعته آغاز شد، ضمن اشاره به اولويت‌هاي سند چشم‌انداز ICT، گفت: اهميت امنيت در فضاي تبادل اطلاعات مي‌تواند به عنوان مهم‌ترين اولويت سند چشم‌انداز ICT محسوب شود.
محمدرضا عارف که در زمان دولت سيدمحمد خاتمي به عنوان معاون اول فعاليت مي‌کرد، با بيان اينكه توسعه ICT در جوامع امروزي به عنوان زيرساختي‌ترين بستر پيشرفت، به يك امر الزامي تبديل شده است، افزود: پوشش همه جانبه ارتباطات و فناوري اطلاعات در تمامي بخش‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي موجب شده تا جوامع به مقوله ICT به صورت يك الزام و نه به صورت يك انتخاب نگاه كنند و بزرگترين مشكل عدم توسعه آن در كشور ما بدون شك بي‌توجهي مديران نسبت به بعد اجرايي ICT در زيرساخت‌هاي گوناگون صنعتي و اجتماعي است
او افزود: در حقيقت ما همواره توانسته‌ايم تنها در ابلاغ قانون‌ها و سياست‌گذاري‌هاي ICT پيش‌رو باشيم و در خصوص اجراي قوانين و اعمال سياست‌ها همواره بي‌توجه بوده‌ايم و همين موضوع موجب درجا زدن ايران در قعر جدول سنجش آمادگي الكترونيكي و ارتباطي جهان شده است.
عارف با اشاره به اينكه ارتباطات و فناوري اطلاعات پس از دهه 70 در كشور داراي اهميت تمركز و نظارت شده است، گفت: مهم‌ترين زيرساخت‌هاي توسعه ICT براي نيل به جامعه دانايي محور در دو دهه آتي تا رسيدن به ايران 1404، تامين، گسترش و نظارت بر زيرساخت‌هاي مخابراتي (در درجه اولويت) امنيتي، حقوقي، اقتصادي و اجتماعي است كه در حال حاضر در زيرساخت‌هاي مخابراتي نسبتا قوي هستيم اما در زيرساخت‌هاي حقوقي و اجتماعي تقريبا هيچ كاري نكرده‌ايم.
او همچنين افزود: عمر مديريت صحيح ICT در كشور ما طولاني و مكانيزه شده نيست و هنوز نتوانسته‌ايم مديريت راهبردي و بهينه‌اي در اين ارتباط داشته باشيم.
رئيس انجمن رمز ايران در خصوص محورهاي پيشنهادي در تدوين سياست‌هاي كلي ICT ، تاكيد كرد: كاهش شكاف ديجيتالي و تبديل آن به فرصت‌هاي ديجيتالي، نهادسازي و طراحي سازوكار بهينه و اثربخش راهبري ICT در سطح ملي، تلاش در جهت بومي‌سازي صنعت و فناوري اطلاعات و ارتباطات، حمايت از بخش خصوصي در زمينه ICT و سرمايه‌گذاري‌هاي بيشتر در آموزش و پژوهش ICT در دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي به عنوان محورهاي توسعه ICT در تمامي جوامع پذيرفته شده‌اند.
عارف در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به تعاريف فضاي تبادل اطلاعات و همچنين بحث امنيت در اين فضا، گفت: در اين محيط كه تقريبا تمامي فعاليت‌هاي گوناگون از قبيل اطلاع‌رساني، ارائه خدمات مديريت، كنترل و ارتباطات از طريق سازوكارهاي الكترونيكي مجازي صورت مي‌پذيرد مبحث افتا (امنيت فضاي تبادل اطلاعات) اهميت ويژه‌اي مي‌يابد.
او افزود: اگر بپذيريم كه ICT يك الزام است به موازات اهميت آن مسئله افتا و راهبردهاي آن را بايد در اولويت برنامه پنجم توسعه قرار دهيم و سرمايه‌گذاري‌هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي لازم را در نظر بگيريم.
فرهنگ‌سازي نكرديم
عارف در خصوص توسعه و تاكيد بر مسئله افتا در چشم‌انداز توسعه ICT، گفت: موضوعي كه از ابتداي مطرح شدن بحث افتا در كشور مدنظر قرار داديم اين بود كه سند امنيت بايد تنها متكي بر صنعت داخلي و بومي باشد و مهم‌ترين عاملي كه باعث شده تا به امروز نتوانيم در اين حيطه به سطوح بالاتر آن دست يابيم، عدم فرهنگ‌سازي صحيح و كم‌توجهي به مسئله افتا در سازوكارهاي ICT بوده است.
او اضافه كرد: خوشبختانه در حال حاضر سياست‌هاي كلي بحث افتا در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال شكل‌گيري است به طوريكه اين موضوع در كميسيون اصلي آن به تصويب رسيده و اميدواريم هرچه سريع‌تر به تائيد نهايي مقام معظم رهبري برسد و براي اجرا ابلاغ شود.
رئيس انجمن رمز ايران در پاسخ به اين سوال كه فعاليت‌ها و راهبردهاي انجمن در خصوص سند افتا چيست؟ به خبرنگار ما گفت: مسئله‌اي كه ما به طور جدي در انجمن رمز دنبال مي‌كنيم اين است در صنعت افتا به عنوان يك صنعت بومي بايد تنها با تكيه توليدات صنعتي خود فضاي تبادل اطلاعات را امن كنيم تا پس از اين، دغدغه خرابكاري‌ هكرها و يا مهاجمان خارجي را به دليل بهره‌گيري از سيستم‌هاي امنيتي آنها در شبكه‌هاي خود از بين ببريم.
به گفته عارف، به دليل پتانسيل‌هاي عملي و انساني موجود در كشور، تحقق افتاي بومي با يك برنامه مدون و تخصيص بودجه‌ها و ايجاد فرهنگ‌سازي مناسب امكان‌پذير خواهد بود.
او در خصوص فعاليت‌هاي توسعه افتا،گفت: توسعه امنيت در زيرساخت‌هاي ICT، انتخاب استانداردهاي امنيت شبكه‌هاي رايانه‌اي كشور، تعريف و تبيين ابعاد مختلف حقوقي امنيت شبكه و اطلاعات، ارتقا سطح دانش و مهارت‌هاي عمومي در ارتباط با علوم و فناوري‌هاي مرتبط با افتا (ضرورت فرهنگ‌سازي افتا)، تدوين قوانين مناسب براي فعاليت در فضاي تبادل اطلاعات و در نهايت بومي‌سازي صنعت افتا و كاهش وابستگي به خارج ،از عواملي هستند كه مي‌توان با اتكا بر آنها جايگاه امنيت در فضاي تبادل اطلاعات راارتقا داد.
عارف در خصوص اهميت توسعه سند افتا تاكيد كرد: توسعه و پيشرفت سند افتا را مي‌توان با تكيه بر اين موضوع كه افتا در مقايسه با ديگر زمينه‌هاي ICT ارزش افزوده مناسب و بيشتري دارد و همچنين در نظر گرفتن نقش حياتي آن به عنوان زيرساخت گسترش، در اولويت كاري برنامه پنجم توسعه قرار داد.
او همچنين در خصوص جايگاه شخصي در امنيت فضاي تبادل اطلاعات، گفت: امضاي ديجيتالي و پروتكل‌هاي امنيتي به عنوان زيرساخت‌هاي افتا در ابعاد شخصي هستند كه متاسفانه بيشترين كم‌كاري در اين بخش‌ها صورت گرفته است و انجمن رمز ايران نمي‌تواند صرفا به عنوان يك NGO نقش پررنگي در توسعه و گسترش آن داشته باشد چرا كه دولت در اين مسئله خاص بايد كاملا به طور مستقل وارد عمل شود.
عارف همچنين در خصوص نقش پدافند غيرعامل در افتا و فعاليت‌هاي صورت گرفته در آن به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر در خصوص بحث پدافند غيرعامل كه به صورت جدي روي مبحث‌هايي همچون امنيت گسترده شبكه‌هاي كشوري،‌ بحران ومديريت بحران از هر نوع نگاه بحث مي‌كند، يك انجمن علمي تحت عنوان فرماندهي و كنترل (C4I) تشكيل شده كه مديريت بحران را در تمامي ابعاد و بالاخص مديريت بحران در ICT مورد نظارت و سياستگذاري قرار مي‌دهد.
او افزود: اميدواريم تا فعاليت مشترك انجمن رمز ايران در خصوص پدافند غيرعامل با انجمن C4I و اعمال قوانين مشترك جايگاه پدافند غيرعامل در سند افتا ارتقا بخشد.
زيرساخت‌هاي مخابراتي قوي و زيرساخت‌هاي خدماتي همچنان ضعيف هستند
در بخش ديگري از اين كنفرانس احمد معتمدي - عضو هيئت علمي دانشگاه اميركبير- با اشاره به نقش ICT در برنامه‌هاي توسعه‌اي و اين موضوع كه امروزه 80 درصد از توليد ناخالص ملي متعلق به اين بخش است، افزود: در حال حاضر قريب به 135 سال از بهره‌گيري ICT در كشور مي‌گذرد اما اين موضوع در حالي است كه سهم ما از توسعه و مديريت بهينه مقوله ارتباطات و فناوري اطلاعات در كشور از 10سال نمي‌گذرد و تنها (در دهه اخير) متوجه نقش انكارناپذير آن در توسعه سياسي- اقتصادي و اجتماعي كشور شده‌ايم.
معتمدي با اشاره به رشد درآمد جهاني مخابرات از سال 2003 تا سال 2008، گفت: طبق آمار جهاني مخابرات از 1373 ميليارد دلار درآمد كل در سال 2008، 745 ميليارد دلار به تلفن همراه، 399 ميليارد دلار تلفن ثابت و 228 ميليارد دلار به ارتباطات اينترنتي تعلق دارد كه اين موضوع در مقايسه آمار جهاني سال 2003 نمايانگر رشد 15 درصدي است كه سهم اندك ايران از اين ميزان نشان از عملكرد ضعيف ICT در كشور دارد.
او با اشاره به تغييرات ساختاري شركت مخابرات از ساختار دولتي به ساختار خصوصي، افزود: بدون شك تغيير ساختاري به وجود آمده در ادامه روند رقابت پذير كردن بخش تلفن همراه همچون ايجاد اپراتورهاي تاليا و ايرانسل در كنار اپراتور دولتي همراه اول گوشه‌اي از شتاب مضاعف در بخش توسعه تلفن همراه در برنامه توسعه چهارم در كشور بوده كه مي‌تواند به منزله انتقال انحصار از بخش دولتي به بخش خصوصي به حساب آيد.
معتمدي با بيان اينكه هم اكنون در بخش خدمات ICT هيچ جهشي نداشته‌ايم، گفت: آماري كه از ارائه خدمات الكترونيكي همچون بانكداري، دولت، آموزش و تجارت الكترونيكي ذكر مي‌شود نشان از ضعف عميق ساختاري ICT در اين بخش‌ها دارد و اين در حالي است كه پتانسيل‌هاي اقتصادي و علمي لازم در خصوص خدمات ICT كاملا وجود دارد.
او اضافه كرد: نارسايي در خدمات‌رساني ICT هرگز به منزله ضعف در دسترس (Access) به خدمات نيست بلكه ما قادر نيستيم با وجود داشتن زيرساخت‌ها و پتانسيل‌هاي مناسب كارآيي و خدمات را در حد قابل قبولي نمايان كنيم.
معتمدي در ادامه سخنان خود در تاكيد بحث‌ قوي بودن زيرساخت‌هاي مخابراتي به درآمد ماهانه شركت مخابرات اشاره و تاكيد كرد: در حال حاضر شركت مخابرات به صورت ماهيانه در بخش تلفن همراه بالغ بر 250 ميليارد تومان درآمد دارد كه از اين بين تنها 200 ميليارد تومان سهم اپراتور اول (همراه اول) و باقي سهم اپراتور دوم (ايرانسل) محسوب مي‌شود كه اين موضوع از توسعه و گسترش ارتباطات سيار و آمادگي زيرساخت مخابراتي در كشور حكايت دارد.
او همچنين در خصوص واگذاري تلفن ثابت به بخش خصوصي و معضلات آن در جمع خبرنگاران، گفت: برخلاف حوزه تلفن همراه كه خصوصي كردن آن موجب رقابت‌پذيري بيشتر مي‌شود انتقال و يا واگذاري تلفن ثابت به بخش خصوصي در هيچ كشوري مرسوم نيست چرا كه ممكن است اين انحصارزدايي خطرآفرين نيز باشد.
معتمدي افزود: انتقال كابل مسي از مركز مخابرات به منازل در صورتيكه به بخش خصوصي سپرده شود در صورت واگذاري به يك شركت مطمئنا شركت‌هاي ديگر به موازات نمي‌توانند چنين امكاني را ارائه دهند و اگر بخواهيم انتقال كابل مسي به عنوان مهم‌ترين زير بستر انتقال IT را خصوصي كنيم اگر طرفين در ارائه خدمات بخواهند به صورت انحصاري عمل كنند علاوه بر از بين رفتن ساختار كلي شبكه خطوطي تلفن ثابت، خطرات از بين رفتن اين زيرساخت دور از ذهن نخواهد بود كما اينكه به تعداد شهرهاي ايران شبكه‌هاي كابل‌كشي متفاوت و جدا به وجود خواهند آمد كه اين چند دسته‌گي زيان آفرين خواهد بود.
معتمدي همچنين در خصوص صدور پروانه Wimax در استان‌ها به خبرنگار ما گفت: اصل موضوع به عنوان واگذاري پذيرفتني و مثبت است اما موضوع واگذاري شبكه تا به حال رواج نداشته بلكه مسئله واگذاري بيشتر درخصوص ارائه خدمات IT مطرح بوده است.
او افزود: در ارائه خدمات IT مي‌توانيم از ابزار و تكنولوژي Wimax هم استفاده كنيم و اين موضوع كه بخواهيم ابزار تكنولوژي را واگذار كنيم كمي دور از ذهن و غير اجرايي به نظر مي‌آيد. اما اينكه اجازه بدهند بخش‌هاي غيردولتي وارد چنين مزايده‌اي شود را به فال نيك مي‌گيريم و بايد منتظر ماند و ديد كه آيا مشاور مورد نظر قادر است در كنار طرح فوق خدمات مناسبي هم ارائه دهد.
تكميل پي بستر شبكه ملي تا سال آينده
عبدالمجيد رياضي - معاون فناوري اطلاعات وزارت ICT- در نخستين كنفرانس مديريت و راهبري ارتباطات و فناوري اطلاعات از تكميل پي بستر شبكه ملي تا سال آينده خبر داد و افزود: در حال حاضر شبكه زيرساخت اصلي كشور (به عنوان شبكه Backbone ارتباطي) در دو استان قم و كرمان به صورت آزمايشي اجرايي شده است كه تا پايان سال به بهره‌برداري مي‌رسد اما پي‌ بستر شبكه ملي در قالب شبكه زيرساخت اصلي ارتباطي كشوري كه ارتباط هماهنگ و منسجم بين استان‌ها را به راحتي و با سرعت برقرار مي‌كند، تا پايان سال بعد اجرايي خواهد شد.
رياضي با اشاره به شبكه‌هاي مترونت استاني گفت: خوشبختانه در حال حاضر شبكه‌هاي پرسرعت شهري، استاني و كشوري اينترنت در حال شكل‌گيري و توسعه هستند كه فرآيند طراحي و الگوسازي مخابراتي آنها انجام شده است و به اين ترتيب در صورت اتمام اين شبكه‌ها تقريبا هيچ محدوديتي در خصوص پهناي باند وجود نخواهد داشت.
معاون فناوري اطلاعات وزارت ICT راه‌اندازي شبكه ملي اينترنت را از مهمترين نتايج تكميل ساختار شبكه پي بستر اصلي كشور خواند و اضافه كرد: به كمك پهناي باند بالاي ايجاد شده مشتركان اينترنتي مي‌توانند به اندازه نياز خود از انواع خدمات الكترونيكي با كيفيت بالا استفاده كنند و اين در حالي است كه مخابرات تمامي استان‌ها براي پيوستن به شبكه فوق آمادگي خود را اعلام كرده‌اند.
او، دولت نهم را دولتي اجرايي و عملياتي خواند و افزود: در اين دولت با توجه به پتانسيل‌هاي علمي و اقتصادي موجود در كشور اقدامات عديده‌اي در خصوص اجراي فراگيري بانكداري الكترونيكي، اينترنتي و گسترش ICT روستايي صورت گرفته كه اميد داريم تا با تقويت شبكه‌هاي ارتباطي استاني كيفيت ارائه اين خدمات را افزايش دهيم.
اولين زن فضانورد از كاربرد IT مي‌گويد
اولین فضانورد زن ایرانی، انوشه انصاري، كه از طريق ويدئو كنفرانس و در اصل از طريق ابزارها فناوري اطلاعات در اين همايش شركت كرده‌بود شركت‌هاي خصوصي را از اصلي‌ترين اركان توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات دانست.
او گفت: شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه ICT با به کارگیری راه‌کارهای مناسب می توانند محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه کنند تا جایی که ایران به اولین کشور منطقه در زمینه فناوری اطلاعات تبدیل شود.
او ضمن اشاره به اهمیت تکنولوژی ارتباطات و لزوم به کارگیری آن در کشورهای در حال توسعه به خصوص ایران، گفت: ما هم اکنون در عصر تکنولوژی هستیم و می‌توانیم به کمک تکنولوژی نسل بشر را از بین برده و یا آن را بسازیم.
انصاری اضافه کرد: ویژگی اصلی تکنولوژی دسترسی سریع به منابع گسترده اطلاعات است که به وسیله آن اطلاعات بدون وقفه در دسترس همگان قرار می گیرد.
او ادامه داد: در دنیای کنونی دسترسی به اطلاعات تجاری مهمتر از اندازه کمپانی‌ها است و شرکت‌های کوچک می توانند به کمک اینترنت و دسترسی به اطلاعات به اندازه شرکت‌های بزرگ درآمد زا و موثر باشند.
او افزود: به کمک اینترنت و فناوری اطلاعات زمان و فاصله مکانی و مرزها به خصوص مرزهای زبانی اهمیت خود را از دست می دهد و به عبارتی همه شهروند مجازی به حساب می‌آیند. اولین فضانورد زن ایرانی با اشاره به کاربرد فناوری اطلاعات در ایران، گفت: کسب و کار در حوزه تلفن همراه در ایران پیشرفت شایانی کرده است و این نشان می دهد که در این حوزه پتانسیل بالایی در ایران وجود دارد.
انصاری افزود: طبق آمار تا سال 2006 در ایران 18 میلیون کاربر اینترنت وجود داشت با وجودی که این عدد به نسبت برخی کشورها عدد خوبی است اما نشان دهنده کمبود ما در برابر کشورهای پیشرفته است.
او اضافه کرد: به کارگیری فناوری OPEN یا متن‌های باز نیز باید در کشور مورد توجه قرار گیرد در این فضا اشخاص خیلی سریع‌تر می‌توانند اختراعات و دانش خود را در کشور به روز کنند.
مدیر شرکت پروده در آمریکا گفت: درصورتی که ایران از تکنولوژی به طور مناسب استفاده کند و 60 درصد کاربران موجود در کشور به 100 درصد تبدیل شوند، می توان شاهد توسعه بیشتری در کشور بود.
او اضافه کرد: با به کارگیری فناوری اطلاعات در ده سال آینده رشد بسیار سریعی در کشورها به وجود می آید اگر ایران نیز خواستار این توسعه است باید هر چه سریعتر از ابزار فناوری اطلاعات استفاده کند و آموزش‌های به کارگیری خدمات ICT را در میان مردم گسترش دهد.
ساماندهي قوانين در انحصار دولت دشوار است
بازبيني قوانين يكي از موضوعات بحث برانگيز در كنفرانس مديريت و راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات بود.
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي نيز صحبت خود در اين كنفرانس رابه اين موضوع اختصاص داده‌بود.
لطف‌ا... سبوحي گفت: بازبيني قوانين يكي از مواردي است كه بسياري از فعاليت‌ها معطل آن مانده‌اند كه مي‌توان نمونه‌ بارز آن را توقف سرويس MMS از سوي اپراتور دوم عنوان كرد. او با بيان اينكه سازمان تنظيم مقررات با عنوان لايه‌ مياني اتصال بين بخش خصوصي و مجموعه‌ قوانين حاكم در كشور عمل مي‌كند افزود: وظيفه داريم قوانين را اجرا و پاسخگوي بخش خصوصي باشيم و به اين ترتيب به اين بخش اجازه‌ فعاليت دهيم.
او با اشاره به اين كه چنانچه فرض كنيم توسعه و پيشرفت فناوري اطلاعات در كشور وجود ندارد، ادامه داد: در سال‌هاي طولاني و متمادي شاهد انحصار دولت در حوزه ارتباطات هستيم و هر زمان كه نياز بوده در قالب دستور‌العمل، بخشنامه و قوانين، مصوبه‌اي را ارائه كرديم كه لايحه‌هاي مختلف به دليل انحصاري بودن تنها بر اساس تصميمات مديران به اجرا درمي‌آمد.
او اضافه كرد: در بسياري از مواقع آئين‌نامه و مدوناتي وجود نداشته و مديران بر اساس تغييرات روز در موارد مختلف تصميم‌گيري مي‌كردند.
او با بيان اين كه تصميم دولت براي آزادسازي و خصوصي‌سازي فعاليت‌ها حاكم بر تمامي بخش‌ها بوده است، گفت: هم‌اكنون در حال واگذاري فعاليت‌ها به بخش خصوصي هستيم تا آن‌ها بتوانند ادامه دهنده‌ فعاليت بخش دولتي باشند ضمن اينكه به سوي افراد تعيين شده نيز حركت كنند.
سبوحي با بيان اينكه بازنگري قوانين يكي از مشكلات مهم است و نيازمند ايجاد قوانين جديد هستيم، تغييرات و ساماندهي قوانين و مقرراتي كه در زمان طولاني در انحصار دولت بوده است را دشوار اعلام كرد و گفت: هم‌اكنون قوانين در كلان كشور توسط مجلس تدوين و سرفصل‌ها به سازمان تنظيم مقررات ارائه مي‌شود و ما نمي‌توانيم خارج از چارچوب اين قوانين مصوبه‌اي ارائه دهيم و بايد مقرراتي را تدوين كنيم كه با مصوبات مجلس در تضاد نباشد.
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اضافه كرد: هم‌اكنون اين مشكل در حال رفع شدن است ضمن اينكه بايد توجه داشت قوانين مختلفي نيز در اين راستا وجود دارد كه مي‌توان بلوتوث را به عنوان نمونه‌ آن عنوان كرد كه حريم خصوصي افراد را مورد تجاوز قرار داده است.
او تاكيد كرد: حريم خصوصي افراد از مواردي است كه بايد قوانين روشني داشته باشد تا افراد سودجو نتوانند به آن وارد شده و بايد پاسخگو باشند و مسئوليت را بپذيرند.
او با ذكر اين نكته كه مقررات حاكم بر سيستم دولتي بايد اصلاح شود ادامه داد: با اصلاح اين‌گونه قوانين شرايط رقابت براي توسعه و فعاليت بخش خصوصي فراهم مي‌شود.
به گفته‌ سبوحي اصلاح قوانين تنظيم تعرفه از جمله موارد ياد شده است كه شرايط رقابت را تا حدودي متزلزل كرده است همچنان كه در جهت كاهش تعرفه مشكلي نداريم.
او در بخش ديگري از سخنانش به موارد استاندارد مخابراتي اشاره كرد و ادامه داد: با توجه به اين كه اعضاي شبكه‌ مخابراتي يك مجموعه‌ كاملا وابسته است و نمي‌توانند مستقل از يكديگر عمل كنند، اقدامات لازم در اين زمينه در حال انجام است و درصدد توسعه‌ آن هستيم و فكر مي‌كنم فضاي اين امر وجود دارد.
اواعلام كرد: هم‌اكنون بسياري از مقررات پايين دستي در حال واگذاري به بخش خصوصي است و تاكنون بر اساس آن اتحاديه‌هايي نيز شكل گرفته است.
سبوحي در پايان با اشاره به قانون جامع ارتباطات اضافه كرد: در برنامه‌ي پنج ساله چهارم وزارت ارتباطات مكلف شده‌اند قانون جامع ارتباطات را تدوين و ارائه كند تا اين قانون بتواند پس از تصويب دولت و ارائه‌ به مجلس در تمامي حوزه‌هاي ICT مسئوليت‌هاي موجود را شناسايي كند و قانون جامع و كاملي بر اساس اصل رقابت ايجاد شود.
 سه شنبه 18 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن