واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي/ 16مديركل اوقاف و امور خيريه فارس:تبليغات ماهوارهاي اماكن مقدسه ايران نقش مهمي در ارتقاي گردشگري مذهبي دارد
گروه اجتماعي: استفاده كردن از تبليغات و ظرفيت بالقوه ماهواره بهعنوان يك رسانه جهاني ميتواند صنعت گردشگري مذهبي را با تحول بسيار عظيمي روبهرو كند و موجب تقويت آن شود.
حجتالاسلاموالمسلمين سيد «يدالله شيرمردي» مديركل اوقاف و امور خيريه استان فارس در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با مقايسه وضعيت گردشگري مذهبي با ساير گردشگريها، تقويت نوع مذهبي اين صنعت را از مهمترين دغدغههاي سازمان اوقاف دانست.
وي افزود: خاصيت گردشگري مذهبي اين است كه زماني كه يك توريست به اماكن مذهبي سفر ميكند نه تنها با تاريخ يك ملت آشنا ميشود بلكه آثار و بركات زيادي را هم از اين رهگذر عايد خود ميكند.
شيرمردي هدف نهايي از هر سفر مذهبي را رسيدن به توحيد توصيف كرد و گفت: خلاقيتي كه لازم است براي جذب زائر بهكار گرفته شود اين است كه متوليان صنعت گردشگري شرايط لازم را براي رفاه گردشگران مهيا كنند.
از نظر مديركل اوقاف استان فارس، استراحتگاهها، امكانات رفاهي و بهداشتي، اسكان، تغذيه مناسب، كتابخانهها و ... ميتواند از راههاي جذب توريسم به اماكن مذهبي باشد.
وي از رشد چشمگير توريسم مذهبي در استان فارس خبر داد و گفت: در سالهاي گذشته كه طرح توسعه گردشگري مذهبي توسط سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي مطرح نشده بود، هر ساله در خوشبينانهترين حالت تنها در حدود چندهزار نفر از اماكن متبركه اين استان ديدن ميكردند اما پس از اجراي اين طرح در سطح اماكن و بقاع متبركه تعداد زائران به چند ميليون نفر نيز ميرسد.
شيرمردي نقش رسانههاي جمعي را در معرفي اماكن مقدسه حائز اهميت برشمرد و اظهار كرد: مؤسسات و شركتهايي كه به نوعي فعاليتها يا محصولاتشان به امور جذب توريست مربوط است بايد در استانهاي مختلف سرمايهگذاري كنند چراكه اين افراد نقش بسيار مهمي را در جذب توريستهاي خارجي دارند.
وي با رد وجود هر گونه خلأ گردشگري مذهبي در كشور تصريح كرد: خلأيي در اين زمينه وجود ندارد اما نكتهاي كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه ظرفيتها به خوبي بهرهبرداري نميشوند و قاعدتاً زمينه بروز كمبودها را فراهم ميكند.
شيرمردي، مجموعه مذهبي مشير، مساجد قديمي در لارستان، مسجد شهداي شيراز و ... را از جمله اماكن مذهبي دانست كه مورد توجه گردشگرها قرار گرفته است و درباره چگونگي جذب توريسم به اين مناطق، تصريح كرد: اين اماكن از شهرت جهاني برخوردار هستند لذا از جمله فعاليتهايي كه بايد در عرصه توسعه گردشگري مذهبي انجام شود، اين است كه تنها به تبليغات رسانههاي داخلي و ملي براي معرفي اماكن مذهبي اكتفا نكنيم و سعي در جهاني كردن آنها داشته باشيم.
وي در پايان، فعاليت شبكههاي ماهوارهاي در زمينه معرفي اماكن مذهبي مانند حوزههاي علميه، مساجد، بقاع متبركه امامان و امامزادگان را از ملزومات فعاليت برنامهريزان در سازمان گردشگري برشمرد و گفت: بازديد از اماكن متبركه هر كشوري تنها مضامين ديني آن كشور را در برنميگيرد بلكه گردشگر را با معماري، معلومات و تفكرات انديشمندان گذشته نيز آشنا ميكند كه بالتبع تقويت كننده هويت ملي نيز هست.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]