واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: زندگي،خنده و همين!
خنده نشانه اعتماد به نفس و احساس امنيت است. بررسيها نشان ميدهند، افرادي كه چهرهاي خندان دارند، از اعتماد به نفس خوبي برخوردارند.
همه ما در اطراف خود، افرادي را ديده ايم كه در تحرك و نشاط، به افراد سبكبال معروفند و به قولي گويا در ابرها راه ميروند.
چنين افرادي درون آزاد و رها شده و بيدغدغهاي دارند و سرعت تحرك و نشاط و همين طور انگيزهاشان در زندگي، بيشتر از افراد معمول است. گويا از درون نيرويي آنها را با سرعت زياد به پيش ميراند.
وقتي از بيرون به درون خود نگاه ميكنيم و در نهايت بازتابهاي دروني را در رفتارها و اخلاقيات خود بازبيني ميكنيم، وحدت و هماهنگي كل اعضا را به مراتب بهتر و واضحتر درمييابيم.
چهره اين اشخاص بشاش،خندهرو و دامنه ارتباط آنها بسيار وسيع و مردمپسند است. اينان جزو خارقالعادههاي طبيعت نيستند. بلكه با تمرين و عادت، سادهترين بازتابهاي خدادادي را در خود بيدار نگهداشتهاند و با پيبردن به مزاياي با ارزشترين گوهره دروني خود ، همانند ستاره درخشاني با پرتوافشاني،خود را مينمايانند و توجه همگان را به سوي خود جذب ميكنند.
چگونگي برخورد ما با مسائل زندگي، بر نحوه تجزيه و تحليل آن تأثير مستقيم دارد. ما ياد گرفتهايم كه با كوچكترين مسئلهاي خنده خود را به فراموشي بسپاريم و با فرو رفتن در درون مسئله خود را در آن غرق كنيم و درهاي غم و اندوه را يكي بعد از ديگري به روي خود بگشاييم.
ما نياموخته ايم كه در برخورد با مشكلات در مواقع بحراني، خندهرويي خود را حفظ كنيم، چون كسي كه به شاد زيستن عادت كرده در زندگي شجاعانه تر رفتار خواهد كرد.
در پيرامون خود كمتر كسي را ميبينيم كه در مواجه با مسائل با روي خوش و خندان برخورد كند. چرا كه اينگونه برخوردها عرف نبوده و جزء يادگيريهاي ما به حساب نميآيند و شايد گاه چنين افرادي را بيخيال بدانيم كه به قول خودمان «در هنگام گريه ميخندد» غافل از اينكه سادهترين و بيبهاترين حلال مشكلات، خنده است.اگر هر كدام از ما فوايد و پيشامدهاي درست خنديدن را بدانيم شايد ساعتها به باورهاي غلط خود در مورد «بيجا خنديدن» قهقهه بزنيم چرا كه خندهروترين افراد، باهوشتريناند.
خنده يك هيجان مثبت است. هيجانات، تجمع نيروي رواني در درون فرد است. طبق تعريف تئودور ليپس؛ «نيروي رواني فرآيندهايي است كه عمدتاً در روان احتمال بروز پيدا ميكنند.» پس خنده تجمع نيروي رواني اندوخته شده در درون فرد را رها ميسازد. كنترل هيجانات توسط مغز صورت ميگيرد.
از طرف ديگر، ذهن انسان انرژي زيادي جهت كاركردهاي خود ميطلبد و يكي از راههاي مخابره انرژي به مغز،نوع اعتقادات فرد است كه دروني شده و بازتاب آنها به صورت رفتارهاي روزمره نمايان ميشود.
با اعتقاد به اينكه خنده مشكل گشاي مسائل ماست و با مخابره آن به مغز، بازتاب آن به صورت چهره خندان نمايان ميشود. ذهن همانند مغناطيس قوي عمل ميكند. بازتاب رفتارهاي انرژي مضاعف به آن ميدهد و به تكرار و تداوم رفتار ميافزايد. اگر خنده به عنوان يك پيام اعتقادي درست به مغز مخابره شود تكرار آن به صورت عادت درآمده و در رفتارهاي روزمره به وضوح خودنمايي ميكند.
بازتاب خنده ميتواند هم دروني و هم بيروني، هم خودآگاه و هم ناخودآگاه، هم سازنده و هم ويرانگر، هم با صدا و هم بيصدا باشد.
اندوختههاي مثبت دروني هر اندازه بيشتر باشند، بازتاب آنها در خنديدن بيشتر نمايان ميشود و هم ميتوان گفت خنديدن باعث هضم اندوختههاي ذهني ما خواهد شد.
- سلولهاي بدن ما،پيوسته به فضاي ذهني درونيمان پاسخ ميدهند، آنها نيز همچون انسانها در محيطي شاد و دوست داشتني، بهترين عملكرد را دارند. بهترين وسيله حفظ تعادل و سلامت روح براي ما اين است كه بخنديم. خندههاي دلپذير، سرود نشاطآور روح و روان است.
- خنده ، همانطور كه ايجاد سبكي همراه با آسايش ميكند، كاركرد هر كدام از اندامهاي بدن را بهبود ميبخشد. تحقيقات نشان ميدهد، كه خنده ما را در برابر بيماريها و دردها محافظت ميكند.
فردي كه خندههاي خود را رها كرده و بدون اضطراب، از درون ميخندد، كانالهاي ارتباطي خود را چه با محيط بيرون و چه با محيط درون خود، صيقل داده و ميگشايد.
- ميتوان با خنديدن به بهبود و تقويت روابط خانوادگي يا زناشويي اقدام كرد، به ويژه اينكه با اين كار فرزنداني شاد و داراي اعتماد به نفس پرورش مييابند.
- خنده نشانه اعتماد به نفس و احساس امنيت است. بررسيها نشان ميدهند، افرادي كه چهرهاي خندان دارند، از اعتماد به نفس خوبي برخوردارند.
-مهمترين فوايدي كه ما از خنده ميبريم، تأثيرات مثبتي است كه برسلامت جسماني و رواني ما دارد. خنده به دليل تأثيرگذاري مثبت بر دستگاههاي عصبي و مغز، تنفس، گوارش، گردش خون و قلب و عروق و ديگر سيستمها و اندام حياتي بدن نقش قابل توجهي در پيشگيري و درمان بيماريها به عهده دارد. خنده بهترين داروي درمان كننده است.
خندههاي نيش و كنايهدار(به قولي به اشتباهات ديگران خنديدن) همراه با اضطراب بوده و ذهن را دچار عدم توازن و ايجاد درگيري همزمان نيروهاي مثبت و منفي در درون فرد ميكند و اين يعني زهري است برپادزهر.
- خنده تمسخرآميز هرگز نميتواند درمانكننده يا آرامبخش باشد. همچنين خندهاي كه از سربدگويي باشد، نيز تسكين دهنده نيست.
هميشه و در همه حال بايد فرصت خنديدن به خود و اطرافيان داده شود ومزاحگويي درست رواج يابد. به دور از فرهنگ و خرده فرهنگهاي خشني كه خنديدن را سبكي و بيمبالاتي ميپندارند بايد عنوان كرد كه خنديدن بيهيچ بهانهاي جز لزومات حيات بشر است.
بهترين و بيآلايشترين نوع خنده را كه از ته دل برميخيزد،ميتوان در كودكان مشاهده كرد. به نظر ميرسد خندههايي كه از درون فرد نشأت ميگيرد و خودانگيخته است دوام و ثبات بيشتري دارد و اين خود راهي براي شناختن فرد است. چرا كه درون بيدغدغه، خندههاي زلالي تراوش ميكند. خنده از قوه به فعل درآوردن فرآيندهاي شناختي و در نهايت استعدادهاي ذاتي است.
- كسي كه از ته دل ميخندد، نشاط ديگران را فراهم ميسازد. او با انجام اين كار همچون ورزش به گردش خون خود كمك ميكند و موجب ماساژ عضلات شكم خويش ميشود.
ياد بگيريم در موقع خنديدن و قهقهه سردادن، فرمانهاي برانگيخته شده درونمان با بيرونمان هماهنگ باشد. در غير اين صورت نيروي رواني انباشته شده در درون تخليه نشده و فشار دوجانبهاي بر اندامهاي داخلي وارد ميسازد كه ميتواند به صورت سردردهاي عصبي، گرفتگي عضلات، اضطراب و نگراني و فشارهاي روحي، بهسراغمان بيايد. پس بايد ياد بگيريم با رضايت كامل بخنديم.
- خنده موجب از بين رفتن گرفتگيهاي عصبي ماهيچههاي بدن ميگردد.
- يك لبخند ساده محركي توليد ميكند كه باعث تحريك مركز لذت در مغز ميشود.
«طبق تحقيقات، يك دقيقه خنده برابر است با 60 بار تنفس عميق. خنده نوعي ماساژ قلب در پيشگيري از حملات قلبي است.»
- خنده تعداد ضربان قلب را كاهش ميدهد كه اين در سلامتي فرد موثر است.خنده و تشويق به آن يك هنر است. خنده؛ يادگيري، تمرين و در نهايت عادت است.
نياز به دوست داشتن و دوست داشته شدن، ابراز وجود و همبستگي با ديگران كه يكي از نيازهاي اساسي ماست، ميسر نخواهد شد الي با چهره خندان و بشاش.
- خنده افراد را به هم پيوند ميدهد و به رهايي از افسردگي،درد و اضطراب كمك كرده و باعث رفع خستگي ميشود.
- خنده باعث ميشود كه به دندانهاي خود بيشتر توجه كرده و در پاكيزگي آنها بكوشيد. تبسم به حالت چهره شما كمك ميكند.
نقش خنده در كنترل ناملايمات اجتماعي و بين فردي،تأثير بسزا و حياتي دارد و به عنوان يك سياست درست در برخوردها، تنشها و عدم تفاهمها و برطرف نمودن سوء تفاهمهاست.
- هنگامي كه در روبهرو شدن با سختيها با چهرهاي باز و رويي گشاده ظاهر ميشويد، نخستين قدم را براي جلب نظر مساعد دوستان و اطرافيان خود برداشتهايد و خود را براي پيروزي بعدي آماده ميكنيد.
- تحقيقات فراواني نشان داده است كه خنده دستگاه ايمني بدن را تقويت ميكند و در مواد شيميايي و هورموني بدن تعادل ايجاد كرده و همينطور باعث باز شدن رگها ميشود، كه اين خود در افرادي كه از فشار خون بالا رنج ميبرند، عاملي بهبود دهنده است.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]