واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: پايان اجلاس اقتصادي كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در تركيه
گروه بين الملل: اجلاس اقتصادي كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه از شنبه 15 تيرماه در آنكارا آغاز شدهبود، عصر ديروز به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه تركزبان Mellı Gazete، «رفعت حصارجيلكلي اوغلو» رييس اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه(TOBB) در اين اجلاس با اشاره به اينكه حجم مبادلات تجاري بين كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در حد مطلوب نبوده، بر گسترش همكاريهاي تجاري و اقتصادي بين كشورهاي اسلامي تأكيدكرد.
وي افزود : شرايط كنوني جهان، توسعه و تعميق همكاريهاي اقتصادي و تجاري بين كشورهاي اسلامي را اجتنابناپذير كرده است.
رييس TOBB گفت: يكي از مهمترين موضوعاتي كه اكنون در قالب توسعه تجارت و همكاريهاي اقتصادي بين كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي مطرح است، نهادينهكردن بخشهاي خصوصي و افزايش ظرفيت و توانايي آن است و با لحاظ اين هدف اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه بهعنوان يك نهاد مدني با تجارت ارزنده در سطح بينالمللي ميتواند مساعدتها و همكاريهاي لازم را در اين زمينه داشته باشد.
وي تصريحكرد: كشورهاي اسلامي امروزه 28 درصد خاك دنيا را در اختيار دارند، سطح جغرافيايي وسيعي از كره زمين را با ساختار و ظرفيتهاي متفاوت اقتصادي خود به خود اختصاص دادهاند و داراي نيروي انساني جوان، منابع طبيعي غني و ظرفيتهاي بالقوه زيادي هستند.
به گفته حصارجيكلي اوغلو براساس آمارهاي سال 2007 ميلادي سهم كشورهاي اسلامي در توليد نفت 50 درصد، در صادرات مواد خام 40 درصد و در تجارت محصولات كشاورزي هفت درصد است.
او با اشاره به اينكه كشورهاي اسلامي نزديك به يك سوم جمعيت جهان را تشكيل ميدهند، گفت: بسيار جاي تأسف است كه اين ظرفيت عظيم تنها شش درصد توليد جهاني را در انحصار دارد.
حصارجيكلي اوغلو تأكيدكرد: توسعه همكاريها بين كشورهاي اسلامي به نفع تك تك اين كشورهاست و نتايج بسيار مثبتي در سياست و اقتصاد جهاني نيز خواهد داشت و به همين دليل توسعه اين همكاريها امري بسيار راهبردي خواهد بود؛ در اين ميان بخش خصوصي در زمينه فعاليت خود يعني در تجارت و اقتصاد بايد نقش لازم را ايفا كرده و به توسعه همكاريهاي اقتصادي و تجاري بين اين كشورها همت گمارد.
او با اشاره به اينكه حجم تجارت بين كشورهاي اسلامي در سال 2006 ميلادي به 3/16 درصد رسيد، گفت: بدون شك اين رقم بسيار كمي در قبال ظرفيت وسيع و تواناييهاي همكاري بين كشورهاي اسلامي است.
به گفته حصارجيكلي اوغلو در چارچوب طرح عمل سازمان كنفرانس اسلامي قرار است با استفاده از ظرفيتهاي موجود حجم تجارت بين كشورهاي اسلامي تا سال 2015 ميلادي به 20 درصد رسانده شود و اين وظيفه هم به COMCEC داده شده است.
رييس اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه گفت: در سالهاي اخير با افزايش قيمت نفت و محصولات كشاورزي پيشبيني ميشود حجم تجارت درون سازماني در كنفرانس اسلامي افزايش يابد.
وي گفت: جهانيشدن و همگراييهاي اقتصادي، قدرت رقابت كشورهاي اسلامي در بازارهاي جهاني را با دشواريهاي جدي روبه رو كرده است، بنابراين كشورهاي اسلامي كه از نظر توسعه يافتگي تفاوتهايي با يكديگر دارند بايد به اهداف مشتركي در راه ادغام با اقتصاد جهاني دست يابند و در اين راستا از حداكثر ظرفيتهاي موجود بهره گرفته و به توليد كالاهايي با فنآوري پيشرفته و بهرهوري بالا روي آورند.
حصارجيلكي همچنين اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه را بزرگترين نهاد با بيش از 365 اتاق و بورس و يكميليون و 300 هزار شركت و 56 در بخش اقتصادي خواند و از عضويت اين مركز در مهمترين سازمانها و نهادهاي بينالمللي خبرداد.
وي همچنين اين اتحاديه را نهاد مدني مؤثري برشمرد كه براي توسعه و قدرتگيري هرچه بيشتر بخش خصوصي در تركيه تلاش ميكند.
يادآوريميشود اجلاس دو روزه كارشناسي توسعه تجارت بين كشورهاي اسلامي كه با همكاري كميته دائمي همكاريهاي اقتصادي و تجاري سازمان كنفرانس اسلامي( COMCEC)، بانك توسعه اسلامي، شركت بينالمللي تأمين مالي بازرگاني اسلامي( ITFC)، مركز آمار و آموزش و پژوهشهاي اقتصادي و اجتماعي كشورهاي اسلامي( SESRCIC) و اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه( TOBB) در محل دانشگاه اقتصادي و فنآوري اتحاديه اتاقها و بورسهاي آنكارا برگزارشده بود، عصر ديروز با صدور بيانيهاي در آنكارا به كار خود پايان داد.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]