واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: حضور هنرمندان و چهرههاي فرهنگي ورزشي در تبليغات بازرگاني ممنوع شد!پول بد است، براي همسايه!
1 كانال تلويزيون را تنظيم ميكنيم، روي ماهواره و ميزنيم روي يكي از كانالهاي ايراني كه دستكم همين فارسي سليس خودمان را بفهميم و نزنيم روي كانالهاي زبانهاي اجنبي كه از ده جملهاش يكي را به زور با كمك ديكشنري، بخواهيم ترجمه كنيم.
اين شبكههاي فارسي زبان هم كه از يك ساعت، 45دقيقهاش آگهي بازرگاني است و تبليغات مشاوران املاك در كشور حاشيه خليج فارس يعني امارات و شهر معروفش دبي، ناگهان چشممان مثل جيم كري در فيلم ماسك از حدقه ميزند بيرون، چرا؟ چون مرد چاقي را ميبينيم كه براي يكي از همين مشاوران املاك به عنوان نقش اول وارد تصوير ميشود. نياز به دقت زيادي ندارد، او حسين رضازاده است كه معروف است به جهان پهلوان رضازاده و ظاهرا قويترين مرد جهان است، چون در نبرد با پولاد سرد، 265كيلو را بالاي سر برده است و قهرمان جهان و المپيك است و خلاصه مظهر مرام و مردانگي (!) و اين جور حرفها است. كسي كه در تبليغات رسمي كشور خودمان به وفور او را خرج ميكنند، زمان ازدواجش از او در كنار خانه خدا فيلم ميگيرند و نوشته «يا ابوالفضل» روي سينهاش را به عنوان نماد اعتقاد ديني به رخ جهان ميكشند. حالا او آمده در يك تبليغ بازرگاني دارد خود را خرج ميكند. در آخر هم اين جمله را ميگويد: من به شما املاك (...) دبي را معرفي ميكنم. با من همراه شويد. در اين صحبت زمخت و مستقيم رو به دوربين اثري از جهانپهلوان هست، نه اعتقاد ديني و نه كاملا هم واضح است. حسين رضازاده اين كار را براي پول انجام داده. مگر به پهلوان جهان آن قدر نميرسند كه او مجبور به اين كار شده است.
2
پس از گذشت مدتها از آن تبليغ و تبليغات مشابهي كه ناصر حجازي و مهرداد ميناوند و آتيلا حجازي در آن حضور داشتند، ديروز دفتر تبليغات و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در خبري كه روي تلكس خبرگزاريها فرستاد، حضور چهرههاي فرهنگي، ورزشي و هنرمندان را در آگهيهاي بازرگاني ممنوع كرد. در اين خبر چنين آمده است: «با ابلاغ بخشنامه دفتر تبليغات و اطلاعرساني، چاپ و پخش تصاوير هنرمندان، ورزشكاران و شخصيتهاي فرهنگي به منظور تبليغ و معرفي كالا و خدمات ممنوع است.»
عليرضا كريمي، مديركل دفتر تبليغات و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب و با اشاره به جايگاه ويژه و ارزش و اعتبار ورزشكاران و هنرمندان گفت: الگوهاي فرهنگي و ورزشي كشور از افتخارات ايران اسلامي هستند و بايد مروج روحيه جوانمردي باشند و نه مشوق فرهنگ مصرفگرايي.
وي ادامه داد: با استناد به موارد و ضوابط قانوني موجود، استفاده از هر نوع تصوير شخصيتهاي ملي، ورزشي و فرهنگي در آگهيهاي بازرگاني ممنوع است كه اين موضوع شامل شبكههاي ماهوارهاي غيرمجاز فارسي زبان نيز ميشود.
كريمي از تمام فدراسيونهاي ورزشي، چهرههاي فرهنگي، ورزشي و فعالان عرصه تبليغات كشور خواست تا با رعايت قوانين و ضوابط نسبت به صيانت از حريم فرهنگي و ورزشي كشور كوشا و جدي باشند.»
مديركل دفتر تبليغات و اطلاعرساني وزارت ارشاد كه تلفن دفترشان به علت قطع برق از كار افتاده بود و نشد با ايشان در اين مورد گپ و گفتي داشته باشيم، به جايگاه ويژه و ارزش و اعتبار ورزشكاران و هنرمندان اشاره كرده است و اينكه اين افراد الگوهاي فرهنگي و ورزشي كشورند. به هر حال اينكه ما در اين جور مواقع كه آدمها با توانمندي خودشان دارند پول درميآورند، ياد الگو بودن آنها ميافتيم و بايد مروج روحيه جوانمردي باشيم، تعجب چنداني ندارد، اما اينكه اين موضوع شامل شبكههاي غيرمجاز فارسيزبان هم ميشود، از عجايبي است كه جوابش را حتما بايد از آقاي مدير كل دفتر تبليغات ارشاد پرسيد. حتما بعدا روي اين بخشنامه قيدي ميگذارند. كه كساني كه در اين تبليغات حاضر ميشوند حق فعاليت در حرفه خودشان در داخل كشور را ندارند، با كدام ضابطه اين قواعد در اينجا ايجاد ميشود. با هيچ معياري و در هيچ كجاي جهان نميتوان سراغ گرفت كه اين قوانين وضع شده باشد. مگر اينكه، ما از پول درآوردن آدمهاي ديگر ناراحت بشويم. آن هم در زماني كه اصول محكم اصل 44 كه پايهاش بر اساس پول درآوردن بخش خصوصي است، دارد در كشور حاكم ميشود. اين را هم به دوستان بايد يادآوري كرد كه كوچكترين عضو بخش خصوصي، وجود تكتك افراد جامعه است كه ميتوانند به طرق مختلف پول در بياورند.
3
در يكي ديگر از همين تبليغات ماهوارهاي ناصر حجازي، دروازهبان و مربي سابق تيم فوتبال استقلال حضور دارد كه به هر حال خوشتيپياش بر خلاف رضازاده شهره خاص و عام است. حجازي وقتي اين خبر را شنيد به خبرنگار ما گفت: «من نه مربيام، نه بازيكن. يك شهروند عاديام كه حق دارم پول دربياورم. اگر تبليغات موردي كه من در آن حضور داشتم ممنوع است، چرا خودشان در پشت دروازههاي استاديوم آزادي همان تبليغات را گذاشتهاند؟
آقايان فقط حرف ميزنند، پاي عمل كه وسط ميآيد فقط بلدند ممنوع كنند. وضعيت همايون بهزادي و حميد جاسميان را كه از پيشكسوتان من هستند، برويد ببينيد. ببينيد در چه وضعيت بدي دارند زندگي ميكنند. به اينها كي كمك كرده كه من بگويم به من هم كمك خواهند كرد. آقايان اگر آمدند يك آپارتمان به من دادند، حق دارند بيايند بگويند من نروم در آن تبليغ كه هيچ كجايش منافي عفت اسلامي نبود. حتي همان چند خانم محجبه را هم كه به استقبال من آمدند، گفتم در تصويرها حذف كنند كه خداي ناكرده سوءتفاهم نشود. اگر اين بدهبستان را ايجاد كردند ما هم نميرويم در آن تبليغات، اگر هم ناراحتند كه ما داريم پول درميآوريم.»
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]