واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مديرعامل مترو: براي رفاه شهروندان سيمان وارد ميكنيم
متروي تهران- گروه شهري:
پس از اين كه فرماندار تهران خيال شهروندان و مديران شهري و مسئولان مترو را راحت كرد كه براي تامين سيمان مترو و طرحهاي شهري دولت كمكي به پايتخت نميكند
و تهرانيها خودشان بايد مشكلشان را رفع كنند، محسن هاشمي مديرعامل مترو هم اعلام كرد كه براي اينكه به مردم تهران بيشتر از اين ضرر وارد نشود به هر طريق ممكن اين كاستي دولت را جبران ميكند.
مديرعامل متروي شهر تهران در گفتوگو با همشهري عصر اعلام كرد كه توقف در ساخت مترو، سبب ميشود تا توسعه مترو محقق نشود اما از آنجا كه اين سامانه نياز اصلي شهروندان است مديران شهري بيشتر از اين منتظر كمكهاي فرماندار تهران نمانده و به هر طريق ممكن اين مشكل را رفع ميكنند.
در حاليكه دولت هم تصميم دارد سيمان را از سبد حمايتي خارج كند و آن را وارد بورس نمايد، هاشمي خواستار تسريع در آزادسازي و خارج شدن سيمان از سبد حمايتي دولت شد تا شركت مترو خود راسا اقدام به خريد و تهيه سيمان مورد نظر احداث خطوط باقيمانده متروي پايتخت كند. چرا كه با اين امر هم بازار سياه سيمان در كشور از بين ميرود و هم مترو ديگر مجبور نيست براي تامين سيمان طرحها در بوروكراسي اداري گرفتار شود.
وي با تاكيد بر اهميت احداث قطار شهري تهران براي گشودن گره كور ترافيكي پايتخت گفت: «منتظر ابلاغ هرچه سريعتر خارج شدن سيمان از سبد حمايتي دولت هستيم تا مديران شهري بدون درگيري و روبهرو شدن با موانع بوروكراسي و ديوانسالاريهاي موجود بتواند سيمان مورد نياز خود دربازار آزاد را تامين كند.»
هاشمي همچنين ساخت متروي قطار شهري را بر اساس زمان برنامههاي اعلام شده از سوي شركت به مردم شهر تهران لازم و ضروري دانست: «با توجه به وضعيت پيش آمده و عدمحمايت فرمانداري، آزاد شدن سريع سيمان مؤثرترين راه و تنها راه حال حاضر براي تحقق وعدههاي داده شده به مردم است.»
به گفته وي ساخت خطوط متروي قطار شهري 400ميليارد تومان اعتبار نياز دارد و با توجه به قيمت بازار آزاد سيمان اين شركت براي تامين سيمان مورد نياز طرح هزينههاي مازادي را متحمل ميشود كه اگر زودتر فروش سيمان آزاد شود، شركت مترو اين اعتبار را خود متقبل ميشود تا گسترش طرح به تعويق نيفتد. به هر حال گويا مسئولان متروي تهران با شرايطي كه دولت پيش رويشان گذاشته چارهاي نميبينند جز اينكه خودشان بار مسئوليت و وظايف دولت را بر دوش كشيده و سيمان مترو و حتي ساير طرحها را تامين كنند تا چر خ شهر هم چنان بچرخد.
چرا كه نميتوان به شهرونداني كه هر روز منتظر هستند تا طرحهاي شهر افتتاح شود، تنها اين پاسخ را داد كه دولت سيمان نميدهد و به همين دليل طرحها تعطيل است. اين سخنان در حالي است كه دولت از ابتداي ارديبهشت سيمان را در تهران سهميهبندي كرده و به فرمانداري ابلاغ كرده بود تا تنها سهميه بسيار كمي را به طرحهاي عمراني شهر اختصاص دهد. گرچه حسين طلا، فرماندار تهران بهدنبال اعتراضهاي مسئولان مترو مبني بر تعطيل شدن 2 شيفت كاري ساخت تونلها به متروي تهران آمد و عنوان كرد اين مشكل به خاطر بخشنامه دولت ايجاد شده و وعده داده به سرعت مشكل سيمان تهران را رفع ميكند اما برخلاف وعدههاي قبلي كه به شهروندان تهران داده بود، اعلام كرده است: «پيشنهاد واردات سيمان را خيلي پيشتر به مترو و شهرداري تهران دادهايم و بهتر است اين موضوع از سوي شهرداري تهران جدي گرفته شود.»
اين در حالي است كه مديرعامل متروي تهران چندي پيش از ارائه همه قراردادهاي طرح مترو به استانداري تهران خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه با اين شرايط 800 تن سيمان مورد نياز متروي تهران از سوي دولت تامين شود اما هاشمي اكنون خبر ميدهد كه با بررسي قراردادها هم تنها كمتر از يكسوم سيمان مورد نياز متروي تهران از سوي دولت داده ميشود و هزينه تامين حدود 600 تن سيمان روزانه با حدود يكصد هزار تومان هزينه اضافه براي هر تن، به بودجه شهري تحميل ميشود.
تلاشهاي شركت متروي تهران براي پيشبرد اهداف خود و تحويل 15 كيلومتر خطوط متروي شهري تهران در هر سال به شهروندان پايتختنشين در حالي انجام ميگيرد كه حسين طلا فرماندار تهران با وجود وعدههاي مكرر پيشين خود براي تامين سيمان مورد نياز مترو 2 روز پيش اعلام كرد كه دولت از تامين سيمان مورد نياز مترو ناتوان است و با توجه به آزادي ورود سيمان به كشور خواستار ورود سيمان مورد نياز اين طرح توسط شهرداري شد.
اگرچه در اين مدت شهرداري براي نخوابيدن طرحهاي عمراني شهر به هر طريق ممكن سيمان پايتخت به ويژه مترو را تامين كرد و شهردار تهران اعلام كرد در هر شرايطي اجازه نميدهد پيش برد سالانه 15 كيلومترخطوط مترو متوقف يا كند شود و در آخرين اظهارات هم اعلام كرده كه مواداوليه توليد سيمان را براي كارخانهها وارد ميكند، اما مديرعامل متروي تهران در اين مدت همچنان اميدوار بود كه فرمانداري تهران با رايزني با مسئولان دولتي، آنها را قانع كند كه نميتوان به راحتي سيمان تهران را سهميهبندي كرد چرا كه توقف طرحهاي عمراني شهر خسارتهاي چند ميلياردي به شهر تهران وارد كرده و از همه مهمتر مردم بايد هزينه واردات سيمان را تامين كنند.
اكنون فرماندار تهران برخلاف وعدههاي قبلي خود ميگويد: «پيشنهاد واردات خيلي پيشتر به مترو داده شده اما بهنظر ميرسد كه واردات سيمان براي آنها صرفه اقتصادي ندارد، چرا كه مترو در حال حاضر هر تن سيمان را 37 هزار تومان از فرمانداري خريداري ميكند و در غير اين صورت واردات سيمان بايد چند برابر اين رقم را پرداخت كند.»گويا براي مسئولان دولتي اهميتي ندارد كه پرداخت اين بودجه هنگفت از اعتبارات متروي تهران تنها ضررش را به شهروندان وارد ميكند.
چرا كه با همان بودجه صرف شده براي واردات سيمان، ميتوان طرحهاي عمراني بيشتري را در متروي تهران ادامه داد و خطوط مترو را بيش از اين افزايش داد. با اين حال طلا عنوان كرده كه هيچ تعهدي از سوي دولت براي تامين سيمان پايتخت وجود ندارد: «درخواست شركت مترو براي دريافت سيمان از فرمانداري، ماهانه حدود 27 هزار تن است و به اين ترتيب بايد كل سهميه شهر تهران را به مترو بدهيم و طرحهاي مهم شهر تهران از جمله طرحهاي آب، گاز و فاضلاب معطل بماند.»
تاريخ درج: 16 تير 1387 ساعت 13:05 تاريخ تاييد: 16 تير 1387 ساعت 13:37 تاريخ به روز رساني: 16 تير 1387 ساعت 13:35
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]