واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برگزيدگان جشنواره قلم زرين معرفي شدند
مراسم پاياني پنجمين جشنواره قلم زرين با معرفي برگزيدگان پنجشنبه گذشته در محل انجمن قلم ايران برگزار شد.
به گزارش ايسنا، دكترمحمدحسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم در سخناني گفت: بيترديد همه شاخههاي فرهنگ و هنر پا بر شانههاي قلم نهادهاند و همه هنرمندان و اهالي فرهنگ، خود را مديون نويسندگان ميدانند.
وي در ادامه يادآور شد: وقتي پيجو ميشويم كه ببينيم دليل بخشي از كمبودهاي ما در چند عرصه برجسته و مشهور حوزه هنر و فرهنگ، چيست، به اينجا ميرسيم كه به ميزان قابل توجهي در حوزه نوشتن كم آوردهايم. در سينما وقتي دلايل كسادي و مشكلاتش را ميپرسيم، مشكل فقدان سناريوي مناسب را مطرح ميكنند و سناريوي مناسب هم از دل يك رمان مطلوب شكل ميگيرد.
وي گفت: امسال سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، ما را به برخي نداشتهها تذكر ميدهد؛ تذكري به آن معنا كه 30 سال از مهمترين واقعه قرن ما و بلكه قرون، گذشته است، اما ما به تناسب اين واقعه عظيم، چه كردهايم؟ بايد اعتراف كنيم كه در بازنمايي هنرمندانه و زيبا از اين انقلاب، كاري بزرگ صورت نگرفته است. امسال را به عنوان سال حمايت ويژه از آثاري كه با موضوع انقلاب تناسب دارد و به نوعي با انقلاب مرتبط است، درنظر گرفتهايم.
رقيب همواره وسيله رشد است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: خوشحالم از اينكه اهل قلم يا حداقل بخش قابل توجهي از آنها، پاتوق و محلي دارند و اگر مشابه اين مركز هم مراكز ديگري باشد، مشكلي را ايجاد نميكند و ما ميتوانيم مجموعههايي را مشابه و با سلايق متفاوت در كنار يكديگر داشته باشيم، البته محور مشترك همه آنها اين است كه حق را ببينيم و از آن عدول نكنيم.
دكتر صفار هرندي تاكيد كرد: از وجود رقيبان در كنار يكديگر نبايد نگران بود؛ چون رقيب همواره وسيله رشد است و اين تحمل كرامتي است كه از همه انتظار ميرود و در ميان اهل فرهنگ رواتر و پسنديدهتر است. وي با اشاره به طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در معاونت فرهنگي اين وزارتخانه براي حمايت از برخي آثار بر زمينمانده، گفت: طرح يادشده مقدمهاي بود و بايد بيش از اين، از آثار اهل قلم حمايت شود. در شوراي عالي انقلاب فرهنگي جزو خواستههاي مكرر ما همين طرح بود. اينكه بسياري از آثار ارزشمند توليدشده در كشور، چگونه ميتوانند به بازار جهاني راه پيدا كنند و به صورت جديتر در كار ترجمه آثار خارج از مرزها بكوشيم؛ چون گويا بسياري از آثار ارزشمند در خارج از مرزها توليد ميشوند كه به اصرار برخي كه در كار گزينش آثار براي ورود به كشورمان هستند، آن آثار به داخل راه پيدا نميكنند.
اعتماد به نفس فرهنگي
دكتر علياكبر ولايتي، رئيس انجمن قلم ايران نيز در سخناني با اشاره به تاريخچه تشكيل اين انجمن گفت: با وجود اينكه انجمن قلم در شرايط مالي خوبي نبود؛ اما مصر بود كه به نوعي دين خود را به كساني كه اهل قلم هستند و در عين حال پايبند به مباني اسلامي و ملي و به انقلاب وفادارند، ادا و آنها را تشويق كند. تاخيرهايي هم داشتيم كه اميدواريم ديگر تكرار نشود.
وي ادامه داد: اگر در عرصه بينالمللي هم ارتباطاتي با اهل قلم ديگر كشورهاي اسلامي داشته باشيم، گام بزرگي برداشتهايم. اهل قلم ما، چه در قبل از انقلاب و چه در بعد از انقلاب اسلامي، از بيرون از مرزهاي خود مدتي غفلت كردند.
دايره اهل قلم را گسترش دهد
علي اكبر اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز در سخناني گفت: دغدغه اصلي ما، انقلاب اسلامي و تحقق همه آرمانهايي است كه در راه انقلاب اسلامي براي آن تلاش كردهايم و ايفاي رسالت جهاني كه اين انقلاب بر عهده ما گذاشته است.
اشعري همچنين متذكر شد: دور از انتظار نيست و از اين انجمن با اين شايستگي انتظار ميرود كه با ايفاي نقشي خاص چتري را در گستره جمهوري اسلامي بگستراند تا هركدام از اهل قلم كه براي عضويت در انجمن درخواست كرد، با او ارتباط بگيرد و دايره اهل قلم را در كشور، هم سر و سامان و هم گسترش دهد.
حضورسر قرار با خدا
همچنين حسن رحيمپور ازغدي، مدرس دانشگاه در اين مراسم گفت: درعالم نخبگان عملا دنبال كميت نبايد بود.
عدهاي معتقدند در عالم هنر و فرهنگ، تقسيم بر ما يا با ما درست نيست؛ اما در جايي بالاخره هنرمندان به مومن، ملحد و مشرك تقسيم ميشوند و آثار هنري هم قابل قسم به اين تقسيمبندي هستند.
برگزيدگان
به گزارش ايسنا، در ادامه، بيانيه هيات داوران پنجمين جشنواره قلم زرين توسط پدرام پاكآيين، دبير جشنواره خوانده شد و برگزيدگان با حضور صفارهرندي، پرويز، اشعري و ولايتي معرفي و تجليل شدند.
در بخش شعر اين جايزه با داوري، عباسعلي براتيپور (سرگروه)، صابر امامي، پرويز بيگي حبيبآبادي، رضا اسماعيلي و پدرام پاكآيين، قربان وليئي، برگزيده سال 85 و قيصر امينپور، برگزيده سال 86 شد. در بخش داستان با داوري: سميرا اصلانپور (سرگروه)، راضيه تجار، كامران پارسينژاد، سهيلا عبدالحسيني و زهره يزدانپناه قرهتپه، سال 85 برگزيده نداشت و در سال 86، دو رمان فيروز زنوزي جلالي و احمد شاكري برگزيده شدند.
در بخش پژوهش ادبي نيز با داوري: شمسالدين رحماني (سرگروه)، حميد گروگان، علي معلم، يحيي يثربي و عباس اشرفي، (نظريههاي نقد شعر كودك و نوجوان) پروين سلاجقه، برگزيده سال 85 و (سير تحول نمادپردازي در فرهنگ ايراني و ادبيات فارسي) از حسينعلي قبادي، برگزيده سال 86 شد.
همچنين به هريك از برگزيدگان، جايزهاي معادل 10 ميليون ريال اهدا شد.
فيروز زنوزي جلالي، از برگزيدگان بخش داستان پس از دريافت جايزهاش گفت: تصورم بر اين است كه در ادبيات داستانيمان معمولا بسيار كليگويي ميكنيم و در رمان از همهچيز ميگوييم و از هيچ چيز نميگوييم؛ در حاليكه در آثار برتر دنيا تحليل موقعيت است. تلاش من در اين رمان، اعتراف است.
احمد شاكري، برگزيده ديگر داستان نيز گفت: نكتهاي كه جشنواره قلم زرين را از ديگر جشنوارهها متمايز ميكند، اين است كه اين جايزه از بطن نويسندگان انقلاب شكل گرفته است. انجمن افتخار دارد كه داورانش بر اساس معيارهاي انقلابي و ديني دست به انتخاب بزنند. همچنين جايزه قيصر امينپور را افشين علاء دريافت كرد و در سخناني گفت: باعث افتخار است كه واسطهاي باشم براي رساندن اين لطف به خانواده او و تنها ميتوانم شعر نوجوانانه او را كه پيامي است به نسل امروز، بخوانم. جايزه پروين سلاجقه را نيز همسر اين نويسنده دريافت كرد. حسينعلي قبادي، برگزيده بخش پژوهش ادبي هم گفت: دوست داشتم پس از اين 11 سالي كه مشغول نوشتن اثر بودم، استادم شهيدي بود و كتاب را تقديمش ميكردم.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]