واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان ميراث فرهنگي حق دارد عليه جعلكنندگان نام خليج فارس شكايت كند
دكتر طه هاشمي كه با ايرنا گفت و گو ميكرد، در پاسخ به سوالي درباره استفاده گوردون براون نخست وزير انگليس از عنوان جعلي خليج عربستان به جاي خليج فارس در يكي از سخنرانيهاي اخير خود، گفت : به كارگيري واژه هايي كه مستند تاريخي ندارند جرم است ، چون با اين كار تاريخ يك كشور تحريف ميشود.
وي افزود: نامهاي تاريخي و فرهنگي جزيي از ميراث معنوي يك كشور و ملت هستند و اين حق براي دستگاههاي پژوهشي كشور ما و سازمان ميراث فرهنگي به عنوان حافظ اصلي ميراث فرهنگي و تاريخي ايران محفوظ است تا عليه تحريف كنندگان ، اقدام قانوني و حقوقي به عمل آورد.
وي اظهار داشت : كشور بايد اقدامات لازم را به عمل آورد تا كساني كه از واژههاي مجعول و تحريفكننده استفاده ميكنند، تحت تعقيب حقوقي قرار بگيرند.
رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي درعين حال گفت : البته بايد ملاحظات دستگاه هاي سياسي و ديپلماتيك كشور هم در اين بخش رعايت شود و ما در اين زمينه با دستگاهها و سازمانهاي مربوطه هماهنگي خواهيم كرد.
وي بار ديگر تاكيد كرد: ما از منظر ميراثي و حقوقي قطعا اين موضوع را قابل پيگيري ميدانيم .
وي افزود: همه ما وظيفه داريم از منظر ميراث فرهنگي از هرتحريف و تعرضي به آثار تاريخي و ميراث معنوي و فرهنگي كشور جلوگيري كنيم و تعرض به نام خليج فارس هم در واقع يك تهديد ميراثي است .
طه هاشمي در بخش ديگري از اين گفت و گو با اشاره به برگزاري همايش بين المللي باستان شناسي خليج فارس در دانشگاه دورهام انگليس گفت : بكار گيري واژه جعلي توسط نخست وزير كشوري كه دانشگاههاي معتبرش اينگونه به موضوع خليج فارس ميپردازند، جاي تعجب و تاسف دارد.
وي افزود: ايشان كافي بود اطلاعاتي جزيي از باستان شناسان و محققان كشور خود ميخواست تا به او ثابت شود كه بكارگرفتن هرنوع واژهاي غير از خليج فارس بحثي انحرافي است و نوعي قرار گرفتن در مقابل تاريخ به شمار ميرود رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي ايران كه روز چهارشنبه گذشته در همايش دورهام نيز سخنراني كرد، اظهار داشت : خوشبختانه باستان شناسان زيادي از شرق و غرب عالم از جمله انگليس ، آمريكا، ايتاليا، فرانسه و استراليا از منظر علمي و تحقيقي نام خليج فارس را تثبيت كردهاند و موضعگيري هاي سياسي نميتواند تاثيري در واقعيتهاي تاريخي داشته باشد.
وي گفت : طبيعي است كه اجلاس دورهام هم انتظارش اين بود كه نخست وزير محترم انگليس اشتباه خودش را اصلاح كند.
پرفسور پير فرانسيسكو كارليري از باستان شناسان ايتاليايي شركتكننده در اجلاس دورهام نيز معتقد بود كه جمهوري اسلامي ايران بايد عليه شخصيتهاي حقيقي و حقوقي و رسانههايي كه اقدام به تحريف نام خليج فارس ميكنند به دادگاه صالح مراجعه كند تا پس از ثبت رسمي راي دادگاه ، هرگونه تحريف و جعل نام ، اقدامي غيرقانوني و قابل پيگرد قضايي تلقي شود.
طه هاشمي در پاسخ به اين سوال كه آيا سازمان ميراث فرهنگي تاكنون عليه كسي در ارتباط با تحريف نام خليج فارس شكايت كرده است، اظهار داشت :
تاكنون در مورد چند اشتباه و تحريف جدي ، پيگيريهاي لازم صورت گرفته است كه خوشبختانه با رفع مشكل و اصلاح اشتباه ، زمينه براي طرح شكايت از ميان رفته است .
وي در اين زمينه به اصلاح اشتباه موزه لوور پاريس و جمع آوري نقشههاي تحريف شده موسسه نشنال جيوگرافي آمريكا با پيگيريهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران اشاره كرد.
وي در ادامه اين مصاحبه گفت : ما انتظار داريم اگر كسي در مورد نام خليج فارس اشتباه ناخواسته و لفظي داشته سريعا آن را اصلاح كند ولي اگركسي بر موضع اشتباهش باقي بماند و اصرار كند، مسلما حق شكايت و پيگيري حقوقي نيز براي ما محفوظ خواهد بود.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]