تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828722069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در گفت‌گوي «دنياي اقتصاد» با دبير سنديكاي صنعت برق مطرح شد:يك چهارم برق توليدي هدر مي‌رود


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در گفت‌گوي «دنياي اقتصاد» با دبير سنديكاي صنعت برق مطرح شد:يك چهارم برق توليدي هدر مي‌رود
غزاله طايفه خشكسالي، كاهش نزولات جوي در سال آبي جاري و كم كار شدن نيروگاه‌هاي برق آبي اگرچه به گفته مسوولان و اعلام وزارت نيرو از جمله عوامل اصلي كاهش و كمبود برق در سال‌جاري است، اما بايد توجه داشت كه ميزان هدر روي برق در شبكه‌هاي توزيع نيز از مهم‌ترين عواملي است كه بيش از هر چيز به پيكره اقتصاد و صنعت برق كشور صدمه مي‌زند.


بنابر اعلام سنديكاي صنعت برق ايران تلفات شبكه هاي توزيع كشور بيش از 20درصد است كه اين ميزان تلفات به معناي هدر رفتن توليد 8 نيروگاه 1000 مگاواتي است. واقعيت اين است كه آنچه امروز به ايجاد بحران در توليد برق و خاموشي‌ها در كشور منجر شده، كاهش توليد نيست و به گفته مهندس حميدرضا صالحي، دبير سنديكاي صنعت برق ايران، عوامل ديگري چون عرضه و تقاضاي نامتعادل برق، هدر روي بالاي برق در شبكه‌هاي توزيع كشور و تجهيزات فرسوده باعث ايجاد بحران شده است. به گزارش دنياي اقتصاد دبير سنديكاي صنعت برق ايران در پاسخ به سوال دلايل كاهش برق در سال‌جاري اظهار داشت: اگرچه به دنبال خشكسالي‌هاي اخير و كم كار شدن نيروگاه‌هاي برق آبي توليد برق دچار وقفه‌هايي شد، اما بايد بپذيريم كه ما در طول چند سال اخير به طور تقريبي با اين مساله دست به گريبان بوده‌ايم. لازم به ذكر است كه نيروگاه‌هاي برق آبي توان توليد 6هزاروپانصد مگاوات برق را دارند. وي افزود: آنچه كه امسال متفاوت با سال‌هاي گذشته رخ داده، عرضه و تقاضاي نامتعادل برق بوده است. افزايش روزافزون مصرف برق، توليد روبه‌ رشد و برنامه‌ريزي شده برق را مي‌طلبد. وي با اشاره به اين كه ميزان توليد برق بايد بيش از مصرف باشد، گفت: ما بايد ميزان توليد برق را تا مرز 20درصد بيش از مصرف كشور افزايش دهيم تا علاوه بر تامين نياز روزمره قادر به صادرات باشيم. در اين صورت مي‌توانيم همين ميزان را در زمان بحران به مصرف داخلي برسانيم. بنابراين براي دستيابي به اين مهم بايد براي ساخت تاسيسات و نيروگاه‌هاي جديد سرمايه‌گذاري شود؛ كاري كه به نظر مي‌رسد تا به امروز به خوبي انجام نشده است.
هدرروي 20درصدي برق در شبكه‌هاي توزيع
صالحي در پاسخ به اين سوال كه ميزان هدر روي برق در شبكه‌هاي توزيع چقدر است و تا چه اندازه در كمبود برق موثر است، اظهار داشت: سنديكاي صنعت برق ايران بارها نسبت به تلفات شبكه‌هاي توزيع كشور كه بيش از 20درصد است، هشدار داده است. اين ميزان تلفات به معناي هدر رفتن توليد 8 نيروگاه 1000 مگاواتي است. از آنجايي كه توليد برق كشور 31هزار و 745 مگاوات است، بنابراين 25درصد معادل يك چهارم برق توليدي كشور هدر مي‌رود. وي افزود: اين در حالي است كه اين رقم در بسياري از كشورها از مرز 5درصد عبور نمي‌كند و بايد بپذيريم كه شبكه‌هاي توزيع برق در شرايط بسيار نامناسبي به سر مي‌برند كه بيش از هر چيز به پيكره اقتصاد و صنعت برق كشور صدمه مي‌زند.
بي‌مهري به صنعت توزيع برق
صالحي با بيان اين مطلب كه تلفات شبكه‌هاي توزيع مساله‌اي نيست كه مربوط به يك دوره زماني خاص باشد، گفت: اين مشكل مدت‌ها است كه در صنعت برق كشور به چشم مي‌خورد و متاسفانه تا امروز بيشتر در بخش‌هاي توليد و انتقال، نوآوري و توسعه داشته‌ايم و در غالب موارد صنعت توزيع مغفول مانده و مورد بي‌مهري قرار گرفته است.
تلاش‌هاي بي‌نتيجه
وي افزود: شايد به همين دليل هم باشد كه تلاش‌هاي انجام شده براي حل مساله تلفات برق تا امروز نتيجه مشخصي در پي نداشته است. صالحي در ادامه تاكيد كرد: اگرچه نمي‌توان تلفات برق در شبكه‌هاي توزيع را در خاموشي‌هاي اخير و كمبود برقي كه در طول هفته‌هاي گذشته باعث نگراني مسوولان اين صنعت شده به صورت مستقيم دخيل بدانيم، اما بدون شك اگر ما شبكه‌هاي توزيعي داشتيم كه تلفاتي با اين درصد بالا نداشتند حتي در صورت خشكسالي نيز با چنين بحراني مواجه نمي‌شديم.
تجهيزات فرسوده
وي در مورد وضعيت تجهيزات صنعت برق كشور و فرسودگي آنها توضيح داد: تجهيزات فرسوده فقط در شبكه‌هاي توزيعي به چشم مي‌خورد كه از ساخت آنها سال‌هاي زيادي مي‌گذرد.
وي افزود: از آنجايي كه در اين بخش كار زيربنايي و جديدي صورت نگرفته است، اين مشكل در طول اين سال‌‌ها ابعاد گسترده‌تري پيدا كرده است.
دبير سنديكاي صنعت برق ايران با بيان اين مطلب كه امروز صنعت ساخت تجهيزات برق در مرز خودكفايي ملي قرار دارد، اظهار داشت: سال‌هاي زيادي است كه كشور از وابستگي و عقب‌ماندگي در زمينه ساخت تجهيزات فاصله گرفته است. اين صنعت با توجه به توسعه تكنولوژيكي شركت‌ها در طول سه دهه اخير يكي از نمادهاي توليد موفق داخلي است. وي ادامه داد: در حال حاضر تعويض و اصلاح شبكه‌هاي توزيع به روزرساني تجهيزات و ارتقاي تكنولوژي آنها يكي از بهترين راه‌حل‌ها براي مساله اتلاف شبكه‌هاي توزيع است. صالحي افزود: البته پس از آن كه تلاش‌هاي وزارت نيرو و سنديكا به ثمر نشست و بهاي واقعي و تمام شده برق در قانون بودجه لحاظ شد، مساله كاهش تلفات در شبكه‌هاي توزيع به صورت جدي در برنامه فعاليت‌هاي ارگان‌هاي مرتبط قرار گرفت.
اولين شركت تخصصي كاهش تلفات
صالحي با بيان اين كه سنديكاي صنعت برق ايران با مشاركت بيش از 36 شركت عضو خود اقدام به ايجاد اولين شركت تخصصي براي كاهش تلفات و بهينه سازي شبكه‌ها كرده است، گفت: قصد سنديكا اين است كه اين حركت را با ايجاد شركت‌هاي بزرگ فعال در اين زمينه گسترش دهد تا در آينده شاهد روزي باشيم كه تلفات شبكه‌هاي توزيع برق همچون كشورهاي ديگر مانند كره به 4 تا 5درصد برسد.
30درصد هزينه اضافي
وي در پاسخ به اين سوال كه تحريم‌ها تا چه ميزان در كمبود برق تاثيرگذار بوده، توضيح داد: بحث تحريم‌ها در حوزه‌هاي پايين دستي توليد برق و تا اندكي نيروگاه‌ها تاثيراتي را داشته است.
وي افزود: تحريم‌ها باعث شده كه سازندگان و پيمانكاران صنعت برق براي وارد كردن مواد اوليه يا تجهيزات مورد نياز خود ناگزير به پرداخت
20 تا 30درصد هزينه اضافي به دليل كار با واسطه‌ها و پذيرش ريسك‌هاي مربوطه باشند. صالحي در ادامه گفت: اين مساله باعث تاخير در اجراي پروژه‌ها و مانع بزرگي براي راه‌اندازي پروژه‌هاي زيرساختي صنعت برق محسوب مي‌شود. دبير سنديكاي صنعت برق ايران در پايان با اشاره به مشكلات صنعت برق و به خصوص عدم همراهي بانك‌ها در اعطاي تسهيلات اظهار داشت: واقعيت اين است كه شركت‌هاي فعال صنعت برق به‌رغم هزينه‌هاي سربار ناشي از تحريم‌ها تلاش مي‌كنند كه از توقف پروژه‌ها جلوگيري كنند به شرط آن كه مشكلات صنعت برق حل شود. وي افزود: اگر مشكل عدم همراهي بانك‌ها در اعطاي تسهيلات و كمبود نقدينگي از سوي كارفرمايان اين صنعت حل شود ما قادر خواهيم بود از موانع موجود عبور كنيم. بنابراين پيش از آن كه صدماتي جبران‌ناپذير ناشي از تحريم‌ها صنعت برق كشور را دچار توقف كند، چاره‌اي بايد انديشيد.
 دوشنبه 17 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن