واضح آرشیو وب فارسی:حيات: درد و غيرت در تو دارد ريشه اي ديرين
دلش همراه نبود ، ترديد در نگاهش موج مي زد ،
مي دانست بازگشتي وجود ندارد ، شايد آخرين ديدار باشد ،ترديد را در لرزش دستهايش مي ديد كه آب و آينه قرآن را بالاي سرش نگاه داشته است.
كاش آب و آينه،روشناي دلش بودند كه او بازمي گردد.
قرآن را باز كرد شايد تيري باشد در تاريكي تا آشوب دلش را بخواباند!
ولا تحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتا ،بل احياهم ،عند ربهم يرزقون..
بايد تصميم بگيرد ، با همه احساس زنانگي اش مي داند كه او را ديگر نمي بيند به خدا مي سپاردش و ديگر به فرزندي كه در وجود خود مي پروراند فكر نمي كند ، مي داند كه خدا خود وعده حمايت و سرپرستي آنها را داده است.
زنان در طول انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس ، همپاي مردان و حتي برخي از مواقع پيشروتر از آنها حركت كرده اند و به شكلي كه نقش آنها در پيروزي انقلاب اسلامي انكار ناپذير است.
زنان همواره با ايثار و گذشت نقش موثري در خنثي كردن توطئه هاي دشمنان داشتند و به عنوان پشتوانه اي موثر و آرامش بخش در طول تاريخ براي جامعه محسوب مي شدند و در تمام عرصه ها دوشادوش مردان حركت كردند و با حمايت خود از مردان در پيروزي و شكل گيري انقلاب اسلامي سهم عمده اي داشتند.
مهمترين بنيانگذاران پرورش نهضت اسلامي زنان بودند كه حقيقتا سنگين ترين نقش ها را ايفا كردندو براي اثبات اين ادعا تاريخ گوياي همه چيز است و نشان مي دهد هر انقلابي كه رخ مي دهد بدون حضور زنان به پيروزي نزديك نمي رسد.
زنان يا به صورت مستقيم در بطن جنگ حضور پيدا كردند يا از دور به ايفاي نقش پرداختند كه معمولا تعداد زناني كه مستقيما در جبهه ها حضور داشتند بسيار كمتر از مردان بود اما زنان همواره در پشت صحنه هاي جنگ حضوري فعال داشته اند.
تصاوير عكاسان در موزه هنرهاي معاصر گواه اين ادعاست.
حضور زنان در سطوح بالا و تعيين كننده سال هاي اول انقلاب شايان ذكر است اما فعاليت هاي زنان با شروع جنگ به سبب برخي مسائل به پشت صحنه و حاشيه كشيده شد،اما شكي نيست كه عكاسان نمايشگاه" زن و مقاومت" مي خواستند همين فعاليت ها را به تصوير بكشند.
زناني بر ديوارهاي موزه هنرهاي معاصر فلسطين نقش بسته اند كه مشوق هاي خوبي براي همسران ، پدران و فرزندان براي شركت در جنگ هستند و نقش اساسي آنها تربيت فرزندان صالح براي ادامه نهضت اسلامي بود كه انقلاب اسلامي ما به همت آنها زنده است . اينها حقايقي بود كه محمد ربيعي ، علي جواديان ، محمد صياد ، صادقي، جواهريان ، نوربخش و... در راهروي دوم نمايشگاه به بازديد كنندگان هديه مي دادند.
اهميت و جايگاه زنان در پيروزي انقلاب اسلامي به گونه اي بود كه امام خميني (ره) در مورد نقش زنان در پيروزي انقلاب اسلامي فرمودند:" در اين نهضت زنان حق بيشتري از مردان دارند ، زنان، مردان شجاع را در دامان خود پرورش مي دهند ، قرآن كريم انسان ساز است و وظيفه زن نيز انسان سازي است و اگر زنان انسان ساز از ملت گرفته شوند ، ملت ها شكست مي خورند و از بين مي روند".
محبوبه پلنگي_ مدير موزه هنر هاي معاصر فلسطين _ در پاسخ به سئوال ما مبني بر اين موضوع كه ما شاهد آثاري از دوربين هاي خانگي در اين نمايشگاه بوديم گفت:
عكس هايي كه در نمايشگاه زن و مقاومت شاهد آن بوديم 60 عكس از 45 عكاس بود كه تعداد زيادي از آنها از عكاسان حرفه اي و برخي نيز توسط دوربين هاي خانگي گرفته شده بود كه انجمن عكاسان دفاع مقدس از تعداد 150 فرم عكس كه در موضوع زن و مقاومت دريافت كرده بود ، طي گزينشي كه در آن به جنبه هاي هنري ، زيبايي شناختي و حرفه اي عكس ها توجه شده بود ،60 عكس را در اين نمايشگاه به نمايش گذاشت و مابقي عكس ها در كتاب زن و مقاومت به چاپ خواهد رسيد
اين نمايشگاه تحت عنوان "زن و مقاومت "يكي از جديدترين و تازه ترين روايت هاي تصويري هنرمندان عكاس ايراني است كه صحنه هاي خاطره انگيزي از حضور زنان سرزمين اسلامي را در عرصه هاي دفاع مقدس به نمايش مي گذارد.
پلنگي كه رييس دو سالانه اي جهان اسلام نيز است، افزود: پس از اتمام اين نمايشگاه، نمايشگاه جانباز و مقاومت در موزه هنر هاي معاصر فلسطيني برگزار مي گردد.
در اين نمايشگاه حضور زنان ايراني در صحنه هاي جنگ و دفاع مقدس را در تمام ابعاد به تصوير كشيديم و آثار به نمايش درآمده حضور زن ايراني را در سنگرهاي حمايت معنوي، مادي، تداركاتي و جلوه هاي پيوند عاطفي با رزمندگان در كسوت مادري، خواهري، همسر و فرزندي نشان مي دهد .
پلنگي از برگزاري نمايشگاه عكس "زن و مقاومت" در دهه فجر سال گذشته در داكا پايتخت بنگلادش و استقبال بي نظير مردم از اين نمايشگاه خبر داد و گفت :اين نمايشگاه با همكاري رايزن فرهنگي ايران در (پايتخت بنگلادش) به مدت دو هفته به نمايش گذاشته شد .
تصاوير موجود در راهروي اول بيشتر تصاوير زنان اسلحه در دست و آماده به رزم ، تصوير آماد و پشتيباني جبهه ، دوخت لباس هاي جنگي و آماده سازي غذا در محيط نا امن زمان جنگ در يكي از شهر هاي مرزي را به ديدگان مخاطب هديه مي دهد.
آموزش هاي نظامي ، كلاس هاي آموزشي ساخت ماسك شيميايي براي حملات اجتماعي به بانوان خانه دار ، زنان مبارز در نخلستان ها ، تصوير زنان خبرنگار و عكاس از ديگر تصاوير به نمايش در آمده در اين نمايشگاه است.
تصوير دو مدرسه دخترانه كه دانش آموزان آن قلك هاي خود را رنگ آميزي و با روبان آن را تزئين كرده اند و كفن پوش ،قلك ها به رزمندگان هديه مي دهند، روي قلك ها جمله جنگ جنگ تا پيروزي نقش بسته بود.
دو تصويري جذابي كه نشان دهنده ظرافت و حس زيبايي پسند اين شير زنان است نقاشي مسجد جامع خرمشهر و ماشين هاي امدادي توسط دانشجويان خواهر بسيج فرهنگي دانشگاه هنر هاي زيباي دانشگاه تهران است تا شايد به رزمندگان حس آرامشي انتزاعي را هديه كنند.
راهرو دوم اين نمايشگاه با تصوير زن مسلحي در يك سنگر خانگي در ايلام شروع مي شود و با اعزام رزمندگان به جبهه خاتمه مي يابد.
در اين راهرو تصاويري همچون مقاومت مردمي در آبادان ، زنان عكاس در خط مقدم و زنان سوار بر نفربر ، زنان امدادگر ، بهياران زن ، پرستاران بيماران شيميايي ، پزشكان زن و زناني كه براي بدرقه فرزندان و همسران خود به جبهه آمده اند،وجود دارد.
عكس هايي كه حس انتظاررا به خوبي نشان مي دهند و هر يك از اين تصاوير خود گوياي فجايعي است كه در هشت سال دفاع مقدس رخ داده و با مقاومت زنان و دخالت آنها اين مشكلات برطرف شده است.
در اين راهرو يكي از دلخراش ترين تصاوير، تصوير رزمنده اي خردسال است كه همه انگشتان خود را در جنگ از دست داده و بهيار دستان او را شست و شومي دهد و پسر در فكر فرورفته و شايد به اين موضوع فكرمي كند كه انگشتاني كه تا چند ماه گذشته قلم در دست مي گرفت و بنابر شرايط موجد قلم را زمين گذاشت و به سنگر نبرد آمد و اسلحه در دست گرفت اينك بدون انگشتان چگونه مي تواند دشمن را از سرزمين خود بيرون كند؟
پس از انقلاب اسلامي نگاه هاي ابزار گونه و حيواني به زن كه توسط كشوهاي غربي ترويج شد زنان را به عروسك هايي بي دست وپا و ساده در جوامع مدرن تبديل كرد و مي توان گفت : جاي نگراني است كه با هجمه هاي غربي به كشور اسلامي مان كم كم نگاه معنوي و الهي به زن و ارزش والاي اين گوهر به دست فراموشي سپرده مي شود.
مهمترين نكته اين است كه پس از چندين سال تضعيف مقام زن ، زنان پس از انقلاب توانستند جايگاه خودرا باز يابند و در نحوه نگرش جامعه تفاوت هايي را ايجاد كنند كه با گذشت زمان اين آزادي ها گاهي" منجر به بي بندو باري شد كه ما بايد در مقابل آن ايستادگي كنيم و نشان دهيم،
الگو و نماد زن همواره ثابت است و زنان ايراني عروسكاني براي بازيگرداني ساير كشورها نيستند
پايان پيام
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]