واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ياد ايام ،مهمترين رويدادهاي تاريخي در چنين روزي
تهران / واحد مركزي خبر / فرهنگي 17/ 04/ 87
امروز دوشنبه هفدهم تير سال 1387 هجري شمسي برابر با چهارم رجب سال 1429 هجري قمري و هفتم جولاي سال 2008 ميلادي است .
مهمترين رويدادهاي تاريخي ،سياسي و فرهنگي در چنين روزي به اين شرح است :
==============================
17 تير سال 1361 هجري شمسي : مرحوم حاج ميرزا احمد نجفي زنجاني معروف به معصومي استاد پر آوازه خطوط نسخ و ثلث دارفاني را وداع گفت.
اين هنرمند باذوق ايراني در مدرسه مرتضويه نجف تحصيل كرد و پس از ورود به حوزه علميه اين شهر همزمان با تحصيل علوم ديني تعليم هنر خطاطي و خوشنويسي را به گونه اي جدي دنبال كرد .
كتاب خصائص زينبيه نخستين اولين اثري است كه با خط وي در چايخانه سنتي به چاپ رسيد و مرحوم زنجاني به هنگام كتابت اين اثر سيزده سال داشت .
از اين استاد برجسته هنر خطاطي حدود يكصد و ده جلد كتاب و پنج نسخه قرآن مجيد و پيش از 250 كتيبه براي مساجد و تكايا و آثار باستاني به يادگار مانده است .
كتيبه هاي امام رضا (ع) و دانشگاه تهران از معروفترين آثار خوشنويسي و خطاطي استاد نجفي زنجاني است .
==========================
17 تير سال 1354 هجري شمسي : مرحوم آيت الله زباني امثلي عالم و مجاهد معاصر ايران وفات يافت.
وي در خانواده اي روحاني و متدين از اهالي قم به دنيا آمد و همانجا بود كه تحصيلات ديني را آغاز كرد.
اين عالم مبارز سالهاي متمادي در راه حفظ اسلام و ارزشهاي متعالي آن جانفشاني كرد و براي استمرار حكومت همچون ساير همراهان و ياران جان بركف امام راحل لحظه اي دست از تلاش بر نداشت بطوريكه زندگي سراسر مبارزه و تبعيد وشكنجه خود را وقف اعتلاي اسلام و قرآن كرد .
=========================
چهارم رجب سال592هجري قمري: اِبن معلم شاعر اواخر حكومت عباسيان در زادگاهش حُراث روستايي نزديك جابان درگذشت.
او دركنارتحصيل به سرودن شعرپرداخت. اشعارابن معلم جملگي درقالبهاي كهن شعرعرب به نظم درآمده اما او گاه كوشيده است كه مضامين آنها را با الفاظي ساده، شيوا، روان و نغز بسُرايد.
بخش اعظم اشعارابن معلّم درتوصيف عشق عرفاني است. همچنين غزليّات او شامل انديشه ها و مفاهيم صوفيانه است. بخش ديگراشعاراين شاعرعرب را مدايح وي تشكيل مي دهد و عمادُ الدّين كاتب او را مُبدع سبك تازه اي درمديحه سرايي مي داند. تنها اثربجاي مانده ازابن معلم ديوان اشعاراوست.
============================
چهارم رجب سال1229هجري قمري: آقا احمد طَسوجي ازعلما، فقها و فضلاي قرن 13هجري قمري دركربلا بدنيا آمد. او تحصيلات ابتدايي را درزادگاه خود به پايان رساند و سپس به اصفهان عزيمت كرد. طَسوجي بعد از بازگشت به عتبات ازمحضرآيت الله شيخ اعظم مرتضي انصاري بهره برد و بواسطه فضايل و كمالات بسياري كه داشت مورد توجه و احترام علماي بزرگ قرارگرفت. «حاشيه برتفسيربيضاوي، شرح صحيفه سجاديه، شرح نهج البلاغه و تفسيرقرآن كريم ازديگرآثارارزشمند طَسوجي» محسوب مي شود.
=============================
7 جولاي سال 1898 ميلادي : سرگئي آيزنشتاين نظريه پرداز و كارگردان سينما در روسيه متولد شد.
او در سال 1924 ميلادي نخستين فيلم خود « اعتصاب» را كارگرداني كرد اما دومين فيلم او رزمنا و پوتمكين تحول و دگرگوني عظيمي در تاريخ سينماي جهان ايجاد نمود و اين تحول به كار گرفتن هنر مونتاژ در تصاوير پراكنده فيلمها بود. اكتبر، پايان زندگي و كهنه ونو از ديگر آثار اين كارگردان روسي بشمار مي رود.
===============================
7 جولاي سال 1926ميلادي ادوارد براون خاور شناس انگليسي در گذشت. او استاد زبانهاي شرقي در دانشگاه كمبريج بود وبه زبانهاي تركي و عربي و فارسي تسلط كامل داشت.
پرفسور براون مدتها در ايران به سر برد و درباره تاريخ و ادبيات و اوضاع اجتماعي اين مرز و بوم تحقيق كرد. او حاصل تحقيقات خود را در كتبي چون تاريخ ادبيات ايران و سپس تحقيقات خود را گرد آوري كرد كتاب تاريخ ادبيات ايران در چهار جلد و به زبان فارسي برگردانده شده است از ديگر آثار او ايرانيان را مي توان ذكر كرد كه تحقيق در زمينه نهضت هاي اسلامي است . او كتاب چهار مقاله عروضي سمر قندي را هم به زبان انگليسي ترجمه كرده است.
كد0001/10107/98
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]