واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: آيا اسرائيل جرات حمله به ايران را دارد؟
نصرتالله حيدرى ايلامي
اين روزها به بهانه برگزارى مانور رژيم صهيونيستى در درياى مديترانه براى حمله احتمالى به مراكز هستهاى ايران، جنگ روانى گستردهاى عليه كشورمان در جريان است. هرچند مقامات سياسى و نظامى كشورمان به اين ادعاها و تهديدات پاسخ دادهاند، اما امروز اين سوال مطرح است كه آيا اسرائيل جرات حمله به ايران را در شرايط كنونى دارد يا نه؟ براى پاسخگويى به اين موضوع چند سوال اساسى قابل طرح است كه يافتن جواب براى آنها ما را در پاسخگويى به آن يارى خواهد داد و آن سوالات اين است كه:
-1 آيا اسرائيل امكانات و منابع لازم را براى حمله به ايران دارد؟
-2 آيا شرايط و فضاى منطقهاى و جهانى براى اين عمليات فراهم است؟
-3 آيا رژيم صهيونيستى به لحاظ درونى و سيستمى توان ورود به اين حمله را دارد و به اهداف و منافع خود دست مىيابد؟
-4 آيا همپيمانان اسرائيل بخصوص «آمريكا» به اين حمله رضايت خواهد داد؟
-5 آيا آمريكا و اسرائيل به پيامدهاى اين حمله و پاسخ كوبنده ايران فكر كردهاند؟
در پاسخ به اين سوالات بايد گفته شود هرچند رسانههاى غربى و صهيونيستى به بهانه برگزارى اين مانور، اسرائيلىها را قادر به حمله به ايران مىدانند اما در پاسخ به سوال اول بايد بگوييم:
الف: فاصله 1500 كيلومترى ايران و اسرائيل فاصلهاى طولانى بوده و امكانات و منابعى كه اسرائيلىها در مانور از آنها بهره گرفتند قادر به انجام عمليات دقيق نخواهند بود و امكان انهدام كامل وجود ندارد.
ب: سيستم پدافندى ايران و نيروى هوايى ايران در اوج آمادگى به سر برده و قادر به بهرهگيرى هر پرندهاى خواهد بود.
ج: مراكز هستهاى ايران در مكانهاى پراكندهاى قرار گرفتهاند كه انهدام كامل آنها براى دشمن بسيار دشوار خواهد بود.
د: اسرائيلىها در صورت فرض حمله به ايران تمامى امكانات خود را چون هواپيما، هلىكوپتر و...به دليل مسافت طولاني، سيستم پدافندى ايران و... از دست خواهد داد. با وقوع اين امر اسرائيل هم از دستيابى به اهداف راهبردى خود چون نابودى مراكز هستهاى نااميد شده و هم متحمل خسارات فراوان نظامي، سياسى و امنيتى و... خواهد شد و در آستانه فروپاشى كامل قرار خواهد گرفت.
اما در خصوص سوال دوم بايد بگوييم برخلاف تبليغات آمريكا و اسرائيل دولتها و ملتهاى منطقه و جهان به ماهيت صلحآميز برنامه هستهاى ايران اعتقاد دارند و بازرسىهاى انجام شده توسط مراكز بينالمللى عدم انحراف آن را بارها تائيد كردهاند. آقاى البرادعى دبير كل آژانس بينالمللى انرژى اتمى در پى شايعات طرح حمله به ايران به صراحت گفته است:
برنامه هستهاى ايران انحرافى نداشته است و در صورت حمله به ايران از مسئوليت خود استعفا مىدهم. همكارى فعال و سازنده ايران با آژانس و پذيرش مذاكره با 1+5، اجراى داوطلبانه پروتكل الحاقى و پايبندى به NPT، حمله به ايران را در سطح افكار عمومى با چالش اساسى روبرو ساخته است.سوال مهم ديگرى كه مطرح است اين است كه آيا رژيم اسرائيل با شكستهاى پى در پى بخصوص در جنگ 33 روزه لبنان و اذعان جهانيان و ملتهاى منطقه به آسيبپذيرى رژيم اسرائيل باز اين رژيم توان يك ماجراجويى جديد را دارد؟
در پاسخ بايد گفته شود كه اسرائيلىها در جنگ 33 روزه نشان دادند كه بسيار آسيبپذير هستند و توان ورود به يك جنگ ديگر را ندارند. ناتوانىهاى اسرائيل در وقايع غزه باز خود را نشان داد، آنها با تمام توان به محاصره غزه پرداختند، اما قادر به مهار و نابودى جنبش مردمى حماس نبودند. اسرائيلىها نيك مىدانند كه ايران كشور بسيار قدرتمندى با توانايىهاى بالاى فرهنگي، سياسي، اقتصادى و نظامى است و عمق استراتژيك آن در سراسر جهان بخصوص خاورميانه كاملا مشهود است، لذا فكر حمله به ايران براى آنها دور از تصور است و پيامدهاى حمله به ايران براى آنها بسيار گران و زيانبار خواهد بود و امنيت ملى اسرائيل رابه مخاطره خواهد افكند. پاسخ ايران به هر نوع حمله و تجاوز بسيار سريع و كوبنده و قاطع خواهد بود و اين چيزى است كه اسرائيلىها به آن رسيدهاند.
حمله اسرائيل به ايران بدون حمايت و همكارى آمريكا امكان تحقق ندارد. واقعيت اين است كه آمريكايىها در شرايط كنونى در موقعيتى نيستند كه ازحمله به ايران استقبال نمايند. دولت آمريكا به دلايل ذيل نمىتواند به حمله اسرائيل به ايران رضايت دهد:
الف:مخالفت شديد و گسترده جامعه جهانى با وقوع جنگ ديگر در خاورميانه و نفرت از آمريكا و عملكرد آن در عراق و افغانستان و...
ب: انتخابات رياست جمهورى آمريكا و مخالفت گسترده افكار عمومى مردم آمريكا عليه اقدامات جنگطلبانه بوش و جمهوريخواهان و برنامههاى دموكراتها و اوباما كه باعث ارتقاى افكار عمومى مردم آمريكا از پيامدهاى جنگ آمريكا در عراق و افغانستان و نتايج زيانبار آن شده است، نومحافظهكاران را در بنبست سياسى قرار داده است.
ج: افزايش بىرويه قيمت جهانى نفت و مشكلات اقتصادى جامعه آمريكا
د: حضور هزاران نفر از نيروهاى آمريكايى در عراق، افغانستان، خليج فارس كه در صورت وقوع جنگ در معرض حمله و نابودى قرار دارند و عدم دورنماى حمله به ايران و پيامدهاى آن در منطقه و جهان، زيرا در صورت حمله به ايران قطعا ديگر پايان جنگ و حمله در دست آمريكا و اسرائيل نخواهد بود و منافع آنها در سراسر جهان هدف قرار داده خواهد شد.
اما مهمترين سوال كه ذهن آمريكا و اسرائيل را به خود جلب كرده آن است در صورت حمله احتمالى پاسخ ايران چگونه خواهد بود؟
واقعيت آن است در صورت حمله اسرائيل و يا آمريكا به ايران، جمهورى اسلامى از تمام توان و امكانات خود براى مقابله استفاده خواهد كرد و متجاوزان را از اقدام خود پشيمان خواهد ساخت. با حمله به ايران ديگر هيچ نقطهاى در اسرائيل و... در امان نخواهد بود. ايران با اتكاى به قدرت جغرافيايى و انسانى خود و با بهرهگيرى از آموزههاى دينى و انقلابي، تجربه جنگ 8 ساله و آمادگى بالاى نيروهاى مسلح جمهورى اسلامى ايران و بهرهگيرى از تجهيزات مدرن دفاعى و موشكى قادر به رفع تهديدات از خود بوده و پاسخى كوبنده و غيرقابل پيشبينى به متجاوزان خواهد داد.
از مجموع آنچه گفته شد اسرائيلىها در موقعيتى نيستند كه به ايران اسلامى حمله نمايند. تهديدات اخير يك جنگ روانى و به منظور اثرگذارى در مذاكرات هستهاى است كه بايد با بهرهگيرى از يك ديپلماسى فعال در كنار ارتقاى آمادگى نيروهاى مسلح و افزايش اتحاد ملى و انسجام سياسى و اجتماعى در درون آن را به فرصت تبديل كرد.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]